Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Häcken vill inte nedprioritera allsvenskan: "Fortfarande med i guldstriden"

Europa League

GÖTEBORG. Långt till förstaplatsen och en lång Europahöst som väntar.
Ändå vill BK Häcken inte nedprioritera allsvenskan.
- Det är här vi vill vara, säger Samuel Gustafson. 

Foto: Bildbyrån

0-4 mot Leverkusen följdes upp av 0-1 mot Qarabag i BK Häckens hemmapremiär av Europa League-gruppspelet. Nu återstår fyra matcher där framför allt kampen om tredjeplatsen lever, den som ger en slutspelsbiljett till Conference League.

I allsvenskan har ligatrean Häcken fem poäng upp till serieledande Malmö FF, men också sju poäng ned till Djurgården på fjärdeplats.

- Nu har vi en match mot "Bajen" på söndag som vi får försöka ladda om till och vinna. Sedan blir det lite landslagsuppehåll nu och även i november, så man får bryta ner det i perioder och ta det match för match. Naturligtvis göra det vi kan, både i allsvenskan och Europa, säger Samuel Gustafson. 

Annons

Tycker du att ni bör prioritera vilken tävling ni ska satsa på?
- Vår uttalade målsättning är att vi ska klara av att spela tre matcher i veckan. Att ha en fysisk status och en truppstatus som gör att vi klarar av det. Sedan får vi se om vi klarar av det.

Hur har ni klarat det hittills?
- Vi har ju tagit oss till gruppspel, vilket får ses som en bra bedrift. Och vi är ju ändå med i allsvenskans guldstrid på något sätt, så resultatmässigt tycker jag att vi har löst det på ett bra sätt. Sedan är det vårt första år med det här upplägget, så det är klart att man är mer fysiskt trött när man spelar match var tredje dag. Men det är här vi vill vara.

Inte heller Mikkel Rygaard vill ge upp guldstriden i allsvenskan.

- Det är en svår fråga och det kanske är tränaren som ska svara på den. Vi vill vinna alla matcher, oavsett i allsvenskan eller Europa. Men Malmö och Elfsborg måste förlora några matcher för att vi ska vinna SM-guldet. Vi ska göra vårt jobb och se hur det slutar. 

Annons
Publicerad 2023-10-06 kl 08:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto