Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Altach vinner gränsderbyt!

I kväll drabbar Austria Lustenau och Rheindorf Altach samman i ett hett slag vid gränsen till Schweiz. Altach är seriens bästa lag och vinner på Reichshofstadion.

Västderbyt mellan Austria Lustenau och Altach blir säkert en tät och tuff historia men vi har en stark känsla av att Altach går segrande ur striden. 4–1-segern i seriefinalen mot Admira Wacker stärkte lagets redan rejäla självförtroende och den insatsen visade att Altach är den österrikiska andradivisionens bästa lag.

Austria ligger visserligen trea i tabellen men har hela 13 poäng upp till Altach och är utan chans att komma ifatt (bara ett lag går upp). Den starkaste motivationen finns således hos gästerna som är i mycket bra form. Laget har vunnit sex av sina sju senaste matcher och har inte förlorat sedan den 1 oktober då man förlorade på just den här arenan.

Då låg Austria dock
bara sex poäng efter Altach , nu är avståndet alltså mer än det dubbla och inte ens den störste optimisten kan tro att Austria ska kunna hämta in det. Austria Lustenau saknar dessutom förstemålvakten Alexander Kofler som är avstängd efter sitt röda kort i senaste ligamatchen borta mot WAC/St. Andrä (förlust 2–4) förra veckan. Kofler har stått i 18 av lagets 20 matcher hittills denna säsong så det är naturligtvis ett kännbart avbräck att Austria nu tvingas klara sig utan honom.

Ersättaren, den 37-årige
Christian Mendes, är visserligen rutinerad men håller inte alls samma klass som Kofler. För två år sedan nekades Mendes nytt kontrakt för att klubben inte hade någon nytta av honom. Senare togs han till nåder men han har enligt österrikiska källor sina bästa år bakom sig.

Mendes släppte in två mål på den knappa halvtimme han spelade efter Koflers utvisning i förra matchen. I vilken Austria för övrigt även spelade utan skadade trion Micic, Bolter och Krajic. Tveksamt om samtliga är tillbaka ikväll. Austria har annars varit väldigt stabilt på hemmaplan där man har raden 8-0-2 den här säsongen.

Högst spelvärde tycker vi finns i Altach att leda antingen i halvtid eller efter full tid. Spelas till 1.74 hos bwin.

Publicerad 2010-11-26 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons