Häcken föll sent mot Qarabag - efter omdiskuterat VAR-beslut

Europa League

GÖTEBORG. Tidigt i matchen ropade Häcken på straff - som efter VAR-koll renderade i frispark.
I stället vann Qarabag med 1-0 efter att ha avgjort i den 70:e minuten.
- Det är ju solklart (straff) när man tittar på situationen, säger Mikel Rygaard till Viaplay.

BK Häcken gjorde en förändring i startelvan sedan 2-0-segern mot AIK senast då Simon Sandberg gick in från start i skadade Valgeir Fredrikssons frånvaro. Därmed fick Tomas Totland fortsatt förtroende som vänsterback mot Qarabag när Jacob Barrett Laursen fortsatt saknades.

Drygt tio minuter in gjorde gästernas mittback Kevin Medina ner Mikkel Rygaard och frispark utdömdes, precis utanför straffområdeslinjen. Situationen VAR-granskades för att se om situationen till och med skedde innanför linjen, men domslutet stod kvar - till Häckenspelarnas ilska. Frisparken tog Rygaard själv hand om och skottet smekte ribban.

- Det är ju solklart (straff) när man tittar på situationen. Jag vet inte varför det inte blir straff på den, säger Rygaard till Viaplay.

Matchbilden var böljande och lagen bytte halvchanser med varandra. I den 28:e minuten avslutade bortalaget, men högt över.

Dubbla bolltapp från Simon Gustafson var så när att kosta baklängesmål för Häcken i slutet av den första halvleken, men Qarabag lyckades inte avsluta på mål någon av gångerna.

0-0 stod sig till halvtidspausen.

I inledningen av den andra halvleken kopplade de azerbajdzjanska gästerna greppet om matchen och tryckte ner Häcken, men de klara målchanserna lös med sin frånvaro. I den 68:e minuten fick Marko Jankovic på ett hårt pressat skott, som dock gick utanför.

Bara minuten senare fick Edward Chilufya ett alldeles lysande läge efter ett precist inlägg från Amor Layouni, men inte heller Midtjylland-lånet lyckades pricka mål.

I stället var det bortalaget som skulle komma att spräcka målnollan. I den 70:e minuten vände Juninho bort Even Hovland och placerade kallt in ledningsmålet för Qarabag.

Någon vidare forcering fick Hisingslaget aldrig till efter det - och Häcken föll med 0-1 inför 8 124 åskådare på Ullevi.

I nästa omgång av Europa League ställs BK Häcken borta mot norska Molde.

Häcken: Abrahamsson - Sandberg, Hammar, Ousou, Totland - Rygaard, Samuel Gustafson, Simon Gustafson - Layouni, Chilufya, Sonko.

Qarabag: Lunev - Silva, Hüseynov, Medina, Jafarguliyev - Romão, Jankovic - Andrade, Benzia, Zoubir - Juninho.