Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Österlen värvade Adu - nu lämnar sportchefen: "Inga 'hard feelings'"

ettan

Malik Sesay var med och värvade Freddy Adu.
Nu lämnar Österlen-sportchefen klubben en månad senare.
- Vi har tagit beslut om att vi skiljs åt, säger ÖFF:s ordförande Tom Ekström till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Österlen FF, som i år blev uppflyttat till ettan, meddelade tidigare i höst att förre amerikanske supertalangen Freddy Adu ansluter till klubben. Klubbens sportchef Malik Sesay, som tillträdde på sin post tidigare i höst, uttalade sig då mer om hur värvningen gick till och om att han är glad över att Adu ansluter till klubben inför nästa säsong. 

- Vi har ett ganska brett fotbollsnätverk i hela världen och fick kontakt med Freddy och har pratat med honom ganska länge och ganska ofta, och känt att han är någonting som man kan satsa på. Han är tillbaka och vill återuppliva sin karriär, sa han till Fotbollskanalen då.

Annons

Men lite mer än en månad senare lämnar nu Sesay klubben. Österlens ordförande Tom Ekström bekräftar, för Fotbollskanalen, att sportchefen inte är kvar i klubben. 

- Vi har tagit beslut om att vi skiljs åt. Jag har ingen mer kommentar om det nu, säger Ekström till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Vi har tagit in en ny ersättare som tar över, så det är redan klart. Det är Alexander Huhtinen, som tar över. Det är vår huvudsponsor och det var också de som anställde honom (Sesay), så det är de som har tagit beslutet. Men jag har annars ingen mer kommentar än så.

Huhtinen är ordförande i Victoria Invest, som i sin tur äger Sagari AB, som är ett multisportföretag, som bestämt sig för att investera i Österlen FF. Målet med investeringen är att ÖFF ska etablera sig i superettan 2022 och i slutändan bli ett etablerat allsvenskt lag 2025. 

Annons

Huhtinen är i sin tur tydlig med att han vill skilja på Sagari AB och Österlen FF. Sagari AB är enbart sponsor till klubben. Han menar att det är klubbens beslut att Sesay lämnar. 

- Sagari är Sagari och Österlen är Österlen, så det är två skilda saker. Jag har haft god kontakt med Malik på Sagari sedan tidigare, men när det kommer till klubbens beslut, så är det bättre att de svarar på det. Det är inga "hard feelings", säger han. 

Huhtinen menar vidare att han kommer hjälpa föreningen framöver, men att han inte vill titulera sig som sportchef.

- Det finns många titlar att sätta på saker och jag kommer inte att kalla mig för sportchef. Jag kommer mer att finnas där och hjälpa till om det behövs. Det är Jörgen (Pettersson, tränare) och Agim Sopi (tränare) som sätter truppen. Jag känner att vi börjar där, och sedan får vi se, säger han.

Annons

Varför vill du göra den här satsningen med Österlen?
- Jag tycker att det är ett intressant projekt och en intressant satsning, men framför allt en resa. Det är bra exponering för oss att vara med i ett tidigt skede och att få vara med om något häftigt. Jag tror på Österlen och jag tror på hela projektet. 

Tidigare Landskrona Bois-tränaren Agim Sopi är sedan tidigare huvudtränare i laget, medan Jörgen Pettersson är assisterande tränare i klubben. Framöver förväntas profilvärvningen Freddy Adu ansluta till laget. 

- Jag har inte fått ett datum på det, och nu har det blivit fler restriktioner (till följd av covid-19), så jag vet inte om han vågar resa. Han skulle ha kommit i slutet av november. 

Fotbollskanalen har sökt Malik Sesay. 

Publicerad 2020-11-18 kl 17:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto