Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sema om att konkurrera med Forsberg: "Jag är alltid redo om jag får chansen"

Sverige (herr)

SOLNA. Emil Forsberg imponerar och hyllas.
Det försvårar chanserna till speltid för Ken Sema.
- Han är en bra och viktig spelare, men jag är alltid redo om jag får chansen, säger Sema till Fotbollskanalen.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Armenien i spelaren.

Ken Sema var en viktig spelare på vänsterkanten när Watford tog klivet upp i Premier League. Men trots det är det inte helt enkelt att få lika mycket förtroende i landslaget. Sema konkurrerar nämligen med Emil Forsberg som länge haft beslag på platsen till vänster på mittfältet. Och det blir inte enklare att närma sig när Forsberg har imponerat stort i de två senaste matcherna och hyllats av Janne Andersson.

- Han är en bra spelare i vårt lag, och en viktig spelare. Men jag är alltid redo om jag får chansen. Jag tycker att det har gått bra för mig på träningarna så jag är redo, säger Sema.

- Det gäller att man är med mentalt, sover rätt, tränar på bra, och ger energi till laget eftersom det är viktigt att enas som en grupp.

ANNONS

Vad betyder det för dig att komma till EM efter att ha gått upp i Premier League?
- Klart att det betyder mycket. Jag har haft en bra säsong och spelat mycket. Det betyder mycket och jag är väldigt stolt över det här året, och att jag också är med här nu. Det betyder mycket.

2018 föll Ken Sema på mållinjen när Janne Andersson tog ut VM-truppen. Därför var det ren glädje när han kom med till det här mästerskapet.

- Inför uttagningen så är det klart att jag kände något, jag var ju med om något tidigare som inte var lika kul. Men när mitt namn stod där på teven så var det enorm glädje för mig och min familj. Lycka. Det blir inte större än så. Enorm glädje och lycka. Det var många som ringde och smsade, man känner sig uppvaktad.

Med tanke på att det är svårt att slå sig in på din position, ser du att du skulle kunna spela på andra positioner?
ANNONS
- Ja, jag kan spela lite överallt, om det till höger eller vänster, högre upp i banan eller lite som vänsterback. Det känns bra överallt, men det är inte upp till mig.

Landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren håller med om att Sema kan spela på olika positioner, men ser honom främst på en plats.

- Ja, i första hand som vänsterytter, men han har egenskaper som gör att han kan spela på många olika platser. Men det är som vänsterytter han har spelat mest, säger Wettergren.
Publicerad 2021-06-06 kl 15:27
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto