Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Andersson om anfallskampen inför EM-premiären: "De har inte spelat så mycket tillsammans"

Sverige (herr)

Vilka anfallare startar i Sveriges EM-premiär?
Mot Armenien kan Marcus Berg ha stärkt sina aktier med sitt mål.
- Vi får smaka på det här i lugn och ro, säger förbundskaptenen Janne Andersson till C More. 

4:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

4:13
Andersson om anfallskonkurrensen: "Har inte spelat så mycket tillsammans"
3:39
Höjdpunkter: Klar seger för Sverige mot Armenien
1:48
Forsberg: "Bra första halvlek - borde leda med 3-0"
1:05
Berg sätter 3-1 i slutet
0:54
Armenien reducerar mot Sverige
1:11
Larsson missar straff mot Armenien
0:58
Danielson sätter 2-0 mot Armenien
0:42
Isak missar superläge efter mönsteranfall
0:46
Forsberg spräcker nollan mot Armenien
0:28
Ekdal nära sitt första landslagsmål

Sverige besegrade under lördagen Armenien med 3-1 i EM-genrepet. Från start spelade Alexander Isak och Dejan Kulusevski, som anfallare, men båda lämnade planen mållösa efter runt 70 minuters spel. Då kom i stället Marcus Berg och Robin Quaison in, som startade mot Finland, och låg bakom Sveriges 3-1-mål. Quaison spelade fram Berg. 

Ännu är det oklart hur förbundskaptenen Janne Andersson väljer att ställa upp sin anfallslinje mot Spanien den 14 juni i EM-premiären, och efter mötet med Armenien vill förbundskaptenen inte avslöja något.

- Vi har fyra bra forwards och dessutom Jordan (Larsson) där bakom som knackar på lite. Man kan nästan kombinera dem hur som helst och det kan bli lika bra. Jag ser det som en fördel att vi har en bra konkurrenssituation, säger Andersson till C More. 

ANNONS

Andersson tycker att Isak och Kulusevski gjorde bra ifrån sig, men att det syntes att de inte spelat så mycket ihop tidigare. 

- De har en individuell skicklighet, men sedan har de inte spelat så mycket tillsammans. Jag tycker att det syns lite grann och det är inte så konstigt. Jag kan inte säga om de spelat tillsammans överhuvudtaget. Däremot gjorde de flera jättebra grejer sett till individuella prestationer. Det de gjorde är lovvärt, säger förbundskaptenen. 

Isak var kanske lite isolerad. Var det en del av rollfördelningen?
- Det blir lite så med Isak. Han är dels van vid att spela ensam högt uppe i banan på det sättet, samtidigt som Dejan vill vandra lite. Jag tycker att han är skicklig på att göra det, så han ska få göra det lite grann. Då blir det lite annorlunda spel på det sättet, men jag tycker också att vi kan använda det längre uppspelet lite oftare än vad vi gjorde i dag. Vi skulle ha blandat lite mer om vi tittar som helhet då.

ANNONS

Andersson menar vidare att även Berg och Quaison gjorde bra ifrån sig.

- Om man jämför med Dejan och "Alex" har "Mackan" och Robin spelat tillsammans betydligt mer. Sedan blev det ett mål och de gjorde några bra grejer till också, men jag ska inte döma utifrån det. Vi får smaka på det här i lugn och ro och det är några grejer som jag vill titta på i efterhand i lugn och ro. Det är dock bara inte den här matchen. Det är allt vi gör nu som jag värderar (inför EM-premiären). 

Andersson är vidare generellt sett nöjd med Sveriges insats under lördagen. 

- Planen var lite hoppigare än vad jag hade förväntat mig, så speluppbyggnaden var stundtals lite för dålig, men när vi väl kom upp på deras planhalva fanns det många fina intentioner och flera fina lägen som vi skapade. Som helhet var det grejer som var bra där ute och vissa grejer som vi självklart kan göra bättre. Jag är nöjd, samtidigt som vi kom härifrån utan skador, vilket är bra.

ANNONS

Blågult ställs den 14 juni mot Spanien i Sevilla i EM-premiären och därefter väntar Slovakien den 18 juni och Polen den 23 juni i S:t Petersburg i gruppspelet.

Publicerad 2021-06-05 kl 23:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto