Proffskollen - Landslagsduons fiaskoår

Proffskollen

Landslagsanfallarna Markus Rosenberg och Johan Elmander fortsätter att vara ofarliga framför mål. Elmander har inte gjort något mål under 2009 och Rosenberg är inte alls i form. Då är kollegan Zlatan Ibrahimovic betydligt hetare. Nu är han i delad skytteligaledning. Det här och mycket annat i veckans proffskoll.

Den danska betygsskalan:

Alexander Farnerud, Bröndby, 22/6 mål Var strålande i 3-1-segern borta mot Vejle. Farnerud gjorde två mål innan han byttes ut. Bäst på plan och fick betyget 10/12 av onside.dk.

Jon Jönsson, Bröndby, 10/0 Tillbaka i startelvan efter senaste skadan. 7/12 i betyg. Spelade 90 minuter.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 26/3 32-åringen spelade 90 minuter och fick 7/12 i betyg av onside.dk. Gjorde också sitt tredje mål för säsongen.

Samuel Holmén, Bröndby, 28/34 Fick samma betyg som Max von Schlebrügge.

Andreas Klarström, Esbjerg, 26/0 Bäst i Esbjerg när laget förlorade med 0-1 mot Randers. Klarström fick betyget 7/12 av onside.dk.

Alexander Östlund, Esbjerg, 6/0 Försvararen missar resten av säsongen.

Fredrik Björck, Esbjerg, 23/0
4/12 i betyg av onside.dk mot Randers.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 2/0 Fick äntligen beträda gräsmattan igen. Hoppade in med nio minuter kvar att spela. Det var Jones Kusi-Asares andra framträdande i ligan.

Martin Fribrock, Esbjerg, 4/0 Långtidsskadad.

Mikael Rynell, Esbjerg, 4/0 Fick ingen speltid.

Andreas Augustsson, AC Horsens, 11/0 Horsens är nere på nedflyttningsplats efter olyckliga 0-2 mot bottenkollegan Sönderjyske. Augustsson gjorde en slät figur och fick svagt betyg av onside.dk, 02/12.

Rawez Lawan, AC Horsens, 29/2
Fick också blekt betyg mot Sönderjyske, 02/12.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 0/0

Sitter fast på avbytarbänken.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 14/0 Spelade hela matchen när FC Köpenhamn enkelt avfärdade mästarna Ålborg (3-0).

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 26/1
Spelade som vanligt hela matchen till vänster i försvaret.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 7/0 Får ingen speltid för tillfället hos Köpenhamn.

Ken Fagerberg, FC Midtjylland, 12/1 Fick ingen speltid den här veckan heller.

Andreas Dahl, FC Nordsjælland, 22/0 Fanns på banan hela matchen mot FC Midtjylland (0-2) i veckan. Dahl fick betyget 4/12 av onside.dk.

Benjamin Kibebe, FC Nordsjælland, 26/1 Stod för en klart godkänd intas i mittförsvaret. 7/12 i betyg av onside.dk.

Johnny Lundberg, FC Nordsjælland, 24/0 Samma betyg som backkollegan Kibebe. Byttes ut efter en timmes spel.

Björn Runström, Odense 24/7 Hoppade in med en kvart kvar att spela och hann med att bli målskytt när Odense krossade Århus (6-1).

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 10/0 Randers är i bra form och vann över Esbjerg med 1-0. Försvararen belönades med betyget 7/12 av onside.dk.

Tobias Grahn, Randers, 7/0 Spelade 90 minuter och fick betyget 4/12

Valentino Lai, Vejle, 22/1 1-3 mot Bröndby och jumbon Vejle har nu spelat sex raka matcher och bara bärgat en poäng. Lai spelade 90 minuter och fick betyget 02/12.

Andreas Johansson, Ålborg, 27/6 Ålborg har hamnat i en rejäl svacka. Laget hade inte en chans borta mot FC Köpenhamn (0-3). Johansson spelade 76 minuter.

Sebastian Larsson, Birmingham, 38/1

Sebastian Larsson och Birmingham är klara för Premier League efter 2-1 mot Reading. Larsson skadade sig senast och fick starta på bänken. Han kom in med 25 minuter kvar att spela när Birmingham skulle försvara sin ledning.

Martin Olsson, Blackburn, 8/0

Satt på bänken i 90 minuter när Blackburn förlorade borta mot Manchester City (1-3).

Johan Elmander, Bolton, 27/5
Har fortsatt förtvivlat svårt att göra mål. Hade en bra chans i 0-0-kampen borta mot Wigan. 6/10 i betyg av Sky Sports.

Fredrik Stoor, Fulham, 2/0 Ingen speltid den här veckan heller. Matchen mot Chelsea slutade 1-3.

Astrit Ajdarevic, Leicester City, 5/0 Fick spela en dryg kvart i 3-0-matchen borta Crewe. Leicester är redan klara för The Championship nästa säsong. Ajdarevic är utlånad från Liverpool och det är inte klart var han kommer spela kommande år.

Michael Svensson, Southampton, 4/0 Den otursförföljde mittbacken har bestämt sig för att lägga av med fotbollen.

Jonas Olsson, West Bromwich, 25/2 6/10 i betyg av Sky Sports när WBA föll borta mot Tottenham (0-1). Det mesta tyder nu på att Birmingham-laget får börja om i The Championship.

Erik Edman, Wigan, 1/0 Drygt 13 månader efter korsbandsskadan fick Erik Edman äntligen spela igen. Svensken hoppade in och spelade sista 38 minuterna i mötet med Johan Elmanders Bolton (0-0).

Frankrike
Kim Källström, Lyon, 28/2
En av de bästa i ett mycket blekt Lyon. Källström byttes in i paus när laget föll mot det mediokra laget Valenciennes (0-2). En av tre Lyon-spelare som nådde betyget 5/10 i tidningen L´Equipe.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 12/3
Spelade inte.

Petter Hansson, Rennes, 30/0

Den 32-årige lagkaptenen saknades i helgen på grund av en vadskada.

Grekland

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 28/2

Spelade när AEK Aten föll i cupfinalen mot Olympiakos med helt otroliga 18-19. Ställningen var 3-3 efter full tid och under förlängningen gjorde lagen varsitt mål. Under straffläggningen gjorde Majstorovic ett mål och missade en straff.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 21/0
Snart börjar matcherna där Europaplatser står på spel. Nästa söndag väntar PAOK.

Holland

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 8/1

Fick ingen speltid när Ajax föll ihop borta mot Sparta Rotterdam (0-4).

Rasmus Lindgren, Ajax, 21/2 Mittfältaren saknades på nytt.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 31/3 Spelade 90 minuter i mittförsvaret när Groningen vann över FC Volendam (1-0) efter ett mål i sista minuten.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 25/0
Saknades återigen på grund av en lårskada.

Marcus Berg, FC Groningen, 30/17 Var tillbaka från skada och spelade 88 minuter. Berg drog också på sin åttonde varning för säsongen. En omgång återstår och anfallaren är trea i skytteligan.

Petter Andersson, FC Groningen, 15/5 Långtidsskadad.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 11/1
Spelade 75 minuter, men blev mållös i 2-2-mötet med bottenlaget Den Haag.

Viktor Elm, Heerenveen, 11/4 Är skadad och fick stå över även i helgens match.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 29/0
PSV drog på sig två röda kort i 1-1-matchen mot NEC på hemmagräs. Isaksson tvingades släppa en boll förbi sig i sista minuten.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 13/5 Spelade i anfallet, men fick lämna planen redan under pausvilan.

Lasse Nilsson, Vitesse, 13/4 Har funnit formen och gjorde på nytt en bra match. Nilsson blev stor hjälte när han slog in matchens enda mål mot Heracles Almelo.

George Mourad, Willem II, 16/3 Fick ingen speltid i helgens match.

Italien
Zlatan Ibrahimovic, Inter, 32/21

Dunkade in 1-0-målet hemma mot Lazio (2-0) och nu är ligaguldet nära. Svensken drog också på sig sin sjunde varning för säsongen. Zlatan är nu delad etta i skytteligan med Bolognas Marco Di Vaio.

Olof Mellberg, Juventus, 25/2

Fick återigen chansen från start och spelade 90 minuter i 2-2-matchen mot nästjumbon Lecce. Mellberg fick sin fjärde varning för säsongen. Juve har inte vunnit på de fem senaste omgångarna.

Albin Ekdal, Juventus, 3/0

Norge

Andreas Tegström, Fredrikstad, 4/1
Fick återigen chansen från start, men hade det jobbigt mot Rosenborgs försvar. 3/10 i betyg av tidningen Dagbladet.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 1/0

Är tillbaka från sin svåra skada och spelade 22 minuter borta mot Rosenborg (0-1).

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 0/0 Är skadad och fanns inte med.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0 Är äntligen på gång igen och spelar nu med reservlaget.

Johan Dahlin, Lyn, 5/0 Vaktade som vanligt Lyns mål. Laget fick med sin en poäng via 0-0 borta mot Stabaek. 6/10 i betyg av Dagbladet.

Rickard Nilsson, Lyn, 1/0
Kom in med fem minuter kvar att spela och förvärvet från Trollhättan har nu fått debutera i Tippeligan.

Marcus Andreasson, Molde, 4/0 Ny bra match av Andreasson. Mittbacken spelade 90 minuter borta mot Ålesund (2-0). Fick betyget 6/10 av Dagbladet.

Mattias Moström, Molde, 3/0 Är fortfarande skadad.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 6/0 5/10 i betyg av Dagbladet när Rosenborg hemmabesegrade Fredrikstad med 1-0.

Mikael Lustig, Rosenborg, 6/0
Fick samma betyg som försvarskollegan Dorsin.

Rade Prica, Rosenborg, 7/4
Hjälte igen. Gjorde matchens enda mål mot Fredrikstad. Prica är nu delad trea i skytteligan. 6/10 i betyg av Dagbladet.

Daniel Nannskog, Stabaek, 7/3
Fortsatt tungt för norska mästarna. 0-0 i helgen hemma mot Lyn. Även den här veckan blekt betyg för Nannskog, 4/10.

Fredrik Berglund, Stabaek, 3/0 Fick chansen från start igen och spelade 90 minuter. Samma betyg som Daniel Nannskog.

Fredrik Risp, Stabaek, 3/0

Är fortfarande skadad.

Johan Andersson, Stabaek, 0/0 Långtidsskadad.

Pontus Farnerud, Stabaek, 7/1 Spelade 90 minuter och fick betyget 5/10 av Dagbladet.

Pontus Segerström, Stabaek, 0/0 Är, precis som Johan Andersson, långtidsskadad.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 0/0
Ytterligare en svensk i Tippeligan som går skadad.

Joel Riddez, Strömsgodset, 7/0 4/10 i betyg av Dagbladet för sin insats i bortamatchen mot Sandefjord (0-1).

Bovar Karim, Tromsö, 0/0 Skadad.

Marcus Sahlman, Tromsö, 2/0
Placerades mellan stolparna för andra gången den här säsongen. 5/10 i betyg i den oavgjorda tillställningen mot Odd Grenland (1-1).

Daniel Arnefjord, Ålesund, 7/0 Mittbacken kvitterade ut betyget 4/10 i tidningen Dagbladet när Ålesund förlorade hemma mot Molde (0-2).

Johan Arneng, Ålesund, 7/1 Lagkaptenen har problem med höften och tvingades utgå redan efter 40 minuter. 4/10 i betyg.

Saudiarabien

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 20/4

Spelade när Al-Hilal förlorade med 0-3 mot Al Shabab. Dagen efter fick lagets tränare lämna klubben.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 29/0

Tappade mark till serieledande FC Zürich efter 2-2 mot nästjumbon Sion. En missräkning. Safari spelade hela matchen.

Dusan Djuric, FC Zürich, 30/7 Spelade 70 minuter i 1-0-segern borta mot NE Xamax.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0 Spelade inte.

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 25/9

Missade helgens match på grund av en lättare skada.

Turkiet Erkan Zengin, Besiktas, 2/0

Fick ingen speltid i 1-2-förlusten mot Fenerbahçe.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 2/0 Landslagsmittfältaren är fortfarande skadad.

Tyskland Matias Concha, Bochum, 11/0

Conchas jobbiga säsong fortsätter. Han har precis kommit tillbaka från skada, men tvingades tacka nej till helgens match på grund av sjukdom.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0 Fanns inte med i truppen.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 13/0 Drabbades av en virussjukdom och kom inte till spel mot serieledande Wolfsburg (0-4).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 27/7

Spelade 90 minuter mot FC Köln (0-1) och tilldelades på nytt svagt betyg av tidningen Kicker, 5/6 (omvänd skala). Tidigare i veckan förlorade Bremen hemmamötet mot Hamburg (0-1) i första semifinalen i Uefacupen. Rosenberg hoppade in efter en timmes spel.

USA

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders, 6/1

Spelade 80 minuter i 1-1-mötet med Chicago Fire på bortaplan.

Antou Jallow, Portland Timbers, 1/0

Hoppade in i slutskedet när laget tog årets första trepoängare via 2-0 mot Carolina RailHawks.