0:42
Isak missar superläge efter mönsteranfall
0:28
Ekdal nära sitt första landslagsmål

Sverige tog emot Armenien i EM-genrepet under lördagskvällen, och när Sverige tog ledningen i matchen var det Emil Forsberg som klev fram.

Forsberg tog vara på en frispark långt utifrån straffområdet och satt bollen till lågt till vänster efter en touch på Armeniens målvakt David Jurtjenko. En tabbe enligt C Mores Hasse Backe.

- Han får en jättebra båge, det är bara titta lite hur den sjunker oerhört snabbt men det är ingen tvekan om att oavsett ska Jurtjenko absolut i alla fall kunna stöta ut den bollen. Den studsar inte ens framför honom och skapar problem, säger Backe i sändningen och fortsätter:

- Han missar ju helt enkelt, så det är klart att det är en kraftig målvaktstavla, säger han.

Efter matchen var Forsberg nöjd med sin insats, även om han påpekade att målvakten ingen gjorde den bästa insatsen han sett.

- Det var väl en målvaktstabbe, men den tar jag, så det är kul, säger Forsberg till C More och fortsätter:

- Vi gjorde en bra första halvlek, styrde och kontrollerade på ett bra sätt. Det var inte så lätt att spela på planen, då det studsade ganska mycket. Vi fick därmed behandla bollen lite extra ibland, men jag tycker att vi kontrollerade det på ett bra sätt. Vi borde ha lett med 3-0 egentligen, men det är så det är. I andra halvlek kändes vi lite energilösa och gjorde det svårt för oss. Vi bjöd in dem i matchen, men vi vann med 3-1 och det tar vi med oss, säger Forsberg i sändningen.

Matchen slutade 3-1 till Sverige.

Publicerad 2021-06-05 kl 21:41