Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Här är nya Fotbollskanalen - skräddarsy din upplevelse

Fotbollskanalen

I dag har Fotbollskanalen relanserats med en helt ny responsiv plattform för att möta de nya användarbehoven. En av de största nyheterna är möjligheten att följa de lag och spelare du är intresserad av och få en skräddarsydd upplevelse av artiklar, klipp och kommande matcher.

Fotbollskanalen har haft en given plats hos många fotbollsälskare sedan starten 2006. Nu tar sajten ett stort steg genom en komplett ansiktslyftning. Tillsammans med byrån Screen Interaction har ett nytt koncept tagits fram - helt och hållet med mobilen i fokus. Sajten blir responsiv för att fungera över alla plattformar och Fotbollskanalens appar, som släpps senare i veckan, kommer att addera ytterligare funktionalitet till tjänsten.

Vi ställde frågan till er - hur vill ni uppleva fotboll i framtiden? Svaret - "på mitt eget sätt" - ledde till en av de största nyheterna med den nya tjänsten. Du kan personalisera ditt flöde och följa de lag och spelare du är intresserad av och få en skräddarsydd upplevelse av artiklar, klipp och kommande matcher för de spelare och lag som valts.

ANNONS

- Vi har involverat våra användare under hela utvecklingsprocessen och ska fortsätta med det framåt. Genom våra många djupintervjuer med användare har det visats väldigt tydligt att många önskar sig att kunna uppleva fotboll på sitt eget sätt. Därför tog vi fram konceptet med möjligheten att följa lag och spelare. Framöver kommer vi ge ytterligare möjligheter att följa exempelvis teman eller ligor, säger Tobias Rosvall, onlinechef på TV4 Sport och ansvarig för Fotbollskanalen.

Stor vikt har även lagts vid att förhöja upplevelsen kring livestreamad fotboll. Fotbollskanalen kan erbjuda hela TV4-gruppens liveutbud av svensk och internationell fotboll. Nu blir det smidigare att logga in med sitt TV4 Play-konto för att se matcherna och vi adderar också ett rejält lager med realtids-statistik, laguppställningar och fakta. Samtidigt som arbetet med den nya sajten fortsätter så jobbar redaktionen för att ytterligare vässa nyhetsarbetet.

ANNONS

- Våra användare vill personalisera sajten, men är tydliga med att de inte vill missa något av redaktionens nyhetsarbete. Fotbollskanalen är ofta nyhetsledande och har i år bland annat avslöjat VM-spelaren Diego Luganos oväntade övergång till BK Häcken och även genomfört en stor granskning av över 500 makthavare inom svensk fotboll. Vi ska parallellt med att vi förbättrar tjänsten också jobba hårt för att vässa vårt redaktionella utbud ännu mer, säger Tobias Rosvall.

Här är några av funktionerna i nya Fotbollskanalen:

• Min feed - personalisera ditt flöde med artiklar och klipp om dina favoritlag och spelare.

• Mina matcher - missa inget från dina lag och spelare med komplett koll på veckans matcher.

• Utökad statistik - ger dig full koll inför, under och efter matcherna.

• Förhöjd liveupplevelse - streama matcher live på TV:n, datorn eller i mobilen.

ANNONS

• Aktuell fotboll - alla de senaste nyheterna och klippen från både svensk och internationell fotboll.


 

I arbetet med ytterligare vässa tjänsten vill vi ha din hjälp. Hittar du saker som inte fungerar, eller har du förslag på nya funktioner? Maila dina förslag till fotbollskanalen.se@tv4.se. Du kan också twittra till @fotbollskanal eller @tobiasrosvall

Publicerad 2015-06-02 kl 16:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto