Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Smällen: Bolaget bakom Österlen-satsningen krävs på en miljon kronor

Ettan

Österlen FF storsatsade och värvade Freddy Adu.
Nu rapporterar Kvällsposten att bolaget bakom satsningen har en skuld på nästan en miljon kronor hos Kronofogden. 

Foto: Bildbyrån.

Ettan-laget Österlen FF gjorde i fjol klart med den tidigare supertalangen Freddy Adu och fick plötsligt rampljus på sig. Anfallaren anslöt sedan i mitten av januari i år, men knappt en månad senare gick parterna skilda vägar. Tränaren Agim Sopi förklarade efteråt att amerikanen inte höll för spel i klubben.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att Adu-värvningen var en del i en satsning mot att nå allsvenskt spel 2025 och om investerarna bakom det. Bolaget Sagari Sports Management AB hade kort innan värvningen gått ut med ett pressmeddelande om satsningen, att man letat efter en klubb att investera i och att man hittat rätt i Österlen FF.

Annons

Mannen bakom Sagari Sports Management AB är Alexander Huhtinen, som då var ordförande i Victoria Invest, som i sin tur äger Sagari Sports Management AB. Vd i Sagari Sports Management AB var vid den tidpunkten partnern James Roselin. Kvällsposten har tidigare rapporterat om bolaget och skrivit att Huhtinen, som tidigare hette något annat, är dömd för totalt 39 bedrägerier tillbaka i tiden. 

Nu rapporterar Kvällsposten att det stormar kring Victoria Invest. Enligt tidningen lockar bolaget investerare genom telefonförsäljning av bolagets aktier, då planen är att nå en börsnotering för att investerarnas pengar ska kunna växa. Detta samtidigt som bolaget nu krävs på en skuld på 955 619 kronor av Skatteverket. Enligt tidningen är skulden hos Kronofogden och måste betalas senast den 27 mars. Om inte skulden betalas innan dess kan det bli utmätning. Sagari Sports Management AB hade även tidigare en skuld på 276 000 kronor hos Kronofogden, men den skulden har reglerats. 

Annons

Kvällsposten skriver samtidigt att Huhtinen, sedan i början av februari, inte är ordförande i Victoria Invest. Han har även lämnat Sagari Sports Management AB, där han tidigare har varit ordförande. I stället är James Roselin huvudman i Victoria Invest och står som ledamot styrelsen. Dessutom har två revisorer lämnat bolaget under det senaste halvåret, en med anledning av "kommunikationsproblem".  

Kvällsposten skriver att tidningen har sökt Huhtinen och Roselin, men att bolagsjuristen Jennie Metz Abrahamsson då ringt upp tidningen och sedan svarat på mejl om skulden.

"Vi är inte det enda bolaget som drabbats av covid-19. Skulden kommer vara löst tills den 27 mars", skriver hon i ett mejl till tidningen. 

Abrahamsson hävdar också att samarbetet med Österlen FF fortlöper, något som klubbens ordförande Tom Ekström i sin tur inte vill kommentera i en intervju med tidningen. 

Annons
Publicerad 2021-03-23 kl 23:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto