Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Valencia ”bäst” i Spanien

Unai Emery förfogar över ett ungt och spännande Valencia. Vi tror att ”Los Che” blir främsta lag i spanska La liga – med Real Madrid och Barcelona borträknade. Oddset för det är 2,54 hos betfair.com.

Efter elva spelade omgångar av La liga noterar vi inga större överraskningar i tabelltoppen. Real Madrid följs av Barcelona och en bit efter dessa giganter placerar sig i tur och ordning Villarreal, Valencia och Sevilla. Dessa tre lag, plus Atletico Madrid, kommer högst troligt i vanlig ordning att vara de lag som gör upp om tredjeplatsen och den här säsongen tror vi att det är just fjolårs-trean Valencia som på nytt lägger beslag på den.

Valencia har hittills sett piggt och spännande ut samtidigt som avsaknaden av David Villa inte har märkts i samma utsträckning som förväntats. Soldado samt nyförvärvet Aduriz, som svarat för två respektive tre mål, har nämligen svarat för flertalet bra insatser. Vidare har tränare Emery högkvalitativa spelare i form av Mata, Mathieu, Vicente och Ricardo Costa att tillgå vilket gör laget minst lika slagkraftigt som Sevilla, Villarreal och Atletico Madrid.

En ytterligare aspekt som får oss att tro mer på Valencia är att deras Europa-deltagande förmodligen inte blir lika långvarigt som för övriga tre nämnda lag. Valencia ser ut att avancera från Champions League-gruppspelet men därefter lever de farligt och ett tidigt uttåg ur turneringen innebär mindre slitage på truppen samt fullt fokus på ligaspelet.

Fjolårets Europa League-vinnare Atletico Madrid går bra i turneringen även denna säsong och precis som för Sevilla ser det ut att bli avancemang från gruppspelet. För Villarreals del kommer seger krävas i kommande omgång hemma mot Dinamo Zagreb men vinst där borde ta även ”den gula ubåten” vidare i EL. Nämnda trio bör stå sig väl en bra bit in i Europa League och matchandet kan då komma att slita på trupperna. I åtanke ska man även ha att Atletico, som vann EL i fjol, hade det kämpigt i ligan och slutade på en svag niondeplats.

Vi tror alltså på Valencia i racet om vilket lag som blir det bästa i ligan efter Real Madrid och Barcelona. Betfairs 2,54 på det scenariot får sig en syn.

Skulle nuvarande trean Villarreal sluta på just den platsen ger det 3,20.

Sevilla betalar 3,65 gånger pengarna medan oddset på Atletico Madrid är skrivet till 3,80.

Publicerad 2010-11-18 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons