Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenska spelarna reagerar på spanska krisen: "Känns som att grejer behöver lösas"

Sverige (dam)

CORDOBA. Det har stormat kring det spanska landslaget.
Tragiskt menar de svenska landslagsspelarna.
- Det är tråkigt när landslaget är det finaste och största man kan vara med i, säger Rebecka Blomqvist.

Foto: Bildbyrån.

Det har stormat kring det spanska landslaget på senare tid. 15 spelare har meddelat förbundet att man vägrar spela för den nuvarande förbundskaptenen, Jorge Vilda. Anledningen? Man ser ingen utvecklingspotential under Vilda - under sina sju år som förbundskapten har Spanien inte tagit sig förbi en kvartsfinal i ett mästerskap.  

Detta har lett till att spelarna har bett Vilda om att inte bli uppkallad och i stället kommer ett ”B-lag” ställas mot Sverige den 7 oktober.  

- Jag kan inte läsa mig till jättemycket på spanska, men det känns som att det blivit en stor grej. 15 väldigt duktiga spelare har satt ner foten och då är det en problematik som man behöver kika på. Det är inte utvecklande för någon, varken förbundet eller spelarna. Framför allt inte oss runt omkring som vill ha kvar de bra spelarna i spanska landslaget. Utan att veta för mycket känns det som att grejer behöver lösas, säger Zecira Musovic. 

ANNONS

Hur långt tror du att det behöver gå innan man beslutar sig för att ta det här steget?
- Jag vet inte. Tack och lov har jag aldrig varit i den situationen och hoppas att jag aldrig behöver hamna där. Det är ett landslag, sitt eget land som man vill representera, personligen känner jag att det ska extremt mycket till för att jag faktiskt ska gå ut och göra något sådant. Det känns som att något stort har hänt och jag hoppas man hittar en lösning, för det kan inte vara kul för någon part.  

Rebecka Blomqvist har inte heller hon haft så mycket koll på situationen men vet att det stormat. Anfallaren menar dock vidare att det inte ändrar jättemycket för just Blågult då de 15 spelarna ersätts med 15 andra duktiga spelare.  

- Det är jättetråkigt att det uppstår och det är något som uppenbarligen inte fungerar när 15 spelare väljer att gå ut med det här och förbundet också. Det är tråkigt när landslaget är det finaste och största man kan vara med i, sen vet jag ju inte vad som hänt eller hur det hänt, säger Rebecka Blomqvist. 

ANNONS
Publicerad 2022-10-04 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto