Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Haksabanovic om Norrköping-valet: "Spelade stor roll att komma hem till en lugn miljö"

Allsvenskan

Sead Haksabanovic blev i år utlånad till Norrköping.
För honom var det viktigt att komma till en lugn miljö.
- Det spelade en stor roll, säger han i podcasten "Lundh". 

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på hela avsnittet med Sead Haksabanovic i spelaren ovan.

Tidigare Halmstads BK-mittfältaren Sead Haksabanovic blev i vinter utlånad från West Ham till Norrköping fram till sommaren 2020. Efter en misslyckad utlåning till Malaga under förra hösten med knapp speltid, så värderade han en utlåning till Sverige högt. 

- Jag hade inte spelat på ett och ett halvt år. Nu är det dags att börja spela igen. Jag är 19 år och behöver matcher. Det spelar ingen roll vilken liga det är, bara jag får spela. Sverige kändes som hemma, det var Sverige jag ville till, säger han i podcasten "Lundh". 

Haksabanovic hade även intresse från AIK, men valde än dock i slutändan Peking. Han ville vistas i en lite lugnare miljö. 

ANNONS

- Det spelar stor roll. Jag har hört att det är mycket press i de stora klubbarna i Stockholm, och det är skönt för mig, som inte har spelat på länge, att få komma hem till en lugn miljö, nästan som i Halmstad, och bara få göra mitt och komma in i det.

Hur svårt var det att välja? För alla lovar ju att det kommer bli kanon, hur svårt är det att veta vad som är det rätta?
- Det är som du säger, de lovar mycket och säger att det kommer bli jättebra. Jag tycker ändå att det förhållande jag hade med Jens kändes rätt. Jag kan lita på honom. Det kändes som att Jens drog det längsta strået.

Du kände Jens men hade inte haft honom som A-tränare. Vad är det han har? För mot oss som är journalister kan han vara lite trubbig och kort, men han har nått ut med resultat i Norrköping. Vad är det du ser att han har?

ANNONS
- Det jag gillar med Jens är att han är så ärlig. Han säger som det är. Det är det man vill. Man vill veta när man gör en bra match eller en lite sämre match. Man ska snacka med honom och lösa det på det sättet, det är bättre att ha det så än att ha någon som inte snackar med dig alls.

Haksabanovic berättade även i podcasten Studio Allsvenskan om att han tyckte att AIK erbjöd för lite pengar, ett uttalande han ångrar lite i efterhand. 

- Det blev lite fel när jag sade det där. Det jag menade var att eftersom man fått så bra i West Ham så kan man inte komma tillbaka till ett skitkontrakt. Det är viktigt att man kommer överens med den klubb man vill spela för. Att det ska vara rätt summa. Jag har ju gått ner mycket i lön, det förstår man.

Nu ser 19-åringen fram emot att ta en plats i laget och bidra framöver i allsvenskan. 

ANNONS

- Vi ska försöka spela vårt spel, som är att hitta ytor där motståndarna inte är. Vi ska spela en fin fotboll som folk vill se och som kan göra att vi vinner.

Lyssna på hela avsnittet med Sead Haksabanovic i spelaren ovan. 

Fakta

220 - Sead Haksabanovic

Avsnitt 220 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Sead Haksabanovic. Mittfältaren talar om valet att flytta hem till allsvenskan, om varför IFK Norrköping var bästa alternativet, om varför han ville vara utlånad länge, om att lugnet kring klubben passar honom, om att det blev fel när han talade om att AIK betalade för dåligt, om var på planen han ska passa in och om relationen till Jens Gustafsson var avgörande.

Dessutom berättar Haksabanovic om hur det var att vara eftertraktad av klubbar över hela Europa, om när han nobbade Brügge, om varför West Ham var rätt, om den nära relationen med Marko Arnautovic, om West Ham-stjärnorna som försökte få honom att dricka sprit och om den katastrofala utlåningen till Malaga där han inte blev spelklar på flera månader och tränaren inte visste vem han var.

Naturligtvis talar Haksabanovic om uppoffringar han gjort för att nå långt, om varför Halmstad är en bra plantskola, om hur det var att välja landslag, om varför det blev Montenegro och hur det svenska förbundet borde agera för att inte tappa fler spelare som kan välja landslag.

Publicerad 2019-03-06 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto