Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wettergren tar med oss bakom kulisserna - ALLT om Blågults långa uppladdning inför Spanien-matchen

Sverige (herr)

Peter Wettegren är inne på femte år i landslaget och nu ger han en unik inblick i hur man förberett sig inför EM-premiären.
Som hur en del spelare hanterar när de inte är i startelvan - och tar kontakt:
- De vill ofta höra anledningen till att de inte får spela, säger den assisterande förbundskapten i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Lyssna på avsnittet med Wettergren i spelaren.

Vid 21:00 måndag kväll kliver Sverige in på Estadio La Cartuja i Sevilla för att möta Spanien. Det är precis fyra veckor sedan EM-truppen samlades i Båstad och man har mött Finland och Armenien.

Inför EM-truppens samling så gick Peter Wettergren igenom hur landslaget jobbar inför en mästerskapspremiär. Från taktik och fasta situationer till kartläggning av motståndare. Dessutom tar han med oss på matchdagen och genom matchen och till tiden efter slutsignalen.

Bland annat berättar Wettergren om att passa tiden varit viktigt under de fem år som Janne Andersson och hann lett landslaget.

- Det är alltid viktigt med tider. Det är en av de få regler vi har, säger vi en samlingstid är det den tiden som gäller, säger Wettergren i podcasten Lundh.

ANNONS

Vad händer om man är sen?
- Jag tror inte att det har hänt…

På fem år?!
- Nej. Då har vi vetat om det. Jag tror inte att någon spelare har kommit sent. Det har varit någon ledare som missat någon tid. Jag kan inte påminna mig om att någon har kommit sen till någon samling, faktiskt. Det kan vara en träning där någon spelare behövde tejpas om, sådana saker.

Vet du vad ni hade gjort om någon kommit för sent?
- Vi hade kanske frågat varför han kommer sent, för vi sitter och väntar.

Det är inga böter?
- Nej, inga böter. Men spelarna är klockrena på det, det är något Janne förde in, att han har väldigt lite regler, men det här är en regel, att har vi en tid så är det den som gäller. Det är ingen som ska behöva sitta och vänta på någon annan. Allas tid är dyrbar.

Peter Wettergren berättar även om man försöker hålla modet uppe även om man skulle gå på en smäll.

ANNONS

- Alla ledare stöttar varandra. ”Kom igen, det är ny match om några dagar!” Vi försöker skaka av oss det. Man måste vara professionell, även om du förlorar öppningsmatchen i EM är det fullt fokus mot Slovakien, för vi har ändå en stor chans att gå vidare. Det kommer inte vara några problem.

Förhoppningsvis ska schemat du berättat för mig innan och efter match rulla hela vägen till Wembley 11 juli.
- (Skratt) Ja, det är allas dröm, det kan man tänka sig. Men det är som Janne brukar säga, fokus på nästa match. Vi ska först och främst vidare från gruppen, och det är en tuff grupp. Mot Slovakien kommer vi göra om samma principer, även om vi har kortare tid på oss.

Fakta

315 - Peter Wettergren

Avsnitt 315 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Peter Wettergren. Sveriges assisterande förbundskapten går igenom hur Sverige förbereder sig inför en mästerskapsmatch, om hur man präntat in taktiken, om vad man slipar på under stängda träningar, om hur det är när den svenska startelvan presenteras för spelarna, om hur det är i truppen på matchdagen, om vem som kör Braveheart-snack i omklädningsrummet och om känslan före avspark.

Dessutom talar Wettergren om hur det är på bänken under matchen, om vem som gör vad, om hur man sedan återhämtar sig efter matchen, om hur man blickar fram mot nästa match men även om att ta fram frisparksvarianter, om han och Janne Anderssons ledarskap och om hur man planerat hela vägen fram till EM-finalen 11 juli.

Publicerad 2021-06-14 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto