Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Gudjohnsen om Islands EM-chanser: "Allt måste vara perfekt"

Leicester överraskade alla och vann Premier League. Kan Island göra något liknande i EM?
- Allt måste vara perfekt för oss för att uppnå något, säger Eidur Gudjohnsen i podden Lundh. 

Inlottade i en tuff grupp med Portugal, Österrike och Ungern. Det är Islands förutsättningar inför sommarens EM.

Ska landslaget, med Lars Lagerbäck vid tränarbänken, kunna ta sig vidare krävs en topprestation.

- Jag tycker att Österrike förmodligen är ett av de mest underskattade lagen i EM just nu. De är mycket bättre än vad folk tror. Ni i Sverige borde veta. Ungern kanske, med all respekt, är laget som vi säger kan vara en stor chans för oss. Allt måste vara perfekt för oss för att uppnå något, säger Eidur Gudjohnsen

Gör ni en Leicester i EM?

Eidur Gudjohnsen skrattar till.

- Nej, vi kommer att göra en Island. Vi behöver inte mäta oss eller kolla på någon annan för att inspireras. Inspiration kommer inifrån. Vi borde spela varje match som vi gjorde i kvalet och så kommer vi att hamna där vi förtjänar att hamna.

Island inleder EM mot Portugal den 14 juni.

Lyssna på Lundhs podd med Gudjohnsen i spelaren ovan.

106 - Eidur Gudjohnsen

Avsnitt 106 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Eidur Gudjohnsen. Den 37-årige anfallaren är Islands största stjärna genom tiderna och har vunnit Champions League, La Liga och Premier League samt spelat för Chelsea, Barcelona och en rad andra storklubbar. I podden hyllar Gudjohnsen Lars Lagerbäck, berättar vad svensken tillfört landslaget och hur han står sig i jämförelse med José Mourinho, Pep Guardiola och Claudio Ranieri. Dessutom talar han om Islands EM-chanser, vilka andra faktorer som bidragit till att landet nått EM och varför alla isländska spelare vill komma ut i Europa. Gudjohnsen förklarar också vilken liga av La Liga och Premier League som är bäst, roligast att spela i, om sin beundran för Zlatan, vem av alla toppspelare han passat bäst ihop med och hur det var att ersätta Henrik Larsson på Camp Nou. Eidur Gudjohnsen berättar även om bitterheten att han och pappa Arnor Gudjohnsen inte fick spela i landslaget ihop, om att själv spela med sina söner och vad som väntar när karriären tar slut som den kan göra efter EM.

Publicerad 2016-06-09 kl 16:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons