Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hien öppnar upp om tuffa landslagsvalet: "Har inte hunnit landa"

Europa Conference League Kval

STOCKHOLM. Isak Hien gör succé och nu kan han stå inför ett tufft landslagsval.
Mittbacken kan välja mellan Sverige, Ghana och Burkina Faso.
- Burkina Fasos förbundskapten har ringt, säger Hien till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Djurgårdens IF-Apoel i spelaren ovan.

Isak Hien har gjort stor succé i Djurgården under den senaste tiden och är högaktuell för en flytt till Serie A-klubben Torino. Dessutom talas det om intresse från exempelvis Hellas Verona och Galatasaray samt en övergångssumma kring 40 miljoner svenska kronor.

Kan nästa steg också bli att Hien tas ut i svenska landslagstruppen? Lagkamraten Marcus Danielson, som nyligen valde att lägga Blågult-skorna på hyllan, tror det.

- Han tar steg varje match och varje dag. Otroligt duktig redan nu. Fortsätter han så här kommer det inte dröja länge (med landslaget). Det tror jag inte, säger Danielson.

Håller han den nivån?

ANNONS
- Absolut. Han har en otrolig potential i sig och han håller en jättehög nivå varje match. Han faller aldrig ur och har en otroligt hög lägstanivå, och en väldigt, väldigt hög högstanivå. Fortsätter han så här kommer det bära långt.

Hien var med och höll nollan i Djurgårdens 3-0-seger mot Apoel i Europa Conference League-playoff under onsdagen och han medger att han funderar på landslaget.

- Så klart gör jag det. Det ska jag inte hymla om, säger Hien.

- Hjalmar (Ekdal), min mittbackskollega, har gjort det fantastiskt bra i år och förra året, och då känner man att man också hade kunnat vara med. Men det är också skillnad på spelare och spelare. Landslagsuttagningar är en stor grej och alla svenska spelare kan vara med. Jag har inte allt för bråttom. Hjalmar blev allsvenskans bästa back förra året men var inte med förrän den senaste samlingen.

ANNONS

Hien fortsätter:

- Jag ska inte vara allt för kaxig. Det kommer när det kommer. 

Vet du om du är på tapeten?
- Jag vet faktiskt inte.

Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren såg matchen mot Apoel på plats.

- Det är bra, säger Hien och ler.

Men mittbacken kanske inte blir landslagsman för Sverige. Han kan nämligen välja mellan tre olika landslag; Sverige, Burkina Faso och Ghana.

Kan du spela för Burkina Faso?
- Jag har inget pass men det går nog att lösa. Jag har haft ett telefonsamtal med deras landslagstränare. Men det är ett tufft beslut att välja landslag. Jag kan välja Ghana också.

- Det blir väl lite av en kamp. Men jag har aldrig känt att jag ska välja det landslaget som vinner mot klockan och är först. Den tron har jag ändå haft på mig själv att jag ska komma så pass långt att jag tar det beslutet och att det bara är mitt. Mitt mål har aldrig varit spela olika landslag mot varandra för att bli kallad. Jag har känt så under hela min karriär, krigar jag på så får jag förhoppningsvis det jag förtjänar.

ANNONS

Han fortsätter:

- Ett samtal med Burkina Fasos förbundskapten stressar inte upp mig.

Har Ghana hört av sig?
- Nej, det har de inte. Så vi får se. Nu har det varit mycket transferrykten och snack med Bosse (Andersson, sportchef i Djurgården) så jag har inte hunnit landa i landslagstankarna.

Publicerad 2022-08-17 kl 22:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto