Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rolfö öppnar upp om CL-finaldramat: ”Just nu känns det väldigt långt borta…”

Sverige (dam)

BÅSTAD. Barcelona hade allt i egna händer inför Champions League-final, men förlorade.
Nu öppnar Fridolina Rolfö upp om dramat.
- Det var jättetufft, men vi fick hämta oss snabbt, säger hon till Fotbollskanalen.

1:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Fridolina Rolfö i spelaren ovan.

Barcelona gick in som förhandsfavoriter mot Olympique Lyonnais i Champions League-finalen. Men kallduschen för storlaget var total. Redan efter sex minuter hade den mesta mästaren öppnat upp målskyttet – och det blev till slut 1-3 till Lyon.

Nu öppnar Fridolina Rolfö för första gången i sin karriär upp om den snöpliga finalförlusten.

- Det var en jättestor besvikelse, det är inte så man vill gå ur den matchen och förlora. Det var jättetufft men vi fick hämta oss snabbt då vi hade en match kort därefter men det var ett tufft dygn. Därefter får man vända det och försöka vinna matcher igen, säger hon till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hur har du känt av att det har påverkat er som lag som vann i fjol men förlorade som förhandsfavoriter mot Lyon?
- Det var väl kanske att man kunde se att vi har saker att jobba på. Vi har haft en väldigt bra säsong och vunnit alla matcher förutom den matchen. Lyon är ett otroligt starkt lag och vi märkte att vi behövde jobba på några detaljer för att kunna slå de i framtiden. Förhoppningsvis kan vi ta lärdom av de misstagen vi gjorde och den förlusten.

Det är andra gången som Rolfö spelare en Champions League final mot Lyon och förlorat. Första gången var 2020 när den svenska anfallaren spelade med Wolfsburg - även då förlorade man med 1-3. Och så nu senast. Nu hoppas hon kunna bryta förlusttrenden mot den franska giganten.

- Det är man väldigt sugen på, men just nu känns det väldigt långt borta. Nu är det fokus på EM - men den dagen hade det varit otroligt kul.

ANNONS

Runt hörnet väntar EM i England där Sverige är förhandsfavoriter - en känsla som 28-åringen fick uppleva inför Champions League-finalen där man inte lyckades uppnå sina mål. Men hon menar att det är en lärdom som man har med sig in i sommarens mästerskap.

- Känslan att ha pressen på sig kan man absolut ha med och de mentala förberedelserna. Just spelmässigt och taktiskt är det helt annorlunda. Där är det svårt att förbereda sig, men mentalt är man förberedd på pressen som kommer och förväntad publik som kommer att vara på plats.

Den nionde juni ställs Sverige mot Nederländerna i den första gruppspelsmatchen i EM. Sedan väntar Schweiz respektive Portugal innan ett eventuellt slutspel.

Publicerad 2022-06-22 kl 17:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto