De nordiska, den österrikiska och den schweiziska ligan är i full gång. För många ser karriären ljus ut. Men Bröndbysvenskarna har mötts av svårigheter och Jon Jönssons skada förvärrade situationen än mer.

Olof Persson, AGF Århus, 0 ligamatcher / 0 mål

Ingen speltid för den skadade mittbacksjätten. AGF föll med 3-1 mot OB.

Alexander Farnerud, Bröndby, 2/0
Bröndby föll med 3-0 mot Randers. Farnerud spelade inte.

Jon Jönsson, Bröndby, 3/0

Formen blev inte bättre av att Jönsson skadades efter bara 14 minuter på planen mot Randers. Defensiven kollapsade när svensken klev av. Turligt nog verkar det inte vara någon ankelfraktur han har råkat ut för.

Martin Ericsson, Bröndby, 1/0
Fortfarande skadad och indisponibel.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 3/0

Fick sin kompanjon skadad tidigt och hade svårt att hålla rent genom hela matchen. Försvaret blev osedvanligt darrigt.

Samuel Holmén, Bröndby, 3/1

Holmén spelade 90 minuter mot Randers men lyckades inte hindre nederlaget. Kämpade hårt och fick goda betyg.

Andreas Klarström, Esbjerg, 3/0

Fortsätter att hålla en plats i startelvan. Har spelat samtliga matchminuter för Esbjerg.

Fredrik Björck, Esbjerg, 0/0

Är skadad sedan länge.

Martin Fribrock, Esbjerg, 3/0

Gjorde sitt tredje inhopp i rad i den oavgjorda matchen mot Nordsjälland. Har inte lyckats ta en ordinarie plats än.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 0/0

Är inte tillbaka från sin hjärtoperation än. Frågan är när han kan spela igen.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 3/0

Spelade hela matchen när FCK bara fick 1-1 borta mot Sönderjyske.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 2/0

Har redan tagit en ordinarie plats som mittback och spelade hela matchen.

Rawez Lawan, Horsens, 3/0

Fick sin första 90-minutare för säsongen senast. Framtidsmannen fortsätter att utvecklas.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 0/0

Är fortsatt skadad och väntar på sin första match för säsongen. Missade vinsten mot Horsens.

Andreas Dahl, Nordsjälland, 3/1

Säsongens första mål och säsongens första gula kort har inkasserats. Målet i UEFA-cupkvalet. Det gula kortet mot Esbjerg.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 1/0

Debuterade mot Esbjerg och fick 90 minuter direkt. Stabil insats.

Johnny Lundberg, Nordsjälland, 4/0

Varnad i UEFA-cupkvalet mot estniska TVMK. Given i startelvan så här långt.

Marcus Pode, Nordsjälland, 1/1

Nu kan det ha lossnat något för Pode. Byttes in i andra halvlek och gjorde mål mot TVMK. Men när det blev dags för ligamatch fick han återigen vara passiv åskådare.

Björn Runström, Odense, 6/1
Varnad igen mot AGF och har nu två gula på de tre senaste matcherna.

Dalil Benyahia, Vejle, 0/0

18-åringen kommer närmast från Brommapojkarna. Ses som en framtidsman och får ingen speltid.

Pablo Pinones Arce, Vejle, 3/0

Tre matcher, inget mål. Gick av i 81:a minuten senast.

Valentino Lai, Vejle, 3/1

Succésvensken gjorde sitt första mål i matchen mot Ålborg. Tyvärr räckte det inte inte och Velje förlorade med 2-3.

Andreas Johansson, Ålborg, 4/1

En av de stora stjärnorna i laget. Gjorde ett tidigt mål när Ålborg krossade Modrica i kvalet till Champions League.

NORGE
Njugo Demba-Nyrén, Brann, 13/3

Inbytt i senaste matchen. Tackade för det genom att göra mål och få 6/10 i betyg.

Daniel Blomgren, Bodö/Glimt, 0/0

Är fortfarande långtidskadad.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 14/2
90 minuter mot Vålerenga och ett gult kort. Godkänd insats, 5/10.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 13/1

Spelade hela matchen när laget fick oavgjort på bortaplan.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 12/0
Fick inte spela mot Vålerenga och försöker återhämta sig från sina skadebekymmer.

Daniel Örlund, Fredrikstad, 0/0

Är utlånad till norska toppklubben och lär ta platsen som förstemålvakt eftersom de andra kandidaterna är skadade.

Håkan Malmström, Ham-Kam, 2/0
Inte med i truppen senast.

Markus Ringberg, Ham-Kam, 12/3

Ringberg var medelmåttig i förlusten mot Bodö/Glimt, men inte dålig.

Eddie Gustafsson, Lyn, 16/0
Har näst högst snitt i hela serien och är i bra form. Räddade Lyn från förnedring mot Viking och höll nere siffrorna till 0-2.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0

Långtidskadad.

Marcus Andreasson, Molde, 1/0

Ingen speltid för Andresson i senaste matchen och nu är det långt till startelvan.

Mattias Moström, Molde, 11/0

Skadad och missar ännu fler matcher.

John Pelu, Rosenborg, 3/0

Står inte i närheten av en startplats idag. Spelade senast för två månader sen.

Daniel Nannskog, Stabaek, 15/9

Fortsätter att dominera och stod för två assist när Stabaek gick upp i serieledning med 4-1 mot Bodö. Pålitlig målskytt, men fick alltså nu assistera.

Niklas Sandberg, Stabaek, 0/0

Väntar på debuten i sitt nya lag.

Johan Andersson, Stabaek, 14/7

Gjorde mål igen när Stabaek vann med 4-1. Byttes ut i andra halvlek och fick 5/10.

Pontus Farnerud, Stabaek, 1/0

Kom in på planen efter 59 minuter och gjorde bra ifrån sig. 6/10 i debuten lovar gott.

Pontus Segerström, Stabaek, 11/0

Säsongen är över. Har olyckligt slitit av främre korsbandet och kommer inte spela mer den här säsongen.

Joel Riddez, Strömsgodset, 14/0
Ett gult kort och 5/10 i betyg när Riddez spelade 90 minuter i förlustmatchen mot Lilleström.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 16/1 90 minuter och 5/10 mot Lilleström, precis som Joel Riddez.

Bovar Karim, Tromsö, 1/0 13 minuter i sammanlagd speltid för Karim. Har inte ens betygsatts.

Peter Abelsson, Viking Stavanger, 0/0

Är fortfarande kvar på skadelistan.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 1/0 Gjorde debut i 0-0-mötet mot Molde. Fick ett gult kort i den 40:e minuten.

Johan Arneng, Ålesund, 14/0 Spelade hela 0-0-matchen mot Molde och tilldelades även en varning.

SCHWEIZ
Behrang Safari, FC Basel, 3/0

90 minuter i både Champions League mot IFK Göteborg och i ligamatchen mot Sion. Men där föll Basel med 2-0 och nu satsar laget på returen mot IFK.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0 Vasquez fick se sitt Zürich ta tre poäng mot Young Boys från sidlinjen.

Dusan Djuric, FC Zürich, 4/1 Har spelat alla fyra matcherna i ligan. Gjorde mål i segermatchen senast.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 0/0 Anfallaren byttes in i 64:e minuten mot Young Boys och fick sålunda en dryg halvtimma på planen.

ÖSTERRIKE

Mattias Lindström, SV Mattersburg, 4/0

Tillbaka från avstängning och given i laget. Spelade hela matchen när Altach besgrades med 3-1.

Publicerad 2008-08-05 kl 16:17