Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
10å

Martin Åslund: ''Assyriska bättre än väntat''

Tillbaka i Stockholm och dessutom hos Superettan-suveränerna Assyriska. Martin Åslund är överraskad över hur karriären tagit fart igen.

- Assyriska är bättre än vad jag hade väntat mig. Vi har varit överlägsna i samtliga matcher jag har spelat eller sett, säger Åslund till FotbollDirekt.se.

Karriären har tagit fart på nytt sedan Åslund lämnade danska Viborg inför säsongen. Men än så länge har det bara blivit sex framträdanden hos nykomlingen. Den förre AIK-mittfältaren tror att konstgräset på Södertälje fotbollsarena kan vara orsaken.

- Det är möjligt. Jag är inte van vid konstgräs sedan tidigare och därför kan det ha slitit extra på mig. Men det kan finnas någon annan anledning också, konstaterar Åslund som gjorde comeback mot Mjällby efter en månads skadefrånvaro.

Trots Åslunds frånvaro har Assyriska etablerat sig som serieledare efter elva spelade omgångar. Säsongens första förlust kom så sent som i den förra omgången, mot Mjällby AIF. Men 22 poäng och 24 producerade mål är statistik som imponerar för nykomlingen.

- Laget har gått bra, till och med över förväntan för oss spelare också. Men vi måste vara ödmjuka inför fortsättningen. Om vi är ett lag för Allsvenskan? Inte idag, men vi kan bli det om vi fortsätter att utvecklas. Dessutom skulle vi få en försäsong med möjlighet att värva fler spelare också, men det är svårt att sia om nu, konstaterar Åslund.

Men ni siktar på Allsvenskan till nästa säsong? - Vi måste vara ödmjuka som nykomlingar. Innan säsongen hade vi som mål att etablera oss på den övre halvan av tabellen, men nu kanske vi ska satsa på toppen istället. Det gäller dock att vi får behålla självförtroendet genom att skaffa bra resultat, det är trots allt en färskvara.

Publicerad 2008-06-20 kl 14:22
Annons
Annons
Annons