Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ny klassisk Blågul-variant att vänta? "Hoppas spelarna är redo att bjussa på det"

Lundhs podcast

Sverige har tränat mycket på fasta situationer inför EM.
Peter Wettergren utesluter inte en ny frisparksvariant, som den i VM 1994. 
- Jag hoppas att spelarna är redo att bjussa på detta, säger han i podcasten "Lundh". 

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på hela avsnittet med Peter Wettergren i spelaren ovan.

Sverige inledde i måndags EM-gruppspelet med att kryssa mot Spanien (0-0) i Sevilla. På fredag väntar Slovakien i nästa gruppspelsmatch i S:t Petersburg och i nästa vecka blir det spel mot Polen i S:t Petersburg i den sista gruppspelsmatchen. 

Nu berättar den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren, i podcasten "Lundh", att landslaget lagt mycket tid på att träna på fasta situationer inför mästerskapet. Målvaktstränaren Maths Elfvendal har ansvar för det området, och Wettergren menar att Elfvendal har gjort det bra så här långt. 

- Han är så noggrann, han är nog en av de mest noggranna personer jag någonsin har jobbat med. Han har gått tillbaka och tittat på motståndarnas fasta situationer lång tillbaka tillsammans med Christoffer, som är med på det. Vi ger hela tiden varandra input. Vem vill vi ha fri på en offensiv hörna, till exempel. Janne och även jag och scouten är med och tittar på vilka ytor motståndaren är dålig på att täppa till - vem vill vi ha i den ytan? Vi kanske behöver jobba med någon form av screening-variant för att få den spelaren fri. Så väldig noggrannhet och mycket input från oss ledare. Sedan kan det vara så att någon spelare kan säga att den vill byta situationen, då säger Maths att det viktigaste är att vi gör momenten rätt för att få ytan fri, säger Wettergren i podcasten. 

ANNONS

Alla minns VM 1994 med Tomas Brolins frisparksvariant. Vad talar för att vi får en ny klassisk variant i EM?
- Det kan absolut dyka upp! Jag hoppas att spelarna är redo att bjussa på detta, för de jobbar med varianter i sina klubblag. Vi kanske inte har sett en variant som kommer att bli jättebra, då är vi inte dummare än att vi lyssnar på spelarna.

Hur mycket tid lägger ni på sådant, att ta fram varianter?
- Vi följer världsfotbollen. Maths är ansvarig för det i Norrköping också, jag vet att han har praktiserat någon variant där som vi använt även i landslaget.

Lyssna på hela avsnittet med Peter Wettergren i spelaren ovan. 

Fakta

315 - Peter Wettergren

Avsnitt 315 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Peter Wettergren. Sveriges assisterande förbundskapten går igenom hur Sverige förbereder sig inför en mästerskapsmatch, om hur man präntat in taktiken, om vad man slipar på under stängda träningar, om hur det är när den svenska startelvan presenteras för spelarna, om hur det är i truppen på matchdagen, om vem som kör Braveheart-snack i omklädningsrummet och om känslan före avspark.

Dessutom talar Wettergren om hur det är på bänken under matchen, om vem som gör vad, om hur man sedan återhämtar sig efter matchen, om hur man blickar fram mot nästa match men även om att ta fram frisparksvarianter, om han och Janne Anderssons ledarskap och om hur man planerat hela vägen fram till EM-finalen 11 juli.

Publicerad 2021-06-17 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto