Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Krafth ger besked om Premier League-framtiden efter ryktena

Premier League

GÖTEBORG. I vintras ryktades det om att en flytt till Turkiet var aktuell.
Men Emil Krafth ser sig själv i Newcastle även nästa säsong.
- Jag vill jättegärna stanna, säger landslagsspelaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Emil Krafth i spelaren ovan.

Högerbacken Emil Krafth gjorde 16 Premier League-framträdanden under den gångna säsongen. Han har kontrakt med Newcastle fram till sommaren 2023 och inför det kommande transferfönstret ger han nu besked om att han vill stanna i klubben.

- Jag utgår från att jag blir kvar. Jag har två år kvar på mitt kontrakt. Så som det ser ut nu kommer jag till 100 procent stanna, säger Krafth.

- Sen vet man att det kan hända saker över en natt när det gäller fotboll. Men jag trivs väldigt bra i klubben och staden. Jag vill jättegärna stanna.

I vintras kopplades Krafth ihop med de turkiska storklubbarna Istanbul Basaksehir och Galatasaray.

Annons

Om sin egen utveckling sedan han lämnade Ligue 1 för Premier League säger landslagsspelaren följande:

- Jag känner att det gått bättre och bättre. Vi har ändrat spelsystem titt som tätt och det har kanske inte passat mig som handen i handsken. Jag är en högerback i en fyrbackslinje men i början när jag kom till Newcastle spelade jag som wingback i en "femma". Jag är inte den ytterbacken som utmanar min spelare på det sättet utan jag kör mer på överlapp och vill komma till inlägg.

- Det passade mig inte som handen i handsken, även om jag spelade mycket när jag kom. Men i slutet har jag lirat som en av tre mittbackar i en fembackslinje och det blir mer av en ytterbacksroll, det känns lite mer som min position. Jag kanske inte går lika mycket offensivt som jag gjort i en fyrbackslinje men det finns ändå tillfällen att kliva upp.

Annons

Vad är höjdpunkten för dig hittills i Premier League?
- Jag får väl säga att det var när jag gjorde mitt mål mot Manchester City, det måste jag klassa som höjdpunkten i min Premier League-karriär. Det var väldigt speciellt och att få göra det mot ett topplag gjorde det ännu mer roligare.

Publicerad 2021-06-25 kl 12:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto