Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häpen Janne Andersson: "Bland det bästa jag sett"

Sverige (herr)

SOLNA. Emil Forsberg tog hand om alla frisparkar och hörnor i EM-genrepet.
Resultatet? Total succé.
- Bland det bästa jag sett, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Armenien i spelaren.

I 3-1-segern mot Armenien under lördagen fick Emil Forsberg förtroendet att ta hand om alla frisparkar och hörnor. Då bjöd RB Leipzig-stjärnan på ett frisparksmål och en assist på en hörna. Själv beskriver han frisparksmålet som en målvaktstavla men oavsett är förbundskaptenen Janne Andersson häpet imponerad av sin adepts kvalitet på fasta situationer.

- "Sebban" (Sebastian Larsson) är ju fantastisk med sin fot men det Emil levererade in i bollväg i den här matchen är bland det bästa jag sett. Det måste jag säga. Det var fantastiska bollar varje gång. Vi har bra fötter på fasta situationer och det ska vi jobba på extra inför EM, säger Andersson.

ANNONS

Vanligtvis har Forsberg och Larsson möjligheten att själva känna av ute på planen vem av de två som ska ta hand om en fast situation, men mot Armenien var det bestämt att Forsberg skulle slå allt.

- Vi valde att göra så den här gången. Det finns flera olika delar i det här. Dels har han ju en jättebra fot och har tagit fasta situationer tidigare, så det är inget konstigt, men det var också av praktiska skäl. Sebastian skulle gå ut i paus och istället för att byta och kladda så kände vi att det var bättre att Emil slog allt från början. 

- Normalt är det hårfint kring vem som ska slå.

Överlag njuter förbundskaptenen av att se Forsberg spela fotboll just nu.

- Det är jätteroligt att se Emil. Den spelglädjen han har, den touchen han har och det sättet han rör sig på. Han är ju inblandad i allting, höll jag på att säga. 

ANNONS

Huvudpersonen ler när Fotbollskanalen berättar för honom vad tränaren sagt om de fasta situationerna i EM-genrepet.

- Kul att höra. Jag tycker själv att det var väldigt bra kvalitet på bollarna och vi kunde ha gjort något mål till på någon boll, så det var kul. Det satt bra, säger Forsberg.

Hur viktigt är fasta situationer?
- Det är superviktigt. För oss som lag är det otroligt viktigt. Det kommer alltid finnas matcher där det inte riktigt fungerar och har man då otroligt bra fasta situationer så kan man knoppa in någon boll. Det är en stor nyckel för oss. Det är något vi fortsätter gnugga på och vi har många duktiga skyttar i laget.

Sebastian Larsson missade en straff under lördagens match och det gör att Sverige kommer byta straffskytt till EM.

Emil Forsberg är sugen på att ta hand om straffarna också framöver.

ANNONS

- Absolut. Jag tar straffar i Leipzig och jag har tagit någon straff här tidigare. Det är upp till Janne att välja men det är klart att jag vill slå, och jag är väl med där i hans huvud i alla fall.

Han vet inte när han var i så här pass bra form senast.

- Det känns bra och det har synts senaste matcherna att jag har en bra nivå i mig. Jag tycker alltid att jag haft den, men det har inte alltid mynnat ut i mål och assist. Jag har blivit mer mogen i mitt sätt att spela, vad gäller mitt sätt att värdera och ta fram boll.

Forsberg avslutar:

- Jag känner mig i jättebra form.

Publicerad 2021-06-06 kl 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto