Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Målsnålt lir i toppmötet

Fem av de sex senaste mötena mellan Velez och Estudiantes har slutat 1–0 till något av lagen. Vi tror på en målsnål fajt även i kväll. Underspelet synas på El Fortin.

Det här glödheta toppmötet i Argentina ser ut som ett givet underspel. Velez Sarsfield – som bara har släppt in ett enda mål i säsongens fem hemmamatcher – har varit under 2,5 mål i 55% av matcherna den här säsongen. Motsvarande siffra för Estudiantes är hela 82%, det vill säga i nio av lagets elva matcher har det producerats mindre än 2,5 mål. I gästernas sex senaste matcher har underspelet varit vinstgivande.

I de åtta senaste
mötena mellan lagen har det producerats endast elva mål, vilket ger ett snitt på mindre än 1,5 mål per match. Underspelet är som synes väl underbyggt statistiskt men även det faktum att det handlar om en seriefinal i ett relativt tidigt skede av säsongen tycker vi talar för få mål. Inget av lagen har liksom kniven på strupen att de måste vinna vilket innebär att man inte kommer att ”tokanfalla” för att lägga beslag på samtliga poäng utan först och främst värna om den man redan har i sin ägo när matchen drar igång.

Tveklöst lär Velez
vara mest angeläget om att vinna matchen då laget spelar hemma och har tre poäng upp till Estudiantes. Hemmastatistiken för de blåvita från Buenos Aires västra utkanter inger verkligen förtroende; Velez har nämligen vunnit samtliga fem matcher på El Fortin med den mäktiga totala målskillnaden 14–1! I de två senaste hemmamatcherna, mot Colon och Olimpo har laget gjort nio mål och inte släppte in ett enda.

Velez fick mittfältaren
Maxi Morales skadad i den senaste ligamatchen borta mot Quilmes. Rapporterna från Buenos Aires berättar att Morales för en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar men indikerar dock att det mesta talar för att han finns på planen mot Estudiantes. På plussidan för Velez finns Morales mittfältskollega Ivan Bella som återhämtat sig från sin knäskada och väntas göra comeback i natt.

Det här är en stentuff drabbning men om jag under pistolhot tvingas ta ställning till utgången tippar jag en knapp hemmaseger. Varför inte med 1–0? Om Velez kan hålla Estudiantes heta anfallsduo Santiago Silva och Juan Manuel Martinez (sju mål vardera hittills) i strama tyglar är segerchansen god.

Den raka ettan finns spelbar till 2.20 hos bwin. Samma bolag betalar 1.60 på underspelet och med tanke på ovanstående fakta får det oddset anses vara klart godkänt.

Publicerad 2010-10-22 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons