Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hareide kritisk mot EM-upplägget: ”Vi har en enorm fördel – det är orättvist”

EM 2021 2019-12-20 kl 13:08

EM spelas i tolv städer i tolv länder nästa sommar.
Något som Åge Hareide har starka åsikter om, där hans Danmark får spela på hemmaplan.
- Vi har en enorm fördel. Jag tror inte att vi kommer att se detta koncept fler gånger, för det är orättvist, säger den förbundskaptenen till Dagbladet.

Foto: Bildbyrån

Nästa års EM-slutspel kommer som bekant att spelas i tolv städer i tolv olika europeiska länder, där bland annat Köpenhamn och Baku är värdstäder. Danmark, som tog sig till slutspelet, kommer därmed att få spela sina matcher på hemmaplan på Parken, något som förbundskapten Åge Hareide har starka åsikter om.

- Vi har en enorm fördel. Jag tror inte att vi kommer att se detta koncept fler gånger, för det är orättvist, säger han till norska tidningen Dagbladet.

Samtidigt hoppas Hareide att danskarna kan använda hemmaplanen till sin fördel.

- Det är uppenbart att vi måste utnyttja att vi kan vara i Danmark i bekanta omgivningar och förbereda oss där. Danskarna trivs i sitt eget land så vi hoppas på bra väder, säger 66-åringen.

ANNONS

Förbundskaptenen menar att det hade gått att spela turneringen i ett par länder om de ligger nära varandra och säger att Västeuropa hade varit ett bra alternativ på grund av de korta avstånden. Han tar upp VM i Ryssland som ett exempel, där det danska landslaget fick flyga två och en halv timme från basen för att spela en av matcherna.Han pekar på tidsskillnaden som det största problemet.

- Jag har pratat med flera andra lag om hur de ska förflytta sig mycket, där det också är tidsskillnad involverat.  Det ger många utmaningar. De flesta måste resa och det finns bland annat ett land som måste flyga fram och tillbaka till Baku i Azerbajdzjan, säger Hareide.

- Schweizarna måste åka dit två gånger och kommer att flyga från Rom. Sedan finns det två till tre timmars tidsskillnad.

Danmark kommer att ställas mot Ryssland, Belgien och Finland i gruppspelet, där samtliga deras matcher kommer att spelas på Parken i Köpenhamn.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto