Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Kryssglada Kazan fäller FCK?

Rubin Kazan har spelat oavgjort i åtta av sina tio senaste matcher. Nytt kryss mot FCK ikväll och Champions League-säsongen är över för ryssarna.

FC Köpenhamn åker till Ryssland för att klara en poäng i mötet med Rubin Kazan. Men danskarna kan mycket väl komma hem med alla tre. FCK har tidigare i turneringen visat att laget har tagit ytterligare ett kliv mot Europa-toppen den här säsongen och är ett bättre lag än ryssarna. Ståle Solbakkens mannar kan mycket väl manövrera ut det defensivt lagda Kazan och kamma hem segern på Centralstadion.

Ett oavgjort resultat däremot, skulle placera FCK med en fot och fyra tår i åttondelsfinalen och om Barcelona gör sitt jobb mot Panathinaikos i Aten är saken klar, då blir den sista gruppspelsomgången betydelselös. Med tanke på vad som sagts om FCK:s kapacitet och med Rubin Kazans förkärlek för kryss (vi återkommer till det) borde väl spel på oavgjort således vara det mest logiska i den här matchen?

Nja, säger vi, som har lite andra funderingar kring detta möte. För det första har FCK ett gyllene läge även vid förlust ikväll. Cesar Santin och kompani avslutar gruppspelet mot Panathinaikos hemma på Parken i Köpenhamn. FCK vann med 2–0 i Aten och kommer att vara klara och rättmätiga favoriter i hemmamötet.

Om grekerna, vilket är troligt, dessutom tappar minst två poäng mot Barcelona i dag är laget borta från kampen om en plats i åttondelsfinalen. Vilket innebär att all motivation kommer att finnas hos FCK i sista matchen. Samtidigt ska Rubin försöka vinna på Camp Nou för att på så sätt ta sig förbi FCK för det fall danskarna trots allt förlorar hemma mot Panathinaikos.

Känns det som ett sannolikt scenario att allt detta drabbar det hittills så stabila FCK i de två sista omgångarna? Nej, det tycker inte vi heller och därför lägger vi slantarna i denna match på – Rubin Kazan! För ryssarna finns bara seger – annars är det over and out. Då blir det, som bäst, fortsatt spel i Europa League.

Rubin Kazan har spelat oavgjort i sina fyra senaste matcher och i sex av sina sju senaste. I Champions League har ryssarna kryssat i tre av fyra matcher. Ska drömmen om åttondelsfinal leva vidare till den sista omgången måste Rubin vinna över FC Köpenhamn ikväll. Kryss finns inte, än mindre förlust.

De defensivt lagda ryssarna – i samtliga deras matcher i Champions League har det producerats mindre än 2,5 mål och tre av lagets senaste matcher har slutat 0–0 – måste satsa framåt. Det får bära eller brista men här är det bara attack som gäller för Rubin Kazan. Hade oddset på dubbelchansen 1 2 varit någon tiondel högre (runt 1.30) hade vi inte tvekat men närmare dubbla pengarna på Rubin får duga.

Ettan på Rubin Kazan spelas till 1.90 hos Nordicbet.

Publicerad 2010-11-24 kl 15:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons