Lira på Sebs Birmingham!

Fotbollskanalen

Stoke har fyra raka förluster – Birmingham fyra raka utan förlust. I kväll möts lagen på Britannia Stadium och vi tror att Blues klarar minst oavgjort.

Det var ingen munter min som satt på Stokes manager Tony Pulis efter 0–2 mot Sunderland på Stadium of Light i lördags. Fjärde raka förlusten i ligan och den femte raka totalt (nederlaget mot West Ham i Ligacupen inräknad) var ett faktum och återigen ansåg Pulis att laget blivit bortdömda. Den här gången fanns det visst fog för Stoke-tränarens kritik mot domarteamet.

Stoke blev inte bara nekade en solklar straff i den andra halvleken, laget fick också mittbacken Ryan Shawcross utvisad efter två gula kort, av vilka det andra var mycket tveksamt) för att inte säga felaktigt. Stoke spelade dessutom ganska hyfsat vilket varit fallen i flera av förlustmatcherna den senaste tiden.

Men Sunderlands kraftfulle
anfallare Asamoah Gyan iklädde sig, i skadade Darren Bents frånvaro, matchvinnarrollen med två mål. Stoke är nu på delad jumboplats med samma poängantal som Wigan. Stoke har offensiva problem just nu och har gått mållöst från planen i de två senaste matcherna.

När det gäller den inbördes historiken så är det riktigt mörk läsning för The Potters. Stoke har raden 0-2-5 i de sju senaste mötena med Birmingham och i dessa matcher har laget inte gjort ett enda mål. Sju hela matcher utan att näta alltså! Risken finns att den mållösa sviten fortsätter idag.

Birmingham uppträder stabilt
för tillfället. Sebastian Larsson och kompani
har fyra raka matcher utan förlust men har lite svårt att vinna (bara två segrar hittills). Poängen mot West Ham senast skattas dock högt på St Andrews eftersom Birmingham låg under med 0–2 men kämpade sig tillbaka till 2–2 efter mål av Cameron och Ridgevell. Blues visade stark moral och självförtroendet fick sig nog en ”boost” av upphämtningen mot West Ham.

Stokes mittback Ryan Shawcross är avstängd hos Stoke efter utvisningen senast, vilket betyder att Tony Pulis tvingas omorganisera i försvaret. Vi tror att svårslagna Birmingham har en hygglig möjlighet att få med sig åtminstone en poäng från Britannia Stadium.

Birmingham spelas med plusmål (hcp +1) till fina 1.55 hos bet-at-home.

Vi har också hittat ett intressant sidospel på den här matchen. Stoke har nämligen för vana att släppa in mål i första halvlek medan Birmingham tagit ledningen i tre av sina fyra senaste matcher, samtliga mål gjorda i första halvlek.

Birmingham att leda i halvtid spelas till läckra 3.95 hos Nordicbet.

Publicerad 2010-11-10 kl 07:35