Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nildén om säsongsstarten: "Extra bekräftelse på att jag gör något bra"

Sverige (dam)

CORDOBA. Det har gått tungt för Juventus inledningsvis.
Men för Amanda Nildén har det gått desto bättre - svenskan har gjort dubbla framträdanden i "veckans lag".
- En extra bekräftelse på att man gör något bra, säger hon till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Juventus har startat säsongen trögt. Det italienska storlaget har spelat två avgjorda matcher under de fem inledande matcherna. Det är lika många avgjorda matcher som man spelade under säsongen i fjol.  

Men även om det gått sisådär för Juventus - så har samtliga svenskor, Evelina Duljan, Linda Sembrant och Amanda Nildén, fått en hel del speltid. Och den sistnämnde har tagit sig till veckans lag två gånger om.  

- Det är klart att det är kul. Jag känner att jag i vissa situationer inte nått min maxprestation, men det är kul att få var på att man gör något bra. Men man har höga krav på sig själv och vill alltid göra bättre. Men det blir en extra bekräftelse på att man gör något bra.  

ANNONS

Vad skulle du säga om lagets inledning?
- Det har varit lite både och. Vi har haft mycket skador och ruljangs i laget men vi har fått med oss mycket poäng och utvecklats för varje match tycker jag och det är ett väldigt tufft spelschema vi har haft. Men det blir bättre och bättre.  

Juventus är just nu på en fjärde plats i ligan - den liga som under sommaren blev professionell och tillåtit fler klubbar att satsa på sin damfotboll. Det innebär att ligan blir än mer tajt än vad den varit tidigare.  

- Många lag har gjort stora värvningar och börjat satsa. Det har vi sett nu i början, det är många lag som vinner sina matcher och det är tufft i toppen. Det kommer nog bli den tuffaste säsongen någonsin för oss.  

Publicerad 2022-10-05 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto