POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLSKANALEN
16v

Fotbollskanalens och Kalla faktas granskning flerfaldigt nominerad på New York Festivals

Foto: TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Kalla Fakta-avsnittet om Julle i spelaren ovan.

Fotbollskanalens och Kalla faktas granskning Utanför laget har nominerats till tre priser i årets New York Festivals.
- Väldigt kul att samarbetet mellan våra redaktioner fortsätter att ge en sådan utdelning, säger reportern Andréas Sundberg.

I natt blev det klart att Fotbollskanalens och Kalla faktas reportage Utanför laget gått vidare till final i tre olika kategorier i New York Festivals, där världens bästa film- och tv-produktioner tävlar.

Det är andra gången som det är ett samarbete mellan Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg och Kalla fakta-redaktionen där granskningen har fått stor spridning. Reportaget är i final i kategorierna årets bästa sportdokumentär, bästa sportjournalistik, bästa sportbevakning.

- Det är ett kvitto på att vår granskande journalistik håller en mycket hög kvalitet och att samarbete över redaktionsgränserna lönar sig, säger Jonas Alsgren chef för Kalla fakta.

- De här nomineringarna är verkligen ett kvitto på hur två redaktioner kan uträtta stora saker tillsammans. Jag är otroligt stolt över att Fotbollskanalen fortsätter vara i absoluta framkant när det gäller granskande fotbollsjournalistik och också beskriva den bredare bilden av fotbollen i samhället. Det är något vi ska fortsätta att jobba hårt med, säger Fotbollskanalens chefredaktör Tobias Rosvall.  

För Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg är nomineringarna en glädjande överraskning.

- Det känns otroligt kul att gå till final i hela tre kategorier i en tävling där världens bästa tävlar. Med Fotbollssyndikatet fick vi en bronsmedalj i kategorin bästa sportbevakning och det var helt fantastiskt. Kul att jobbet uppmärksammas och det skulle vara en stor bonus om det blir någon medalj, säger Sundberg.

- Vi har varit ett starkt team. Hoppas att det här kan inspirera andra till att granska sportjournalistiken mer, det behövs undersökande journalistik inom sporten och det finns mycket att göra.

Programmet Fotbollssyndikatet, som sändes i oktober 2017, fick brons i årets bästa sportbevakning och blev även Kristallen-nominerad. 

Utanför laget gjordes av:
Andréas Sundberg, reporter
Gerda Nilsson-Tysklind, redigering
Phil Poysti, foto

Publicerad 2019-01-31 kl 13:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå