Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelskolan del 3: Livebetting – hur blir man en vinnare?

Fotbollskanalen

I del två av fotbollskanalens spelskola fick ni grunderna för livespel. I del tre går vi igenom hur man ska agera och vad som är viktigt att tänka på för att lyckas med sina spel.

Två faktorer är grundläggande när man ska livespela. Den ena är att man följer matchen och den andra att man, precis som vid vanliga förtidsspel, är påläst. Att ha en spel- och strategiplan innan matchen börjar är klokt, så att man vet hur man ska agera vid olika scenarion som kan uppstå under matchen.

När det gäller den förstnämnda faktorn, livebevakningen, så erbjuds idag flera olika möjligheter att ta del av vad som händer i den aktuella matchen:

1) Du kan följa matchen direkt i teven om den sänds på någon av de kanaler du är utrustad med (ju fler desto bättre!).

2) Se matchen på Internet via så kallad livestreaming. Spelbolagen sänder allt fler matcher via streaming och det är möjligt att hålla koll på flera matcher samtidigt.

ANNONS

3) Har du inte möjlighet att se matchen live kan du följa händelseförloppet via livechattar eller liverapporter på Internet. Här rekommenderar jag verkligen Fotbollskanalens chatter som under säsong uppgår till 2-3 i veckan, ibland fler.

Vad beträffar 1-X-2 spel finns det egentligen bara två val att ta ställning till: tror du på laget i ledning eller tror du på en vändning och spelar på ett högre odds? När ett favorittippat lag tar ledningen i en match blir det ofta stora förändringar på oddsen. Skillnaden gentemot att förtidsspela är att här baseras oddsen på folks förväntningar i stället för de sportsliga aspekterna.

Spel på vilket lag som får nästa hörna, inkast och liknande är mer chansartat och inget man bör satsa några större summor på. Däremot kan över/under och handikappspel i antal hörnor vara bra spel. Det krävs dock att man är påläst och har kollat upp hur lagens hörnstatistik sett ut i tidigare matcher samt att man utvecklar en känsla för hur matchbilden och resultatet inverkar på hörnornas utfall under resten av matchen.

ANNONS

Om ett lag till exempel leder hörnstatistiken med 5–3 i början av andra halvlek och tar ledningen även i målprotokollet kan spel på att det andra laget ska få flest hörnor ändå vara ett bra spel eftersom det kan hända att det ledande laget drar sig tillbaka för att försvara ledningen (det scenariot är troligare ju senare målet faller, men samtidigt har då det andra laget mindre tid på sig att vända hörnstatistiken). I detta sammanhang är det bra att känna till vilka spelare som finns på planen och hur lagen brukar reagera på och agera i ledning respektive underläge.

Ett annat värdefullt tips kring hörnspel är att samla information om målvakterna. En målvakt som ofta boxar ut bollen orsakar oftare fler hörnor än en som fångar bollen.

Antal gula/röda kort är också ett intressant spel om man har koll på matchens domare och hur hans tidigare statistik ser ut i fråga om utdelade kort.

ANNONS

Byten och utvisningar påverkar förstås matchens odds. Viktigt att tänka på vid byten är framför allt om det är en skicklig tränare som gör bytena och gör dem för att förändra matchbilden eller för att ersätta en trött spelare.

Det viktigaste, vid sidan av att vara påläst, är att ha is i magen. Ta det lugnt och lägg inga spel förrän du har bildat dig en uppfattning om matchen. Man kan gott vänta i 30 minuter eller mer innan man lägger första spelet.

Livespel kommer att göra ditt spelande roligare och – om du följer råden ovan samt spelar med måtta och sans (undvik spel på låga odds med höga insatser när du spelar live) – mer vinstgivande.

Jag inledde spelskolan med ett citat av Nick the Greek och jag avslutar med några visdomsord från den franske filosofen Voltaire som en gång yppade orden ”Arbetet är ofta glädjens fader”

ANNONS

Det gäller även inom sportspelens underbara värld. Turen kan du inte påverka men läs på och samla så mycket information som möjligt innan du spelar, så ökar du dina vinstchanser ordentligt.

LYCKA TILL!

Publicerad 2010-10-02 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto