Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Rapporterar, debatterar och provocerar" - Olof Lundh prisas

Fotbollskanalen

Olof Lundh har utsetts till årets pristagare för ”idrottslig kulturgestaltning” av SCIF.
- Jag är hedrad, säger Olof Lundh.

Nyligen nominerades Fotbollskanalens Olof Lundh till stora journalistpriset som ”Årets röst”, och nu uppmärksammas hans journalistiska gärning igen.

Det är Sveriges Centralförening för Idrottens främjandes (SCIF) som delar ut sitt pris för ”Idrottslig kulturgestaltning” som ska gå till en ”skribent, författare, filmare eller annan konstnär som beskrivit idrotten på ett annorlunda sätt än vi vanligen möter den i medierna” till Olof Lundh.

Så här skriver SCIF i sin motivering:

2022 års pris för ”Idrottslig kulturgestaltning” tilldelas debattören, krönikören, författaren och sportjournalisten Olof Lundh, för hans sätt att bevaka och belysa skeenden inom både den nationella och internationella fotbollen. Olof Lundh rapporterar, debatterar och provocerar på ett modigt och unikt sätt, hela tiden med läsarnas, tittarnas och - i förlängningen - fotbollens bästa i främsta rummet. Lundh är just nu aktuell med boken ”Templet i öknen”, där han pedagogiskt och initierat redogör för hur Qatar, ett land helt utan fotbollstradition, blev värdland för fotbolls-VM 2022. När det gäller att ”beskriva idrotten på ett annorlunda sätt än vi vanligen möter den i medierna” är Lundh en förebild, och SCIF är därför mycket glad över att få tilldela Olof Lundh årets utmärkelse för “Idrottslig kulturgestaltning”.

Annons

Just nu är han på plats i Qatar för att bevaka fotbolls-VM, och säger så här om att bli årets pristagare.

- Jag är hedrad att uppmärksammas på det viset och få ett pris för något så fint som en idrottslig kulturgestaltning. För mig är sportjournalistik något viktigt och tyvärr inte alltid välkomnat av idrotten. Därför blir jag extra glad och stolt över detta pris.

Publicerad 2022-11-20 kl 07:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto