Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LISTA: Fotbollskanalen rankar världens 25 bästa damspelare 2022 - plats 14-10

Division 1 Féminine

Fotbollskanalen rankar världens bästa fotbollsspelare under 2022 på damsidan.
Här är plats 14-10.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se Rolfös 1-0-mål mot Schweiz i spelaren ovan.

14. Wendie Renard, Frankrike och Olympique Lyonnais
Lagkapten för både Frankrike och mesta mästaren Lyon – visar ständigt prov på varför hon är en av världens bästa mittbackar. Och finns det någon som är lika stark i luftrummet som Renard? Fransyskan lyckas oftast träffa rätt med pannan.  

13. Maria "Mapi" Leon, Spanien och Barcelona
En mittback med ett starkt målsinne, vänsterfoten har träffat rätt många gånger i ligaspelet, Champions League och för Spanien. Räds inte en glidtackling och tar gärna de där extra duellerna om det behövs.

12. Christiane Endler, Chile och Olympique Lyonnais
Världens bästa målvakt står alltid för en stabil insats mellan stolparna. När Lyon har haft en tung säsong och inte lyckats göra jobbet framåt alla gånger, har lagkamraterna nog känt sig extra säkra med Endler mellan stolparna. 

Annons

11. Lucy Bronze, England och Barcelona
Det finns många som skulle säga att Englands högerback är överskattad och att hennes primetime är över. Men att vinna ett EM-guld med England och att bli värvad till en av världens bästa klubbar, Barcelona, säger en hel del om nivån hon levererar på

10. Fridolina Rolfö, Sverige och Barcelona 
Enda svenskan som tar plats på Fotbollskanalens topp 25. Var en utav Sveriges bästa spelare under EM i England, trots kritiken. Under hösten har hon med sitt Barcelona visat varför hon är en av världens mest tongivande spelare och given i Jonathan Giraldez elva under avgörande matcher.

Publicerad 2022-12-26 kl 11:37
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto