Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
38v

Jordan Larsson bräckte pappa Henrik i tidig landslagsdebut: ”Han var nog gladast av alla”

Jordan Larsson, 20, debuterade under januariturnén för det svenska landslaget.
Då bräckte han pappa Henrik med ett och ett halvt år.
- Han gjorde ju mål i sin debut, det gjorde inte jag. Han kan alltid kontra med den om jag skulle säga något, säger Jordan i podcasten Lundh.

Under landslagets januariturné i Abu Dhabi så debuterade Jordan Larsson, 20 och ett halvt år, när han startade mot Estland.

- Att få starta redan i första matchen var fantastiskt kul för mig. Jag blev väldigt glad, säger Larsson i podcasten Lundh.

Landslagsdebuten kom tidigare än för pappa Henrik, med totalt 106 landskamper. Han debuterade mot Finland i oktober 1993, 22 år och en månad gammal, och blev målskytt 

- Han ringde efter matchen. Han sa grattis till debuten, men att jag inte hade haft så mycket att jobba med i matchen och att jag skulle fokusera på nästa match och göra det jag kan på träningarna för att få spela lite, säger Jordan.

Sved det hos honom att du passerade och gjorde debut i landslaget tidigare än han?
- Nej, det tror jag inte. Han är nog gladast av alla, förutom mig själv, för att jag fick göra debut. Och han gjorde ju mål i sin debut, det gjorde inte jag. Han kan alltid kontra med den om jag skulle säga något.

Hur viktigt är landslaget för dig? Du har ju spelat ett gäng U17-, U19- och U21-matcher också.
- Det är klart att det är viktigt. Det är mitt land, det är där jag kommer ifrån. Man vill alltid representera sitt land. Det är en ära varje gång. Nu är det kanske inte så att jag direkt konkurrerar om en plats till VM i Ryssland, men det är ändå kul att få vara med och känna på det och lära sig, att vara förberedd inför kommande samlingar om man skulle bli uttagen.

Ryssland blir svårt i sommar, men är det målet längre fram att jobba sig in?
- Absolut. Jag tror att alla spelare vill det. Jag har sett farsan och de andra lira där sedan jag var liten. Det är klart att det hade varit otroligt kul att få komma in där och få spela inför det svenska folket.

178 - Jordan Larsson

Avsnitt 178 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Jordan Larsson. Anfallaren berättar om valet att vända hem till allsvenskan, om varför IFK Norrköping är rätt för honom, om tränarsamtalet i Holland som satte honom i frysboxen och om hur han har utvecklats som spelare under sitt år i Nijmegen. Larsson talar givetvis om A-landslagsdebuten i Abu Dhabi, om hur det sved att inte bli uttagen till U21-EM, konkurrensen med Carlos Strandberg, Alexander Isak och Gustav Engvall i U21-landslaget, när han tvingades tacka nej till spel i OS i Brasilien och hur han övertalade sin pappa att börja spela i landslaget igen. Dessutom öppnar Jordan Larsson sig om den tuffa tiden i HIF, om frustrationen när pappa Henrik Larsson skulle bli tränare för klubben, om när en del lagkamrater slutade tala med honom för att de inte fick spela och det turbulenta slutet med skandalscenerna på Olympia, synen på säkerhetsarbetet och varför han stannade kvar när ”fansen” kom in på planen.

Publicerad 2018-01-27 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons