Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ny fällande dom skulle inte ändra Ghoddos relation till Kindberg: ”Kommer inte spegla hur han behandlat mig”

Lundhs Podcast

Daniel Kindberg är dömd för bokföringsbrott i tingsrätten och har överklagat till hovrätten.
 Men Saman Ghoddos, som spelade för Östersund under Kindbergs tid som ÖFK-ordförande, skulle inte ändra sin åsikt om Kindberg alltför mycket om det blir en fällande dom i hovrätten.
 - Jag kommer fortfarande att ha honom väldigt nära mitt hjärta och vara tacksam för det han har gjort för mig, säger Ghoddos i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Saman Ghoddos var en av nyckelspelarna när Östersund vann svenska cupen och gick till slutspel i Europa League. En person som lyftes fram bakom succén är den tidigare ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg som i november 2019 dömdes till tre års fängelse för ekonomisk brottslighet - en dom han överklagat till hovrätten. Ghoddos har dock fortfarande en bra relation till Kindberg. Om det och mycket mer berättar Ghoddos om i veckans avsnitt av podcasten Lundh.

Så här säger Ghoddos om sin kontakt med ÖFK i dag:

- Så klart finns det några från styrelsen som jag blev otroligt nära med som jag har kontakt med. Vissa spelare är kvar där sedan min tid – Keita, Mukiibi. Dem har jag kontakt med. De kollar vissa matcher jag spelar och skriver till mig efter matcherna.

ANNONS

Vad känner du för Östersund i dag?
- Samma, skulle jag säga. Jag är skyldig dem jättemycket, mer än vad jag är skyldig Amiens. Det var där allt startade. Det gick bra för mig, det var där jag exploderade. Jag är tacksam och är skyldiga dem allt för det.

Hur mycket följer du klubbens matcher?
- Inte lika mycket nu längre. Allsvenskan intresserar mig inte på samma sätt längre. Om Östersund skulle möta Göteborg, där Hosam spelar, eller AIK, där ”Sotte” spelar, skulle jag kolla en sådan match.

Om man ser till Östersund, hur glad var du över att de hängde kvar? Det var mycket krisrubriker runt dem förra året.
- Det är en klubb som ska vara i allsvenskan och i toppen av ligan. De har varit i den här krisen, med mig också. Nu när allt det här kommer att försvinna sakta men säkert så kommer de komma upp i toppen, där de bör vara.

ANNONS

Jag vet att Graham Potter och en del i tränarteamet i Brighton hjälpte Östersund ekonomiskt, har du gjort likadant?
- Jag tror att jag, ”Sotte”, Hosam och Brwa, om jag inte minns fel, hjälpte vi också.

Ni skickade in lite pengar för att hjälpa klubben?
- Ja.

Du är en av många som pratat varmt om Daniel Kindberg. Vad är din relation med honom i dag?
- Samma. Jättebra.

Har ni mycket kontakt?
- Ja, det skulle jag säga. Han kollar mina matcher och är fortfarande stolt över mig och skriver det ibland också.

Hur noga följer du hans rättsprocess? Han är ju dömd i tingsrätten och det ska upp i Hovrätten.
- Inte så mycket, faktiskt. Jag har inte följt det alls. Det är mer att folk har sagt saker till mig.

Om han skulle dömas i hovrätten att han har fuskat för att göra Östersund, hur påverkar det bilden av Daniel Kindberg?

ANNONS
- Inte så mycket.

Varför inte?
- Om det nu blir att han döms så har han väl gjort sitt val, och man kan så klart vara besviken över det. Men det kommer inte spegla hur han har behandlat mig och alla andra runtomkring mig. Okej, han har gjort sitt misstag om han nu har gjort det, men allt annat kommer inte försvinna, vilken fantastisk människa han har varit.

Du kommer stå vid hans sida, oavsett om han döms eller ej?
- Jag kommer fortfarande att ha honom väldigt nära mitt hjärta och vara tacksam för det han har gjort för mig. Men jag vet inte ens hur stort brott han har gjort. Det är något med skatten?

De har på något sätt fört undan pengar och stoppat in via ett annat bolag i Östersunds Fotbollsklubb när de hade ont om pengar. Det har inte skötts rätt.
- Han har gjort något brott, men han har inte skadat någon människa, som vissa kriminella kan göra. Jag hade varit på hans sida, det hade jag.

ANNONS

En del supportrar till andra klubbar kan tycka att det tar bort det ni gjorde i Europa League och att ni vann cupen. Hur ser du på det?
- De får tycka vad de vill. Det är säkert lag som förlorat med 0-4 och så, så jag förstår dem.

Du förstår att de är besvikna på Östersund?
- Ja. Hur kan de inte vara besvikna? Vi spelade ut varenda lag. Jag hade också varit besviken om mitt lag hade spelats ut så.

296 - Saman Ghoddos

Avsnitt 296 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Saman Ghoddos. Mittfältaren talar om tillvaron i Brentford, om att formen och speltiden äntligen kommit tillbaka, om målet att nå Premier League, om det täta matchandet, om tillvaron i ett corona-stängt London med många regler och befrielsen att den engelska klubben köpt loss honom.

Dessutom berättar Ghoddos om funderingarna på att sluta med fotboll när han var avstängd, om varför han inte orkar prata om den havererade transferaffären, om åren i Amiens där han kände sig felköpt, om kontakterna med ÖFK och Daniel Kindberg och om VM-målet med Irans landslag.

Publicerad 2021-02-02 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto