Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Goitom om Sundgrens sjukdom: "Vi är bara glada över att han är vid liv"

Daniel Sundgren drabbades av blodpropp i lungorna och tvingades till akut vård.
AIK-lagkamraterna har slutit upp bakom 26-åringen.
- Förhoppningsvis blir han bra i framtiden och kan spela fotboll, säger Henok Goitom i podcasten Lundh.

AIK:s Daniel Sundgren blev inlagd på Karolinska sjukhuset i Solna efter att ha drabbats av akuta andningssvårigheter. Klubben meddelade senare att 26-åringen diagnostiserats med lungemboli - blodpropp i lungorna.

Sundgren hyllades av lagkamraterna i AIK under säsongens sista hemmamatch mot IFK Göteborg. 26-åringens initialer "DS" fanns med i ett hjärta på tröjärmen, och under matchen visade målskytten Chinedu Obasi upp en undertröja med ett hjärta och initialerna.

Sundgrens sjukdom har påverkat AIK-spelarna, berättar Henok Goitom i podcasten Lundh.

- Det är klart att man pratar mycket om hur Daniel mår och hur status är just nu, och vad som händer i framtiden. Man ser hur det surras bland borden, även om man inte hör orden så vet man att det pratas om det, och det påverkar oss mycket närmare. Jag tror att alla är glada över att det inte hände något på planen eller när han var ute och gick. Han gick till sjukhuset och de kunde lösa det, och förhoppningsvis blir han bra i framtiden och kan spela fotboll. Vi är bara glada över att han är vid liv, för vi har varit med om andra saker där det inte slutat på det här sättet, säger Goitom.

Goitom spelade i AIK 2013 när lagkamraten Ivan Turina tragiskt gick bort. Då som nu känner anfallaren av hur fotbollsrörelsen sluter upp.

- Definitivt. Jag tycker att alla i allsvenskan tidigare har bevisat det. Man kan vara rivaler och vilja vinna varje match, men så fort någonting mänskligt händer är det som att vi inte är fotbollsspelare längre, vi är människor som sluter ihop och är en och samma art. Det är det fina, att man kan vara så långt ifrån varandra men ändå vara nära varandra när det väl händer. Det värmer hjärtat, säger Goitom.

FAKTA

171 - Henok Goitom

Avsnitt 171 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Henok Goitom. Anfallaren talar om silversäsongen under Rikard Norling, om MFF-dominansen och att stå ”guard of honour” för dem, om varför AIK ofta snubblar på våren, om mutförsöket som skakade om klubben, om när han förstod att Alexander Isak var speciell och om dusterna med Andreas Alm. Dessutom berättar Goitom om varför det är viktigt för unga spelare att spela seniorfotboll, om varför han som ung talang nobbade allsvenskan för utlandet, om succén i serie A-debuten, om skiftet till La Liga och att ställas mot världsstjärnor där och om vilken fotboll han brinner för. Sedan talar han om bristen på mångfald i svensk fotboll, om att han inte ångrar debatten kring A-landslaget och förbundet, om engagemanget i Kista Galaxy, om att vara en förebild och att förändra snacket i omklädningsrummet.

Publicerad 2017-11-14 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons