PROFFSKOLLEN - kolla in betygen på proffsen

Proffskollen

Markus Rosenberg är namnet på allas läppar i Santander efter ett mycket snyggt mål på volley som avgjorde matchen mot Deportivo La Coruna. I Danmark hyllades i helgen en tidigare iskall svensk. Här är veckans proffskoll.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 14/0

Stark mittbacksinsats tillsammans med Daniel Stenderup när Bröndby höll nollan mot Odense (seger 2-0).

Mikael Nilsson, Bröndby, 18/0
Nilsson fanns som brukligt med i Bröndbys startelva när laget vann med 2-0 mot Odense. Stabil insats utan att glänsa. Byttes ut med sex minuter kvar efter väl förättat dagsverke.

Alexander Farnerud, Bröndby, 16/1
Första målet för Bröndby för Farnerud som har höjt sig rejält den senaste tiden. Med ett kraftfullt skott med vänsterfoten från 25 meter gjorde han 1-0 till Bröndby i den 10:e minuten i matchen mot Odense. På stopptid fick han sedan ett friläge som han dock missade. En av Farneruds bättre insatser den här säsongen och fick beröm av nye tränaren Henrik Jensen efter matchen. ”Han är en klasspelare” sade Jensen till dansk media. Farnerud byttes ut på två minuters stopptid och fick motta rättmätiga applåder från hemmapubliken för sin insats.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0

Fortsatta skadeproblem håller Fribrock utanför Esbjergs matchtrupp.

Fredrik Risp, Esbjerg 14/0
Risp hjälpte till att hålla nollan för Esbjerg när laget spelade 0-0 mot Lyngby.

Andreas Augustsson, Horsens, 17/0
Augustsson fortsätter att briljera i Horsens försvar. Stabilt spel över 90 minuter när Horsens spelade 0-0 mot Ålborg.

Johan Wiland, Köpenhamn, 18/0
Höll nollan borta mot Randers när FCK vann med 3-0. Hade bara ett riktigt kvalificerat ingripande under matchen och det var i den 64:e minuten när Kasper Lorentzen tryckte av från nära håll men Wiland tippade bollen över.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 16/0
Antonsson spelade hela matchen när FCK besegrade Randers med 3-0. Var inblandad i en situation där Randers armeniske anfallare Movsisjan väl enkelt gick i marken i en närkamp med svensken och som slutade med att Movsisjan varnades för filmning.

Peter Larsson, Köpenhamn, 0/0
Kvar på avbytarbänken under hela matchen när FCK vann med 3-0 mot Randers.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 18/1
Wendt utmärkte sig inte nämnvärt mot Randers. Spelade stabilt utan att göra bort sig under de 90 minuter han var på planen.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 4/1

Fick mycket överraskande chansen i startelvan när Silkeborg besegrades med 2-1. Byttes ut med fyra minuter kvar. Fagerberg gjorde en fullt godkänd insats och fick pris som matchens bäste spelare efteråt.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 13/1

Även mot Sönderjyske (1-1) fick Lawan sitta på bänken under matchens samtliga 90 minuter.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland, 18/0
Bengtsson spelade hela matchen när Nordsjälland mötte Sönderjyske och spelade 1-1.

Andreas Johansson, Odense, 17/1
Fanns med från start när Odense mötte Bröndby på bortaplan och förlorade med 2-0. Byttes ut redan i halvtid.

Louay Chanko, Ålborg, 16/0
Chankos tunga period den senaste tiden gjorde att han fick finna sig i att börja på bänken borta mot Horsens (0-0). Men när Henrik Dalsgård fick skadekänning efter en dryg halvtimmes spel, fick Chanko hoppa in i den 36:e minuten. Fick titta på domarens gula kort i den 81:a minuten.

Jones Kusi-Asare, Ålborg, 3/1
Även mot Horsens fick ”Dr Jones” finna sig i att tillbringa hela matchen på avbytarbänken.

Valentino Lai, Vejle 12/1
Vinteruppehåll till 20 mars 2011 i den danska andraligan.

Mikael Rynell, Vejle 12/6 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)

Eldin Karisik, Viborg 15/1

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 9/1

Utvisningen senast gjorde att han tvingades stå över matchen mot VVV Venlo (seger 2-0).

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 10/3
Ställdes mot brorsan Viktor när Alkmaar spelade 2-2 mot Heerenveen och de båda såg ut att tävla om vem som gjorde bäst insats. Båda hade varsina fina målchanser, där Rasmus var den klart hetaste med ett hårt skruvat skott som gick hårfint utanför i början av den första halvleken. 6/10 i betyg av goal.com för Elm.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 13/2

Andra målet för säsongen av Wernbloom när han skickade in 1-0 mot Heerenveen redan i den sjunde minuten efter en fin framspelning av Nick Viergever. Blev varnad i den 67:e minuten. 6,5/10 av goal.com.

Andreas Granqvist, Groningen 16/7
Granqvist som glänst storligen tidigare under säsongen hade det lite motigare i mötet med Roda. (förlust 0-1). Granqvist förmådde inte att styra bort bollen när Arnaud Sutchuin Djum sköt ett skott från tio meters håll i den 40:e minuten. 6,5/10 satte goal.com i betyg.

Fredrik Stenman, Groningen 15/0
Stenman spelade från start och under hela matchen när laget föll med 0-1 mot Roda. 6/10 i betyg av goal.com.

Petter Andersson, Groningen 5/1
Ännu ingen match från start för Ljusvattnets Henry. Denna gången ett inhopp i den 79:e minuten mot Roda.

Philip Haglund, Heerenveen 4/0
Kvar på avbytarbänken under hela matchen när Heerenveen spelade 2-2 mot Alkmaar.

Viktor Elm, Heerenveen 12/1
Elm var i allra högsta grad inblandad i Heerenveens kvitteringsmål till 1-1 mot Alkmaar. En långboll snappades upp av Bas Dost, som skarvade bollen vidare till Viktor Elm, som tryckte av – bollen tog i stolpen och på returen fanns Mika Väyrynen där och tryckte in 1-0. Spelade annars hela matchen för Heerenveen. 6/10 i betyg hos goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 13/3

Armenteros har spelat till sig en ordinarie plats hos Heracles. Spelade hela matchen när Heracles vann med 2-1 mot Utrecht. 6,5/10 valde goal.com att sätta i betyg.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen 6/0
Började på avbytarbänken när NEC förlorade med 2-4 mot Twente. Fick göra ett inhopp med kvarten kvar.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 16/0

Isaksson fick skadekänning och tvingades utgå i den 37:e minuten när PSV förlorade borta mot NAC Breda med 2-4.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 9/2 (utlånad från Hamburg)

Inte med i PSV:s matchtrupp mot NAC Breda (förlust 2-4)

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 14/9
Toivonen fick lämna förlustmatchen mot NAC Breda mållös i den 64:e minuten. Han var dock i allra högsta grad inblandad i PSV:s ledningsmål till 1-0 i den 15:e minuten. Toivonen spelade fram Jonathan Reis som inte gjorde något misstag från nära håll. Utsedd till matchens flopp av goal.com och tilldelades låga 4/10 i betyg.

Rasmus Bengtsson, Twente 3/0

Tillbaka i startelvan när Twente vann med 4-2 borta mot NEC Nijmegen. Bengtsson gjorde en stabil insats utan att glänsa. 5,5/10 blev betyget hos goal.com.

Emir Bajrami, Twente 6/0
Skadeproblemen håller Bajrami fortfarande borta från Twentes matchtrupp.

Lars Nilsson, Vitesse 11/2

Började på bänken när Vitesse spelade 1-1 mot De Graafschap. Hoppade in i den 55:e minuten men kunde inte förändra matchbilden nämnvärt. Inget betyg av goal.com.

Andreas Landgren, Willem II 10/2 (Utlånad från Udinese)

Landgren spelade hela matchen när Willem II i onsdags förlorade med 0-1 mot De Graafschap. Av någon outgrundlig anledning var Landgren ende spelare som inte blev betygsatt av goal.com i den matchen. I helgen spelade Landgren från start när Willem II spelade 1-1 mot Excelsior. Han byttes dock ut i halvtid på grund av skadekänning. 4,5/10 blev betyget hos goal.com.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 15/1

Första målet för Larsson för säsongen kom faktiskt inte på frispark. Larsson rörde sig exakt rätt när Alexander Hleb hittade honom med ett inlägg och Larsson hade inga problem att kruta in 1-0 i den 20:e minuten. Men svensken blev dock inte matchvinnare, då Clint Dempsey utjämnade för Fulham i den 53:e minuten. Skapade det mesta som Birmingham hade av konstruktiva saker och belönades med betyget 8/10 av Skysports.

