Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grzelak ställer tydligt AIK-krav: "Vi måste förbättra det - direkt"

Europa Conference League Kval

Tätt matchande, trötta spelare - och nya insläppta mål på inlägg.
Bartosz Grzelak har mycket att fundera på.
- Det finns inga ursäkter, säger AIK-tränaren efter 3-0-förlusten mot Slovacko.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Slovacko-AIK i spelaren ovan.

AIK föll ihop och förlorade med 3-0 borta mot tjeckiska Slovacko i playoff-rundan av kvalet till Europa Conference League. Ett mardrömsresultat för Gnaget, som nu behöver göra minst tre mål i returen på Friends Arena nästa vecka för att nå gruppspelet.

Efteråt var chefstränare Bartosz Grzelak besviken.

- En tuff match, uppenbarligen. Men vi visste redan innan att det är ett bra lag. I första halvlek kunde vi varit bättre i våra offensiva omställningar, men också på att hålla i bollen och etablera bollinnehav på offensiva planhalva. Men vi blev av med bollen och spelade 70 procent försvarsspel. Det gör dig trött. Det är svårt att spela så, säger AIK-tränaren på presskonferensen, som Stockholmsklubben sände via sin app AIK+.

Annons

- I andra halvlek kom vi ut starkare. Vi fick ett mål bortdömt, antagligen var det rätt. Sen rinner det tyvärr i väg till 0-2 och 0-3. Det är så klart ett tufft resultat till andra matchen. Men så länge det finns 90 minuter kvar att spela så finns det möjligheter.

Grzelak berättar om stämningen i omklädningsrummet efter förlusten.

- Alla var extremt besvikna över att vi inte kunde prestera bättre i dag. Besvikna över resultatet. Det var onödigt att det gick till 0-3 och att vi inte kunde göra mål i andra halvlek. Så stor besvikelse över insatsen, resultatet och några trötta spelare, säger AIK-tränaren, som inte vill skylla insatsen på tätt matchande:

- Det finns inga ursäkter när man förlorar en match som den här. Men vi måste kolla på fakta: Vi spelade en tuff match för några dagar sedan och vi har en ny tuff match på söndag. Det är tufft både fysiskt och mentalt för spelarna. Att spela var tredje, fjärde dag kräver mycket. Efter 60 minuter i dag kände jag att tanken var slut, vi hade inte mer att ge. Spelaren gav allt de hade men tyvärr räckte det inte. Men jag kan inte skylla på spelarnas arbetsinsats.

Annons

AIK har nu släppt in fem mål på två matcher. Gemensam nämnare? Samtliga har kommit till efter inläggssituationer.

- Det är något vi måste kolla på. Det kan inte vara så enkelt att göra mål på inlägg. Vi måste skydda oss mot det. Vi visste innan att Slovacko var bra på inlägg, men de var först på bollen även om vi hade många spelare där. Vi måste förbättra det, direkt.

Härnäst för AIK väntar ett bortamöte med IFK Norrköping på söndag. Fyra dagar senare spelas returen mot Slovacko, då på Friends Arena.

Publicerad 2022-08-18 kl 22:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto