Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh tippar allsvenskan - Mjällby och Syrianska

På lördag är det allsvensk premiär.
Fram till dess tippar fotbollskanalens krönikör Olof Lundh hur allsvenskan slutar. Här är tipsen för Mjällby och Syrianska.

Mjällby

Vad kommer att göra fansen glada?
Att klubben fått behålla alla utom Juan Robledo och det är oerhört starkt.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Egentligen inte mycket, för Mjällby hänger kvar även denna säsong och det är en bragd. Fast det är klart att givna rubriker kring Tobias Grahn och Mostapha El Kabir tar på tålamodet.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Mostapha El Kabir
, Patrick Osiako, Tobias Grahn, David Löfquist är några som säkerligen drar intresserade klubbar från både utlandet och Sverige till Strandvallen.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Beror helt på vilka som försvinner, men med tanke på att Joachim Lantz bara har skrivit på för tre månader så behövs en mittback.

Hur säkert sitter tränaren?
Om inte Malmö FF går in och kniper Peter Swärdh så sitter han säkert sett till jobbet han gjort. Betydligt större risk att han lämnar för större jobb än att han får sparken.

Hur går det för laget?
Andra året är alltid tufft, se bara på hur svårt Häcken hade i fjol. Krav och förväntningar stiger både utanför klubben och inom truppen och det kan vara svårt att hantera. Särskilt med tanke på att en del av stjärnorna ville i väg i vintras och bara ser Mjällby som ett kliv på vägen. Ändå finns det en stark bas i form av trupp och spelidé och Peter Swärdh har kunnat hantera detta gäng på 20 fördömda män och även om det inte blir samma succé så landar man säker på en 11:e plats.

Syrianska

Vad kommer att göra fansen glada?
Allsvenskt spel. Sharbel Touma är hemma igen. Klubben har förstärkt rejält. Snacka om att det finns mycket att vara tokglad för.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att det inte blir 30 raka segrar och SM-guld. Fansen har enorma krav på klubben och tålamodet är inte hundra.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Ingen. De bästa är för gamla för att locka klubbar till Södertälje.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
En del av laget som ser sårbar ut är backlinjen även om Omar Jawo, David Durmaz och Alex Pereira förstärkt och möjligen måste man ut och shoppa en klippa till den. Sedan är det osäkert om Peter Ijeh kan göra mål även i allsvenskan.

Hur säkert sitter tränaren?
Managern, menar du? Özcan Melkemichel är Syrianska och har gjort allt och han lär vara kvar oavsett vad som händer. ”Tränaren” Valeri Bondarenko är väl kvar så länge allt funkar, annars kan det gå undan.

Hur går det för laget?
Syrianska har förstärkt oerhört smart med allsvensk rutin i massor: Johan Arneng, Sharbel Touma, David Durmaz, Omar Jawo och sedan tidigare hade man Suleyman Sleyman, Abgar Barsom och Peter Ijeh. I det perspektivet är man välrustad för klubbens första allsvenska säsong och spelidén sitter säkert. Problemet är att Ijeh nog inte gör tillräckligt med mål och det finns ingen ersättare bakom, och då kan det bli tufft att vinna tillräckligt med matcher. Det blir en Mjällby Light där man kommer att överraska från start och sedan sjunka tillbaka under hösten. Syrianska hänger kvar efter att ha fixat en 12:e plats.

Publicerad 2011-03-31 kl 00:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons