Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Målrikt i den allsvenska jakten

Sex mål framåt och lika många bakåt - det är Gif Sundsvalls målfacit för de två senaste matcherna. I dagens hemmamöte med bottenlaget Öster, som också är i målform, spelas över 2,5 mål till 1,60 hos Bwin.com.

Gif Sundsvall parkerar inför kvällens match på tredje plats i superettan-tabellen och innehar därmed kvalplatsen till allsvenskan. Laget har dock inte vunnit på fem omgångar och om inte jagande Landskrona Bois ska passera norrlänningarna i tabellen krävs det vinst här.

Även om vinsterna uteblivit i de fem senaste omgångarna har tre oavgjorda resultat noterats och i de två senaste matcherna, mot Falkenberg samt Ängelholm, har det fallit sex mål i respektive tillställning. Tre mål har producerats och tre har släppts in i båda dessa matcher vilket vittnar om att Sundsvall spelar lite ”svängdörrs-fotboll” för stunden. Laget förstärks nu av att Wallerstedt samt Myrestam är åter efter avstängningar.

Bottenlaget Öster kommer
att inta Norrportens konstgräs med nyvunnet självförtroende efter att ha inkasserat andra raka vinsten senast då Väsby slogs tillbaka med 2-0. Dessförinnan tog det bortasvaga laget en stark 3-2-viktoria borta mot Ängelholm men trots dessa positiva resultat är det mer eller mindre givet att smålänningarna kommer att få kvala för att hålla sig kvar i superettan till kommande säsong.

Bortaspelet har i år inneburit fyra vinster samt nio förluster med en sammanlagd målskillnad på 13-27 och nu är det viktigt att försöka spinna vidare på vinsttrenden så att laget kan gå in med högt huvud i kommande kval. Desperationen efter en ny trepoängare borde vara hög då det fortfarande finns risk att laget ramlar ner under kvalstrecket och därmed åker direkt ur serien.

Mycket, om inte allt, talar för en målrik uppgörelse i afton och även om överspelet på 2,5 mål står i något låga 1,60 hos Bwin.com är det fortfarande spelbart!

Publicerad 2010-10-04 kl 12:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons