Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Sjätte raka för taggat Syrianska

Syrianska har vittring på Allsvenskan och är grundstenen i veckans trippel. Som också innehåller ett tyskt överspel och underspel i ångestmötet på Råsunda.

THE TREBLE

Lördag den 16 oktober

1. Syrianska–Jönköping
Tips: Etta.
Odds: 1.51.

KOMMENTAR:
Det är nära nu för Syrianska. Två omgångar återstår av Superettan och de rödgula från Södertälje har avgörandet i egna händer. Två segrar och den allsvenska platsen är bärgad! Första hindret är Jönköping Södra och här har vi svårt att se Syrianska tappa några poäng. Jönköping har fortfarande en liten chans att slippa kval men då måste det blir full pott i de sista matcherna. Vilket innebär att laget inte kan snålspela och försöka kämpa sig till en poäng mot Syrianska. Förutsättningarna bäddar för en riktigt sevärd match och vi är övertygade om att Syrianska vinner den. Peter Ijeh och kompani är Superettans starkaste hemmalag med raden 10-2-2 och har inte släppt in ett mål på Södertälje Fotbollsarena på – håll i er nu – 513 minuter! Fem raka segrar har gett lika många raka matcher utan baklängesmål och den totala målskillnaden i dessa matcher är mäktiga 12–0. Syrianska grejar det här – med eller utan Haris Skenderovic …

Ettan på Syrianska spelas till klart godkända 1.51 hos betfair.

2. Wolfsburg–Bayer Leverkusen.
Tips: Båda lagen gör mål.
Odds: 1.49.

KOMMENTAR: Det är upplagt för en målrik tillställning när tabellåttan Wolfsburg tar emot fjärdeplacerade Bayer Leverkusen i kväll. De sex senaste mötena mellan lagen i Wolfsburg har bjudit på sammanlagt 23 mål vilket ger ett snitt på nästan fyra per match. I samtliga dessa matcher har både Wolfsburg och Leverkusen gjort mål. Wolfsburg har bara misslyckats med att göra mål i en av sina femton senaste matcher (borta mot Dortmund den 11 september) medan Bayer Leverkusen nätat i fantastiska 18 av sina 19 senaste matcher. Det är alltså mycket som talar för att båda lagen hamnar i målprotokollet när de möts på Volkswagen Arena idag. Hemmalaget har skyttekungen Edin Dzeko i högform medan gästerna spridit målskyttet mer än förra året då Stefan Kiessling var den stora producenten offensivt. Borussia Dortmund är för övrigt det enda laget i Bundesliga som har gjort fler mål (9) än Leverkusen (8) den här säsongen.

Båda lagen att göra mål spelas till 1.49 hos betfair.

3. AIK–Gefle
Tips: Under 2,5 mål.
Odds: 1.67.

KOMMENTAR: Ångest. Stress. Rädsla. Nervositet. Mötet mellan AIK och Gefle framkallar många negativa känslor hos både fans och spelare idag. Förlorande lag får det riktigt tufft att klara sig kvar och ödesmatch är verkligen ingen missvisande etikett. Att under dessa premisser spela offensiv fotboll och skapa målchanser är inte helt lätt, då är det enklare att packa ihop sig i defensiven. Gefle hade sju raka förluster på bortaplan innan man lyckades nå 1–1 mot Kalmar FF i förra omgången. Gästrikarna har släppt in ganska många mål i dessa och lär idag försöka täppa till så gott det går bakåt i första hand. AIK å sin sida saknar självförtroende i det offensiva spelet, som självklart blir lidande av turbulensen kring Dulee Johnson. Anfallsstjärnan Bangura är tillbaka men i vilket tillstånd befinner han sig i efter den privata tragedi som höll honom ur spel i derbyt mot Djurgården? Faktum är för övrigt att de åtta senaste mötena mellan lagen – och de tre senaste på Råsunda – har slutat med mindre än 2,5 mål. I dessa åtta matcher har det totalt producerats nio mål, vilket alltså ge ett snitt på precis över ett mål per match. Med den statistiska bakgrunden – och de aktuella förutsättningarna – tycker vi att underspelet känns givet i den här matchen. 1.70 är i detta sammanhang ett synnerligen attraktivt odds i våra ögon.

Under 2,5 mål mellan AIK och Gefle spelas till 1.67 hos betfair.

Totalt odds för trippeln: 3.76 hos betfair.com

Publicerad 2010-10-16 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons