Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Sunt underspel i ligacupen

De senaste två åren har Swansea varit ett av de försvarsstarkaste lagen i The Championship. Vi tror att ”svanarnas” defensiv håller även mot Premier League-laget Wigan.

Efter tio insläppta mål (0–6 mot Chelsea och 0–4 mot Blackpool) enbart i de två första omgångarna har Wigan fått bättre ordning på försvarsspelet. På de nio matcher laget spelat efter ovan nämnda katastrofinledning har man bara släppt in sju mål, det vill säga mindre än ett mål i snitt per match.

Swansea är dokumenterat starka defensivt och med tanke på att det skiljer en division mellan lagen lär walesarnas grundinställning till kvällens match vara just defensiv. Om man bortser från seriesegrarna Newcastle var ”The Swans” fjol det lag som släppte in minst mål såväl totalt (37) som på bortaplan (25).

Efter en ganska målrik start på säsongen har Swansea nu täppt till ordentligt i defensiven. Se bara på deras facit i de fyra senaste matcherna:

  • Swansea–Derby 0–0
  • Reading–Swansea 0–1
  • Swansea–QPR 0–0
  • Swansea–Leicester 2–0
Fyra raka matcher utan insläppt mål bådar gott för Swansea inför kvällens cupmöte. Att laget lyckades hålla nollan mot serieledarna QPR tyder på styrka och faktum var att Swansea var det bättre laget i den matchen. I cupen har det hittills blivit segrar mot i tur och ordning Barnet (3–0), Tranmere (3–1) och Peterborough (3–1).

Klubben har deklarerat att de satsar även på Ligacupen och är i princip helt skadefritt, vilket innebär att vi kan räkna med att managern Brendan Rodgers kan ställa ett slagkraftigt lag på benen ikväll. Swansea har för övrigt lånat in den offensive mittfältaren Marvin Emnes från Middlesbrough och han är en mycket spännande spelare.

Eftersom Wigan sällan
tillåts vara det bollförande laget i Premier League är spelarnas vana vid att styra spelet ganska låg. Detta kan få konsekvensen att det skapas ganska få målchanser från hemmalagets sida. Som extra krydda i kvällens drabbning fungerar det faktum att Wigans manager Roberto Martinez och hans närmaste assistenter tidigare har tränat Swansea (2006-2009).

Allt sammantaget tycker vi att det är upplagt för ett underspel på DW Stadium. Under 2,5 mål spelas till 1.75 hos bwin.

Publicerad 2010-10-26 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons