Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Stahre eller Baxter efter Miller?

Två före detta guldtränare är spelbolagens favoriter till att ta över tränarposten i AIK efter Alex Miller. Jakten har börjat…

Alla AIK-supportrar slickar sig säkert om munnen när de läser rubriken ovan. De har att vänta en guldtränarcomeback inför nästa säsong – i alla fall om man får tro spelbolagen. De flesta av dessa har de båda före detta mästartränarna Mikael Stahre och Stuart Baxter som favoriter till att ta över efter den nyligen avhoppade skotten Alex Miller.

Stahre, som nyligen fick sparken från grekiska Panionios, är Nordicbets favorit som ny AIK-tränare. 35-årige Stahre är tack vare sin ålder det största framtidsnamnet, men samtidigt redan en etablerad tränare med internationell rutin. Han har redan visat sig vara en vinnare genom att föra AIK till guld (2009) och är mycket populär bland klubbens fans.

Stahre står i 2.25 hos Nordicbet.

En annan gammal guldtränare där kärleken lär vara ömsesidig mellan honom och fansen, är 57-årige Stuart Baxter. Den i Wolverhampton födde tränaren kommer närmast från en treårig sejour som förbundskapten för Finland, ett uppdrag han tvingades lämna i början av november.

Baxter, som ledde AIK till SM-guld 1998, står i tre gånger pengarna hos Nordicbet. Märkligt lågt är i våra ögon oddset på att assisterande tränaren Björn Wesström blir ny tränare i AIK. Wesström tog tillfälligt över huvudansvaret efter att Stahre flyttat till Grekland, men hade ett par mycket tunga månader med svaga resultat innan Miller kom in i bilden.

Wesström står i 3.50 hos ovan nämnda bolag.

Där bakom lurar sedan Rikard Norling i vassen. Norling står under kontrakt med Assyriska som han den gångna säsongen ledde till en fjärdeplats i Superettan. 39-åringen är mycket omtryckt av AIK-fansen som slöt upp bakom Norling i samband med att han lämnade sin post i november 2008. Norling står i 8.00.

På Nordicbets lista över tänkbara kandidater finns också de före detta AIK-spelarna Thomas Lagerlöf och Johan Mjällby, samt den före detta förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Andra tänkbara namn (som förekommer hos andra bolag) är Kim Bergstrand, Jonas Thern, Nebosja Novakovic, Andreas Alm och Tony Gustafsson.

Publicerad 2010-11-12 kl 12:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons