Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så jobbar Sverige ner Spanien-matchen: "Han får inte sova mycket"

Sverige (herr)

Sverige tog en poäng i EM-premiären mot Spanien.
Under natten blev det en hel del jobb för landslagets ledarstab, berättar assisterande förbundskapten Peter Wettergren i podcasten Lundh.
- Det är egentligen Christoffer Bernspång (analytiker) och scouten som gör det tunga jobbet, säger Wettergren.

Foto: Bildbyrån

OBS! Podcasten med Peter Wettergren spelades in innan mästerskapets start.

Under måndagskvällen gick Sverige in i EM-turneringen genom att spela 0-0 mot Spanien. I podcasten Lundh berättar landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren om de omfattande förberedelserna som föregick matchen - men även om hur Sverige hanterar det som händer efter matchen.

Wettergren berättar om hur man efter Spanien-matchen snabbt börjar titta fram emot Slovakien-matchen, som spelas på fredag.

- Vi ska vara världsbäst i att återhämta oss. Janne pratar ofta om personbästa, det handlar även om att återhämta sig på bästa möjliga sätt. Mat är nummer ett, sedan börjar deras rehab. En del cyklar ner, en del behöver göra något annat, andra behöver ses över av det medicinska teamet, och så vidare, berättar Wettergren i podden.

ANNONS

Pratar du och Janne med en spelare om den gjort ett misstag eller så?
- Inte då. Man har så mycket känslor, både vi ledare och spelare. När du väl pratar med spelarna är det viktigt att ha helheten, att det verkligen stämmer. Det blir så mycket antaganden annars. Du har ett antagande, spelaren ute på planen en annan.

Om någon är förbannad, försöker man ändå lugna ner?
- Ja, det är klart. ”Vi tar det i morgon”, brukar vi säga. Den omedelbara känslan pratar man om.

Wettergren berättar vidare om jobbet som görs efter att man kommit hem till hotellet efter matchen.

- Det är egentligen Christoffer Bernspång (analytiker) och scouten som gör det tunga jobbet, för vi ska ha träning dagen efter med övriga, så vi går och lägger oss. Ofta är det svårt att sova, så man sitter med och tittar lite på matchen, men de gör det tunga jobbet. De klipper ner matchen. På morgonen bestämmer vi en tid, vi ledare, långt före vi träffar spelarna, där vi går igenom matchen.

ANNONS

Så Bernspång och scouten sover inte mycket?
- Inte den natten, nej. De gör en heroisk insats, för allt handlar om vilket material vi har framme på morgonen. Då tycker vi att de lägger ner det, sedan får de vara lediga resten av dagen när de har tankat till oss vad de sett. Sedan går vi igenom de klipp som Christoffer och scouten har valt ut, då väljer vi ut vad vi ska visa för spelarna. Sedan har vi samling där vi stänger matchen.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan.

Fakta

315 - Peter Wettergren

Avsnitt 315 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Peter Wettergren. Sveriges assisterande förbundskapten går igenom hur Sverige förbereder sig inför en mästerskapsmatch, om hur man präntat in taktiken, om vad man slipar på under stängda träningar, om hur det är när den svenska startelvan presenteras för spelarna, om hur det är i truppen på matchdagen, om vem som kör Braveheart-snack i omklädningsrummet och om känslan före avspark.

Dessutom talar Wettergren om hur det är på bänken under matchen, om vem som gör vad, om hur man sedan återhämtar sig efter matchen, om hur man blickar fram mot nästa match men även om att ta fram frisparksvarianter, om han och Janne Anderssons ledarskap och om hur man planerat hela vägen fram till EM-finalen 11 juli.

Publicerad 2021-06-15 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto