PROFFSKOLLEN - Målsuccé direkt för Kujovic

Proffskollen

Emir Kujovic lämnade Halmstad för Turkiet och Kayserispor. Och där har han direkt tagit stor plats. Gick först rakt in i startelvan och i tredje matchen kom första målet. Läs mer i veckans proffskoll.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 15/0

Speluppehåll i den danska ligan till 6 mars 2011.

Björn Runström, Odense, 0/0
Har fått tillåtelse att lämna klubben. Hammarby pekas ut som ny klubbadress.

Erton Fejzullahu, Randers 0/0 (utlånad från NEC Nijmegen 7/0)

Valentino Lai, Vejle 12/1

Mikael Rynell, Vejle 12/6 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)
Speluppehåll till 20 mars 2011 i den danska andraligan.

Eldin Karisik, Viborg 15/1

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 12/1
Ajax vann med 2-0 hemma mot De Graafschap i fredags. Lindgren satt hela matchen på avbytarbänken.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 16/4
Alkmaar förlorade 1-2 mot Excelsior. Elm spelade hela matchen men gjorde inget större väsen av sig. Det avspeglade sig också på betyget hos goal.com. 5,5/10 i betyg.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 16/2
Spelade från start mot Excelsior men hade svårt att skapa något konstruktivt. Byttes ut i den 71:a minuten. 6/10 i betyg av goal.com.

Andreas Granqvist, Groningen 22/9
Granqvist har blivit ett riktigt bra offensivt hot hos Groningen - trots att han är försvarare. I helgen gjorde han sitt nionde mål för säsongen när han öppnade målskyttet i Groningens storseger mot Willem II (7-1). Granqvist nådde högst på en hörna i den 27:e minuten och 1-0 var ett faktum. Granqvist fick dock inte chansen att slutföra matchen, då han blev utvisad i den 51:a minuten. 5,5/10 blev betyget hos goal.com.

Fredrik Stenman, Groningen 21/1
Första målet för säsongen för Stenman när han gjorde 2-0 i Groningens storseger mot Willem II. Fem minuter efter Granqvist mål skar Stenman in från vänster i straffområdet och tryckte in bollen högt i målnätet bakom Davino Verhulst i Willem-målet. Tilldelades finfina betyget 7,5/10 av goal.com.

Petter Andersson, Groningen 10/2
En ny knäskada håller honom borta till i början av mars.

Philip Haglund, Heerenveen 5/0
Utanför matchtruppen mot NEC Nijmegen (oavgjort 0-0).

Viktor Elm, Heerenveen 18/3
Återigen var Elm nära att skriva in sig i målprotokollet, då han i den nionde minuten i matchen mot NEC Nijmegen (oavgjort 0-0) hade en farlig nick från nära håll men den räddades av NEC-målvakten Jasper Cliessen. 6/10 i betyg av goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 19/4

Fanns återigen med i startelvan när Heracles vann med 1-0 mot Roda. Fick vara med om ett så kallat taktiskt byte när han byttes ut i den sista matchminuten. 6,5/10 i betyg hos goal.com.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 22/0
Isaksson var på väg mot en ny nolla när han i den sista minuten fick släppa in matchens enda mål förbi sig när Eindhoven förlorade med 0-1 mot Ado den Haag. Wesley Verhoek dök upp vid den bortre stolpen och tofflade in bollen i en tilltrasslad situation och säkrade därmed segern till Ado den Haag. 6/10 i betyg hos goal.com.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 14/4 (utlånad från Hamburg)
Berg fick finna sig i att tillbringa hela matchen mot Ado den Haag på avbytarbänken.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 19/12
Spelade från start och i hela matchen mot Ado den Haag. Hann med att bli varnad i den 20:e minuten. Gjorde i övrigt inget större avtryck i matchbilden. Det avspeglade sig också på betyget hos goal.com, där han fick 5,5/10.

Rasmus Bengtsson, Twente 5/0
Fortsatt bänknötande för Twente. Än en gång blev det 90 minuter på avbytarbänken när Twente mötte Utrecht på bortaplan (oavgjort 1-1).

Emir Bajrami, Twente 10/0
Bajrami fick finna sig i att starta på avbytarbänken mot Utrecht. Fick hoppa in med bara fyra minuter kvar. Hann dock med att bli varnad i den sista matchminuten.

Andreas Landgren, Willem II 10/2 (Utlånad från Udinese)
Skadekänning höll Landgren borta mot Groningen. (Förlust 1-7).

BELGIEN

Patrick Amoah, White Star Woluwé 21/13
Två nya mål av Amoah när White Star Woluwé besegrade Woluwe-Zaventem med 2-0 i helgen. Tyvärr har vi inte fått någon uppgift om speltid för ex-djurgårdaren.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 22/1
Idoga flyttrykten kring Larsson som dock blev kvar hos Birmingham. I onsdags fick han sitta hela matchen mot Manchester City (2-2) på avbytarbänken. Larsson började på avbytarbänken också mot West Ham (seger 1-0) i helgen men byttes in i den 57:e minuten. Knappt tio minuter senare slog han en frispark som Nikola Zigic avslutade på bästa sätt och tryckte in segermålet. 6/10 i betyg av skysports och omdömet: ”Bidrog med lite förutom frisparken”.

Martin Olsson, Blackburn 16/1
Spelade hela matchen när Blackburn förlorade med 0-1 mot Tottenham. Låg bakom en bra kombination efter en halvtimmes spel men i övrigt tämligen osynlig. 7/10 av Skysports för den insatsen och omdömet: ”Ett tidigt hot på vänsterkanten”. Spelade också hela matchen mot Wigan i helgen (förlust 3-4). 6/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Sprang okej”.

Johan Elmander, Bolton 24/9
Bolton vann med 1-0 mot Wolverhampton i onsdags och Elmander spelade hela matchen. Han saknade inte bud på målchanser men det verkar vara problematiskt för honom att spräcka tvåsiffrigt i målkolumnen. 6/10 av Skysports och omdömet: ”Hade det svårt”. I helgen blev det förlust med 1-2 mot Tottenham och denna gång var det bara ribban som var i vägen för Elmanders tionde mål för säsongen. Han byttes ut redan i den 68:e minuten. 6/10 i betyg av Skysports. ”Har inte rätta turen just nu” blev omdömet.

Jonas Olsson, West Bromwich 11/1
Fanns i tisdags med från start och under hela matchen när West Bromwich spelade 2-2 mot Wigan. Hade två jättechanser att göra mål men missade båda. Skysports var dock allt annat än nöjt med Olssons insats 5/10 i betyg och betyget: ”Ojämn kväll”. Spelade också hela matchen mot Manchester City i helgen (förlust 0-3). Hade en bra nick i den första halvleken som räddades av Joe Hart. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Kämpade på”.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)
Söker ny klubb att bli utlånad till för att få spela matcher.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0
Inget spel i ligan i veckan för Newcastle.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)
Har kallats tillbaka till Manchester City efter sitt utlån till Burnley. Har blivit erbjuden ett nytt kontrakt med Manchester City som han dock har tackat nej till. Flera klubbar uppvaktar Guidetti som hade hoppats hitta en ny klubb innan transferfönstret stängde.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 19/0
Skadad i baksidan av låret och saknades mot Aberdeen i tisdags.

Fredrik Ljungberg, Celtic 2/0
Även mot Aberdeen i tisdags var Ljungberg kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Billy Berntsson, Kilmarnock 3/0
Speltiden är inte mycket för Berntsson i Kilmarnock men det blir några minuter här och där. I helgen fick han fyra minuter på planen när Motherwell slogs tillbaka på bortaplan med 1-0.

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 13/0
Äntligen var Nilsson redo för spel igen när Nürnberg mötte Bayer Leverkusen med 1-0. Men det blev inte många sekunder på planen, då han blev ”offer” för ett taktiskt byte i den sista matchminuten.

Denni Avdic, Werder Bremen 3/0
För andra matchen i följd blev Avdic kvar på avbytarbänken under hela matchen när Werder Bremen mötte Mainz på bortaplan (1-1).

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 13/0
Ingen Dahlén i Frankfurts matchtrupp mot SpVgg Greuter Fürth.

Matias Concha, Bochum 10/0
Fotskadad och borta till ungefär månadsskiftet april-maj 2011.

Andreas Johansson, Bochum 13/0
Johansson fortsätter få chansen från start hos Bochum. Men mot Rot Weiss Oberhausen hade han en allt annat än en lyckad eftermiddag och byttes ut efter 64 minuters spel. Betyget blev 5/6 hos Kicker.de (omvänd betygsskala, där 1 är bäst och 6 är sämst).

Oscar Lewicki, Bayern München II 15/0
Fick chansen från start när Bayern Münchens andralag mötte klassiska Eintracht Braunschweig i Bundesliga 3 och förlorade med 0-2. 3/6 i betyg hos kicker.de.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 15/1
Bologna spelade 1-1 borta mot Udinese i onsdags. Ekdal fanns med från start och men byttes ut i den 78:e minuten. En minut tidigare hade han fått titta på domarens gula kort. 5,5/10 blev betyget hos goal.com. I helgen mötte Bologna Catania och vann med 1-0. Ekdal spelade hela matchen. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 22/13 (utlånad från Barcelona)
Milan mötte Lazio i tisdags och spelade 0-0. Zlatan hade inte marginalerna med sig, då han i den 51:a minuten sköt ett skott som gick stolpe-stolpe-ut innan Laziokeepern Muserla kunde få handskarna på bollen. 6,5/10 i betyg av goal.com för den insatsen. I helgen mötte Milan Genoa och spelade oavgjort på nytt, 1-1. ”Ibra” låg bakom Milans mål, då han tunnlade en Genoa-försvarare för att hitta fram med bollen till Pato, som helt omarkerad kunde trycka in 1-0 i den 29:e minuten. Svensken hamnade i slutet av halvleken i lite tumult med ett gult kort som följd. 7/10 i betyg hos goal.com och omdömet: ”Inte hans dag. Gick ned i den andra halvleken för att hämta mer bollar. Hade en bra frispark som gick rakt i muren. Gjorde flera fina framspelningar som kastades bort av medspelarna”.

Joel Ekstrand, Udinese 0/0
Ingen Ekstrand i matchtruppen varken mot Bologna i onsdags (1-1) eller mot Sampdoria i helgen (seger 2-0).

Jonatan Berg, Taranto 0/0
Ingen Berg i Tarantos matchtrupp när laget spelade 0-0 mot Andria BAT.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 20/1
Källström spelade hela matchen mot Bordeaux (0-0) i helgen. Gjorde inget större avtryck i matchen och det återspeglades också i spelarbetyget hos goal.com, 5,5/10.

Petter Hansson, Monaco 17/0
Även mot Marseille blev det en plats på avbytarbänken under hela matchen för den rutinerade och landslagsmeriterade försvararen.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 15/0
Almeria gjorde tre mål redan innan 20 minuter var spelade mot Espanyol. Almeria vann till slut matchen med 3-2. Goitom på bänken från start men fick hoppa in i den sista matchminuten.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 21/1
Bakircioglü spelade från start mot Real Zaragoza på bortaplan (oavgjort 1-1) men blev utbytt i den 65:e minuten. Då hade han åtminstone hunnit med att slå ett inlägg som Christian Fernandez som betydde ledning med 1-0 för Santander. 6/10 i betyg av goal.com.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 17/5 (Utlånad från Werder Bremen)
Avstängd när Santander spelade 1-1 mot Zaragoza.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 5/0 (Utlånad från FC Zürich)
Inget spel för Tahirovic mot Dénia (seger 4-0) förra helgen. Huruvida han deltog eller ej mot Santboia i helgen har i skrivande stund tyvärr ej gått att få fram.

PORTUGAL

George Mourad, Portimonense 0/0
Skrev under transferfönstrets sista självande minuter på för Portimonense. Men någon debut i helgens match mot Pacos de Ferreira blev det inte (förlust 0-1).

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos 13/1
På nytt blev det en 1-0-seger för Olympiakos. Denna gång hemma mot Xanthi. Mellberg spelade hela matchen.

Markus Jonsson, Panionios 6/0
Jonsson fortsätter att noteras för 90 minutersmatcher för Panionios. I helgen fanns han med på planen under hela matchen när laget föll med 0-2 borta mot Ergotelis.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 10/0
Svensson spelade hela matchen när Bursaspor vann med 2-1 mot Sivasspor. 2/5 i betyg av fanatik.tr.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 18/0
Tillbaka från start när Eskisehirspor förlorade med 2-4 mot Galatasaray på bortaplan. Zengin byttes ut i den 67:e minuten. 1/5 i betyg av fanatik.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 10/0
Även Harbuzi var tillbaka i startelvan den senaste helgen. Genclerbirligi mötte Bucaspor på hemmaplan och vann med 1-0. Harbuzi byttes dock tidigt ut, redan i den 57:e minuten. 1/5 i betyg av fanatik.tr.

Samuel Holmén, Istanbul B.B. 19/3
Tredje målet för Holmén när Istanbul B.B. vann med 3-1 borta mot Kasimpasa. Holmén var den som tog sitt lag tillbaka in i matchen via ett mål i den 25:e minuten. 3/5 i betyg av fanatik.

Emir Kujovic, Kayserispor 3/1
Han behövde bara tre matcher på sig för att göra det första målet i den turkiska ligan. Kujovic kvitterade Ankaragücüs ledning i den 78:e minuten. Då hade Kujovic fått börja matchen på avbytarbänken och hoppat in i den 67:e minuten. Tidigare Juventus-proffset Marcelo Zalayeta gjorde sedan segermålet för Kayserispor i den sista matchminuten. 2/5 blev betyget för ex HBK:aren.

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)
Vinteruppehåll i den ungerska ligan fram till 26 februari 2011.

KROATIEN

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 0/0 (utlånad från Dynamo Zagreb)

Spelklar från 1 januari men får inleda med en ”försäsong”, då ligan startar om 26 februari 2011.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 16/0
Basel startade ”vårsäsongen” i den schweiziska ligan med att vinna med 3-2 borta mot FC Thun. Safari spelade hela matchen och fick betyget 4/6 av sport.ch.
Andres Vasquez, Grasshoppers 1/0 (utlånad från FC Zürich)
Skadad och missade omstarten av den schweiziska ligan, där Grasshoppers vann med klara 4-1 borta mot St. Gallen.

Dusan Djuric, FC Zürich, 13/3
Fanns med från start när Zürich startade om säsongen mot Luzern (seger 2-0). Byttes ut i den 69:e minuten.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 9/1
Skadad och missade omstarten av ligaspelet, då Luzern mötte Zürich och förlorade med 0-2. 4/6 i betyg hos sport.ch.

Alexander Farnerud, Young Boys 0/0
Debuterade för sin nya klubb med ett inhopp i den 63:e minuten när Young Boys körde över Bellinzona med 5-1 på bortaplan. För kort tid för betyg av sport.ch.

Linus Hallenius, Lugano 0/0 (utlånad från Genoa)
Schweiziska andraligan har uppehåll fram till 21 februari 2011.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustavsson, Salzburg, 0/0
Österrikiska ligan har uppehåll fram till lördag 12 februari 2011. Gustafsson tränar enligt rapporterna för fullt och ska vara tillbaka när serien startar om.
USA

Erik Friberg, Seattle 0/0
Seattle säsongsstartar MLS 16 mars 2011 med en match mot Los Angeles Galaxy.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal 13/3
Al-Hilal startade om säsongen med att spela 0-0 borta mot Al Ittihad. ”Chippen” spelade hela matchen.

Publicerad 2011-02-09 kl 15:59