MFF fick bara oavgjort mot Sarpsborg – trots dominans med bollen

Europa League

MALMÖ. Inför matchen sa Uwe Rösler att Malmö FF behövde vinna mot Sarpsborg för att gå vidare i gruppen. MFF fick dock endast 1-1 på hemmaplan och ett svårare läge att gå vidare från gruppen.
- Det är mycket frustration, säger Rasmus Bengtsson efter matchen till Kanal 9.

I spelaren visas MFF:s kvitteringsmål i torsdagens Sporten.

Malmö FF spelade den fjärde gruppspelsmatchen i Europa League i årets tyngsta Malmödimma, inför drygt 17 600 åskådare och mot Sarpsborg.

Efter 1-1 i bortamatchen mot Sarpsborg valde MFF en startelva fri från överraskningar från en trupp fri från avbräck. Sarpsborgs första halvlek handlade mycket om direkta bollar på rättvända anfallare, samt enstaka fasta situationer. Istället hade MFF dubbelt så många passningar, dubbelt så många avslut, och de bättre målchanserna, även om det inte var någon superprestation.

Sedan, efter en lugn start på första halvlek och där MFF närmade sig 70 procent bollinnehav, så hände en massa saker på samma gång.

Först slog Sarpsborg en långboll, kom igenom, och Patrick Mortensen nickade in ett inlägg. Bara några få minuter senare var det MFF:s tur. Marcus Antonsson kvitterade efter ett inlägg från nyss inhoppande Eric Larsson, efter att Markus Rosenberg först nickat på en Sarpsborgspelare. Spelarnas jubelscener uteblev trots målet eftersom de sprang tillbaka för att försöka få ett ledningsmål istället.

MFF jobbade för att försöka få in ett lednings- och segermål, bland annat genom att byta in Carlos Strandberg och Romain gall, men hade problem att få på det stora trycket mot ett Sarpsborg som sjönk djupt i slutet.

Det blev dock 1-1, och både MFF och Sarpsborg står på fem poäng och identiskt i inbördes möten.

- Jag tycker första halvlek är okej. Lite mer kvalitet så hade vi nog tagit ledningen. I andra kommer vi in i deras spel lite. Det är mycket frustration, säger Rasmus Bengtsson till Kanal 9 efter matchen.

MFF har kvar att möta Genk hemma och Besiktas borta, där det förmodligen lär krävas minst en seger för att ha chans att ta sig vidare. En liten tröst den här dagen var att ett oavgjort resultat ger MFF knappt två miljoner kronor extra från Uefa.

- Det är två matcher kvar och allt är öppet. En poäng idag och sen siktar vi in oss på nästa hemmamatch, säger Bengtsson.

Malmö FF: Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari (85') – Vindheim (61'), Christiansen, Bachirou, Christiansen, Rieks – Antonsson (79'), Rosenberg

Inhoppare: E.Larsson (61'), Strandberg (79'), Gall (85')

Sarpsborg: Vasyutin – Tveita, Horn, Tamm, Thomassen – Halvorsen, Lund-Nielsen, Höberg Vetti (91'), Askar – Muhammed (73'), Mortensen

Inhoppare: Heintz (73'), Jörgensen (91')