Martin Olsson, Blackburn 8/0

Olsson var inte tillbaka i helgen efter skadeproblemen och lika bra var det kanske, då han slapp vara med om 1-7-förnedringen av Manchester United.

Johan Elmander, Bolton 15/8

Inget mål från Elmander när Bolton spelade 2-2 mot Blackpool. Men svensken var ett ständigt offensivt hot och var också med i förarbetet till det mål som ledde till 2-2 efter att bollen gått som på ett snöre mellan honom, Klasnic och målgöraren Mark Davies. 7/10 i betyg av Skysports.com och omdömet ”bra länk”.

David Elm, Fulham 0/0
Alltjämt utanför Fulhams matchtrupp.

Fredrik Stoor, Fulham 0/0

Precis som Elm alltjämt utanför Fulhams matchtrupp.

Jonas Olsson, West Bromwich 8/1

Hälproblemen håller Olsson fortfarande borta från planen och prognosen är att han vara tillbaka runt jul.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)

Söker ny klubb att bli utlånad till för att få spela matcher.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0

Söderberg fortsätter få förtroendet som reserv till Tim Krul. Fanns med på avbytarbänken mot Chelsea (oavgjort 1-1).

John Guidetti, Burnley 1/0 (Utlånad från Manchester C 0/0)
Blev i veckan utlånad från Manchester City till Burnley. Fick inleda på avbytarbänken mot Derby (seger 2-1) men byttes in i den 73:e minuten. Var med och hjälpte till när Burnley vände underläge, 0-1 till 2-1 under matchens sista sju minuter.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 13/0

Majstorovic spelade från start och hela matchen när Celtic spelade 2-2 mot Inverness Caledonian.

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 12/0

Utanför matchtruppen när Nürnberg i fredags på nytt noterade en tung förlust, 0-3 mot Mainz.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 10/0

Fick börja på avbytarbänken när Frankfurt vann med 4-1 mot Osnabrück. Hoppade in med bara sex minuter kvar och betygsattes därför ej av kicker.de.
Matias Concha, Bochum 9/0

Concha spelade hela matchen när Bochum vann med klara 3-0 mot Paderborn. 3,5/6 i betyg av kicker.de.

Andreas Johansson, Bochum 6/0

Johansson spelade riktigt bra när Paderborn slogs tillbaka med 3-0. Fick höga betyget 2,5/6 av kicker.de. Byttes ut med fem minuter kvar.

Oscar Lewicki, Bayern München II 14/0
För andra matchen i följd fick Lewicki finna sig i att sitta på avbytarbänken när Bayern Münchens andralag förlorade med 0-2 mot Werder Bremen.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 7/0

Ekdal fick vila upp sig i helgen, då matchen mot Chievo blev uppskjuten.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 13/7 (utlånad från Barcelona)
Zlatan fick lämna matchen mot Sampdoria utan något tillverkat mål efter att ha gjort mål i tre raka ligamatcher för Milan. Chanser saknades dock inte och närmast mål kom han på en frispark. 6,5/10 i betyg av goal.com som ansåg i sitt omdöme att han var väl anonym innan framspelningen till Robinhos mål och att han därefter gick in i anonymiteten igen.

Thomas Magnusson, Taranto 0/0
Taranto mötte Siracusa på hemmaplan och förlorade med 0-1 men inget spel för Magnusson.

Jonatan Berg, Taranto 0/0

Inte heller Berg fanns med när Taranto mötte Siracusa.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 13/0

Källström spelade från start och under hela matchen när Lyon mötte PSG (oavgjort 2-2). Han spelade fram Aly Cisshoko till 1-0 i den 54:e minuten och gjorde en helt okej insats i övrigt. Med två minuter kvar fick han se hur domaren höjde det gula kortet framför honom. 7/10 i betyg av goal.com som ansåg att Källströms inlägg ständigt skapade oreda i PSG-försvaret men att hans passningsspel var en smula

Petter Hansson, Monaco 14/0
Hansson fanns med på planen under hela matchen när Monaco spelade 1-1 mot Nice. Hansson tillhörde Monacos bättre spelare och tillsammans med anfallaren Mbokani var han den ende spelaren som fick betyget 6/10.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 7/0

Goitom fick chansen från start när Almeria mötte Valencia på bortaplan och förlorade med 1-2. Goitom var på vippen att kvittera Valencias ledning till 1-1 strax före paus, då han nådde högst på en hörna men nickade bollen precis över ribban. Byttes ut med 20 minuter kvar. 5,5/10 i betyg av goal, som ansåg i sitt omdöme att trots att han jobbade hårt var han aldrig ett speciellt stort offensivt hot.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 12/1

Bakircioglü spelade hela matchen mot Deportivo La Coruna (1-0) och var värd att göra ett mål men hade inte marginalerna på sin sida. Fick ändå fina betyget 7/10 av goal.com och utsedd till matchens bäste spelare.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 10/4 (Utlånad från Werder Bremen)

Rosenborg gjorde matchens enda mål när Santander slog tillbaka Deportivo La Coruna med 1-0. Och vilket mål sedan! På volley mötte han mittfältaren Francis chip och dunkade distinkt in bollen i nätmaskorna i den 61:a minuten. Men det borde ha blivit två mål från skåningen, då han i med fem minuter kvar av matchen missade en straffspark. Blev varnad i den 86:e minuten och utbytt i den 88:e. Precis som Bakircioglü fick han fina betyget 7/10 av goal.com.

Emra Tahirovic, Deportivo Castéllon 4/0 (Utlånad från FC Zürich)
Inte heller när Castéllon vann med 2-1 mot L’Hospitalet fanns Tahirovic med i matchtruppen.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos 8/1
Mellbergs ömmande häl stoppar honom fortfarande från spel. Missade i helgen förlustmatchen mot AEK Aten (0-1)

Jonas Sandqvist, Atromitos 1/0
Ingen Sandqvist i matchtruppen när Atromitos vann med 1-0 borta mot PAOK.

Markus Jonsson, Panionios 2/0

”Mr 100 procent” har inte fått visa upp sina straffsparksfärdigheter än hos Panionios. Mot Iraklis (seger 1-0) fick han sitta hela matchen på avbytarbänken.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 4/0

Den tidigare Blåvitt-mittfältaren spelade från start när Bursaspor vann med 2-0 mot Kayserispor. Byttes ut med kvarten kvar.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 13/0

Med nummer 77 på tröjans rygg fortsätter Zengin att spela bra på Eskisehirspors mittfält. Spelade hela matchen mot Manisaspor. Spelade större delen av matchen med varningsbelastning, då han blev varnad redan i den femte minuten.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 8/0

Skadekänning höll Harbuzi utanför Genclerbirligis trupp också mot Sivasspor (oavgjort 1-1)

Samuel Holmén, Istanbul B.B 13/1

Holmén fick spela i 90 minuter när Istanbul förlorade med 0-1 mot Fenerbahce. Varnad i den 23:e minuten.

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)

Även i helgens match mot Siofok (seger 2-0) blev Bojan kvar på avbytarbänken
under hela matchen.

Martin Mutumba, Videoton 3/0 (Videoton II 2/1)

Mutumba återfanns varken i förstalaget eller i andralaget i helgen.

KROATIEN)

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 0/0 (utlånad från Dynamo Zagreb

Tyvärr har det inte gå att få fram om Atta som var delaktig i Lokomotivs seger Hrvatski Dragovoljac i fredags eller om han får vänta till årsskiftet innan det blir det dags för debut.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 13/0

Safari spelade hela matchen när Basel vann med 2-1 mot Xamax Neuchatel. Hos sport.ch blev betyget 4/6.

Dusan Djuric, FC Zürich, 11/3
Skada hindrade Djuric från att medverka i Zürich segermatch mot St Gallen (3-0).

Benjamin Kibebe, FC Luzern 7/1
Luzern spelade 1-1 mot Thun på bortaplan men något spel för Kibebe blev det inte, då han fick tillbringa hela matchen på avbytarbänken.