Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Blues sätter X över gamla rekordet!

Både krysset och underspelet är hyperintressanta spelobjekt när Birmingham går på rekordjakt hemma på St Andrews idag.

Inte sedan 0–2-nederlaget mot Bolton den 26 september förra året har Birmingham förlorat på St Andrews. 21 matcher i rad utan förlust (11 segrar och tio förluster) innebär tangerat klubbrekord och en seger eller ett kryss i eftermiddagens drabbning med tabelljumbon Everton, skulle innebära att Sebastian Larsson och kompani i årets upplaga av Blues blir ensamma innehavare av rekordet. 

Och visst är utsikterna för att så skall ske goda.

Birmingham är oerhört svårslaget och välorganiserat och har bara släppt in ett enda mål på hemmaplan hittills. Framåt har laget dock inte fått det att stämma till fullo än, vilket för övrigt är en beskrivning som stämmer in på dagens motståndare Everton. 

Liverpool-laget ligger mycket överraskande sist i Premier League efter sex omgångar och är ännu utan seger i ligan. Fyra gjorda mål på sex matcher är ett facit som snuddar vid att kallas anfallskris.

Att laget bara släppt in sju är en klen tröst, men dock ett faktum som gör att vi tror på i alla fall en poäng för Everton idag. 

Att Birmingham och Everton är två kryssglada och försvarsstarka gäng är bara två av de faktorer som gör att vi tycker att det pekar mot delad pott i den här matchen. Här är ytterligare några:

*Trupperna ser väldigt jämnstarka ut på pappret.
*Lagen spelade båda oavgjort i förra omgången. Everton gjorde en spelmässigt klart godkänd insats men lyckades inte få hål på Fulham (0–0) på Craven Cottage medan Birmingham lirade 0–0 mot Wigan efter en liknande matchbild där Blues dominerade ganska stort utan att få utdelning.

*De tre senaste mötena mellan lagen har slutat med delad pott. 
*Birmingham har kryssat i fyra av sex matcher och Everton i tre av sex hittills den här säsongen.

*Blues har spelat oavgjort i tre av de fyra senaste ligamatcherna medan The Toffees har kryssat i tre av de fyra senaste tävlingsmatcherna.

*Formmässigt är det fördel Birmingham men Blues har ett avbräck i avstängde mittfältaren Craig Gardner.

Vidare känns det
som om båda lagen skulle vara mer eller mindre nöjda med en poäng här: Everton eftersom det är en av de svåraste bortamatcherna i hela Premier League och för att man är i desperat behov a just poäng. Och Birmingham eftersom det skulle innebära att den ovan nämnda sviten blir intakt och att man efter matchen kan slänga fram och tårta och champagne och fira det där klubbrekordet … 

Oavgjort på St Andrews i eftermiddag alltså. Alla nöjda och glada. Även jag. Krysset liras till 3.20 hos bet-at-home.

Sedan tycker jag
att underspelet känns kittlande. I fem av Evertons sex matcher den här säsongen har det producerats mindre än 2,5 mål och laget har inte gjort ett enda mål på resande fot den här säsongen (tre matcher). Birmingham å sin sida har målskillnaden 2–1 på sina hemmamatcher hittills.

Förra säsongen var
det endast Manchester United och Tottenham som släppte in färre mål (12) på hemmaplan än Birmingham (13) I Premier League. Samtidigt var 19 gjorda (på lika många matcher) inte särskilt mycket. Ytterligare statistisk grund för underspelet utgör det faktum att hela 9 av de tolv senaste matcherna mellan lagen slutat med mindre än 2,5 mål. 

Under 2,5 mål spelas till 1.76 hos betfair.

Publicerad 2010-10-02 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons