POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
2v

Moström om nästan-övergången till Kalmar: "Min magkänsla stämde"

Mattias Moström var under 2011 överens med Kalmar FF.
Trots det drog han sig ur en övergång från Molde i sista stund. 
- I efterhand gjorde jag rätt, och jag är väldigt tacksam för det, säger han i podcasten "Lundh". 

Molde-veteranen Mattias Moström lämnade under 2006 AIK för spel i den norska storklubben och har sedan dess varit klubben trogen. Mittfältaren var däremot vid ett tillfälle aktuell för en återkomst till AIK och rapporterades till och med under 2011 vara helt klar för en övergång till Kalmar FF. Moström berättar att han var "muntlig överens" med Smålandsklubben, men att han ångrade sig i sista stund.

- Jag skrev aldrig något kontrakt, det var aldrig bläck på. Men vi var muntligt överens, och det är som att skriva på. Det var för att Molde var så tröga, så jag blev irriterad. Det tog så lång tid. Men tränarna Ole och Mark ville ha mig kvar. Då sade jag att jag skulle skriva på för Kalmar, och då gick det väldigt fort. Då fick jag stoppa det. Jag ringde Svante Samuelsson och förklarade, säger han i podcasten "Lundh". 

Det blev ett himla liv, för det kom ut att du fått en bra sign on-bonus och en bra lön. Henrik Rydström blev galen och skrev på Twitter att man i Kalmar vill att trotjänarna ska spela för lite pengar men att man värvar in dyra. Hur mycket påverkades du av det?
- Egentligen ingenting eftersom jag bodde i Norge då. Jag blev inte påmind om det på samma sätt som det hade blivit om jag var i Sverige. Men det är klart att det inte var så jag ville att det skulle bli, det var olyckligt.

Det är inte så man vill bli mottagen av en ny klubb, att lagkaptenen hoppar på en?
- Absolut inte. Men jag har Svante att tacka för mycket, för att han förstod till slut, även om han blev lite arg och besviken.

Som jag förstod det ringde Svante Samuelsson och Henrik Rydström upp dig gemensamt för att prata om det här för att lösa det?
- Ja, jag pratade med Svante mycket under de dagarna. Men han förstod till slut att jag verkligen ville stanna. Han var snäll. Jag är tacksam över att han gjorde som jag gjorde.

- Men i efterhand gjorde jag rätt, och jag är väldigt tacksam för det. Det här var 2011…

Efter det har det gått nedåt för Kalmar, medan ni har gått uppåt?
- Magkänslan stämde. Jag gjorde ju rätt.

Lyssna på hela avsnittet med Mattias Moström i spelaren ovan. 

FAKTA

224 - Mattias Moström

Avsnitt 224 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Mattias Moström. Den förre AIK:aren är stor i Norge efter tre ligatitlar och två cupguld med Molde och tar nu sats för sin 13:e säsong i klubben och talar om Ole Gunnar Solskjaers storhet som tränare, om övertygelsen att OGS skulle lyckas i Manchester United, om snacket att jobba med OGS efter spelarkarriären, om den lilla klubbens förvandling med miljardärernas hjälp och om att han rankar den norska ligan över allsvenskan.

Dessutom berättar Moström om genombrottet i AIK, om turbulensen när klubben åkte ur allsvenskan, om när han blev ombedd att lämna AIK, om varför miljön i Molde passade honom som spelare och om varför det aldrig blivit en återkomst trots en del samtal med AIK.

Mattias Moström ger sin syn på varför han bröt med Kalmar FF trots en överenskommelse sommaren 2011, om hur han tog Henrik Rydströms kritik mot hans tilltänkta lön i KFF, om varför det aldrig blev landslagsspel och om alla historier han hörde om Uwe Rösler inför att han skulle träna Molde och överraskningen när den nuvarande MFF-tränaren både var trevlig och bra.

Publicerad 2019-04-06 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå