Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lagkamraterna jublar för Holmberg: "Finns ingen som förtjänar det här som Kalle"

Europa Conference League

STOCKHOLM. Kalle Holmberg var glad över sin leverans mot Gent.
Men lagkamraterna jublade nästan ännu mer än forwarden själv över den.
- Det finns ingen som förtjänar det här som Kalle, säger kaptenen Magnus Eriksson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Det här året har Kalle Holmberg inte fått mycket speltid i Djurgården. Men mot Gent under torsdagen, kvällen då de blårandiga säkrade avancemang till slutspel i Europa Conference League, fick forwarden plötsligt chansen från start. 29-åringen tackade och tog emot - och satte det viktiga 1-0-målet i 4-2-segern.

Supportrarna skanderade hans namn både under och efter matchen, och lagkamraterna är strålande glada för Holmbergs skull.

- Helt fantastiskt. Jag tycker det är så kul för honom. Han kämpar dag ut och dag in. Så jag gläds något otroligt med honom, säger exempelvis Elias Andersson.

Hjalmar Ekdal:

ANNONS

- Jag är så jävla glad för hans skull. Fantastiskt. Det här förtjänar han verkligen. Han gjorde ett väldigt bra mål och en bra match i övrigt. Jag unnar honom allt.

Gustav Wikheim:

- Han är en fantastisk kille och en bra spelare som jobbar stenhårt varje träning. Jag är så glad för hans skull att han fick det här målet. Det är så välförtjänt.

Lagkaptenen Magnus Eriksson tar till väldigt stora ord när han beskriver sina tankar kring Holmberg och succén mot Gent.

- Det är… en finare lagkamrat kan man liksom inte hitta nästan. Han har haft en tung säsong och att han fick chansen så här och att han fick göra mål… jag är väldigt glad för hans skull, säger Eriksson.

- Med de meriterna som Kalle har så tror jag alla tänkte att han skulle spela mer än vad han har gjort men han är alltid först ut på träningsplanen och han tränar alltid hårt. Han är alltid en som ger allt för laget. Sådana killar vill man att det ska gå bra för. Han är en superviktig kille inne i omklädningsrummet och han bidrar varje dag. Att han då får komma ur den här "fickan" och få spela och göra mål. Jag är väldigt glad.

ANNONS

Vad sa du till honom efteråt?
- Att det inte finns någon som förtjänar det lika mycket som han gör. Det är verkligen så. Och jag tror inte bara det är jag (som tänker så), jag tror väldigt många i det här laget tycker och känner så.

Eriksson gillar också att supportrarna lyfte fram Holmberg.

- Det var hans tid att få njuta lite. Det var fint.

Marcus Danielson:

- Jag är sjukt imponerad och glad för hans skull. Jag ser vad Kalle gör varje dag i träning och han har oavsett om han har spelat eller inte alltid lagt ner jobbet. Inget gnäll. Han har jobbat på varje dag, stenhårt och hållit god min. Grymt glad för hans skull.

Publicerad 2022-10-14 kl 07:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto