Proffskollen

Nu vet också Portugal vem "Mouradona" är. I helgens match mot Porto slog George Mourad till mot självaste Porto. Läs mer om hans och övriga svenska utlandsproffs i veckans proffskoll.

NORGE

Alexander Nadj, Lilleström 0/0, 0 hållna nollor
Andremålvakt i Lilleström just nu och fick se isländske målvaktskollegan Stefan Logi Magnusson släppa in fyra mål för andra matchen i följd. Denna gång mot Rosenborg (oavgjort 4-4).

Emil Johansson, Molde 3/0
90 nya minuter för den tidigare Hammarbyspelaren när Molde spelade 2-2 mot Viking på bortaplan. Johansson gjorde en okej insats utan att utmärka sig nämnvärt. 4/10 blev betyget hos VG.

Mattias Moström, Molde 2/0

Inte med i matchtruppen mot Viking.

Mattias Andersson, Odd Grenland 1/0
Precis som förra helgen missade han denna helgs match (förlust 0-2 borta mot Strömsgodset) på grund av skada.

Mattias Bjärsmyr, Rosenborg 1/0 (lån från Panathinaikos under 2011)

Var tillbaka i matchtruppen efter sjukdom men mer än 90 minuter på avbytarbänken blev det inte mot Lilleström.

Mikael Dorsin, Rosenborg 3/0
Precis som förra helgen mot Stabaek hade Dorsin en händelserik match när Rosenborg nådde 4-4 mot Lilleström trots underläge med 1-3. Och för andra helgen i följd hade Dorsin en avslutning som tog i ribban. Då var ställningen just 1-3. Dorsin hann också under matchen med att titta på domarens gula kort. 5/10 i betyg hos vg.

Mikael Lustig, Rosenborg 3/0
Lustig kom till flera fina inläggslägen i matchen mot Lilleström. I den 54:e minuten blev han dessutom bryskt borttagen i Lilleströms straffområde. Hemmapubliken på Lerkendal hamnade nästan i upprorsstämning när domaren viftade ”spela på”. Hade dessutom kunnat bli målgörare i den näst sista matchminuten om inte Prica varit så självisk och avslutat själv till ledningsmålet med 4-3. En mycket stabil och gedigen insats av svensken som kunde kvittera ut 7/10 i betyg.

Rade Prica, Rosenborg 3/4

Från en nolla till en fyra i målkolumnen bara på en match. Prica hade en stor kväll på Lerkendal när han gjorde Rosenborgs samtliga fyra mål mot Lilleström. Ett av målen kom till på straff och han såg att bli stor matchvinnare när han gjorde 4-3 i den näst sista matchminuten. Lilleström utjämnade dock på stopptid i samband med en hörna. Hann också snacka till sig ett gult kort i den 56:e minuten. Snudd på maxbetyg, 9/10 av vg.no.

Daniel Örlund, Rosenborg 3/0, 0 hållna nollor.

Örlund får vänta ett tag till på säsongens första nolla. Mot Lilleström släppte han in fyra mål, där det första såg tagbart ut. Fick låga betyget 4/10 av VG.

Johan Andersson, Stabaek 3/0
Andersson spelade i Stabaeks anfall i hela matchen mot Vålerengen. Hade en handfull möjligheter att göra mål men misslyckades. 6/10 i betyg av VG.

Pontus Farnerud, Stabaek 3/0
På nytt gjorde Farnerud en stabil insats på Stabaeks mittfält men utan att hamna i rampljuset. 5/10 i betyg av VG.

Fredrik Björck, Tromsö 2/0
Björck spelade hela matchen när Tromsö spelade 2-2 mot Molde på bortaplan. Den tidigare AIK och HIF-försvararen gjorde en stabil match och tilldelades fullt godkända 5/10 i betyg av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 3/0, 2 hållna nollor

Andra nollan för säsongen för Sahlman när Tromsö vann med 2-0 mot Start. Tämligen lugn match för Sahlman förutom i den 69:e minuten när han gjorde en jätteräddning intill ena stolproten på ett skott av nigerianen Olufemi Oladapo. 5/10 i betyg av VG.

Robin Malmkvist, Tromsö 0/0

Reservmålvakt bakom Sahlman och fanns med på avbytarbänken i 2-0-segern mot Start.

Björn Andersson, Viking Stavanger 3/0
Får fortsätta finna sig i att vara utanför startelvan. Mot Molde (2-2) blev det ett inhopp med tre minuter kvar av matchen för ex-Gaisaren.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Skadeproblem stoppar Ingelsten tillsvidare.

Fredrik Stoor, Vålerengen 3/0
Stoor gjorde sin bästa match efter ankomsten till Vålerengen när laget föll med 0-1 mot Stabaek. Han hade flera duster med kameruniern Ollé Ollé men gick vinnande ur praktiskt taget varenda en. Kom dessutom till flera bra inläggslägen och skapade farligheter genom det. 5/10 i betyg av VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 2/0
Skadekänning höll honom utanför matchtruppen mot Haugesund (seger 1-0).

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor.

På nytt reserv bakom Sten Grytebust när Ålesund förlorade med 0-1 mot Haugesund.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 19/0
Von Schlebrügge spelade hela matchen mot Odense (oavgjort 1-1) och gjorde som vanligt en stabil insats under de 90 minuter han var inne på planen.

Mikael Nilsson, Bröndby, 24/2

Andra målet för säsongen för Mikael Nilsson när han i den 31:a minuten gav Bröndby ledningen i matchen mot Odense. Han utnyttjade ett något tveksamt försvarsspel av en Odense-försvarare och skar in mot målet och tryckte av. Stefan Wessel fick händerna på bollen men kunde inte hålla Nilssons mycket välplacerade avslutning.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Får vänta ännu ett tag efter sina skadeproblem på att vara tillbaka i matchtruppen.

Johan Persson, Esbjerg 1/0
Det blev ytterligare 90 minuter på avbytarbänken för Persson när Esbjerg vann med 1-2 borta mot Lyngby.

Fredrik Risp, Esbjerg 18/0

Den skada han ådrog sig mot FCK förra helgen och som tvingade honom avbryta den matchen efter mindre än en halvtimmes spel stoppade honom från spel också i helgen.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 24/0

Wiland var en kvart från att hålla nollan mot Randers när Ousmane Sarr överlistade honom i den 75:e minuten. Då hade FCK redan ledningen med 3-0.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 22/0
Antonsson fanns med från start mot Randers men fick en smäll i mitten av den andra halvleken och byttes ut av säkerhetsskäl i den 63:e minuten för att inte förvärra något.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 3/0 (Nordsjälland, 19/0)
Med Oscar Wendt tillbaka i startelvan får Bengtsson vackert finna sig i en plats på avbytarbänken och där blev han kvar under hela matchen mot Randers (seger 3-1).

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 22/1

Wendt spelade stabilt i försvaret och spelade hela matchen mot Randers.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 7/2

Tillbaka på avbytarbänken från start mot Silkeborg trots den fina insatsen senast. Fick hoppa in i den 71:a minuten men kunde inte förändra matchbilden nämnvärt.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 15/1
90 minuter på avbytarbänken blev det för Lawan i matchen mot Sönderjyske (seger 2-0).

Andreas Johansson, Odense, 21/1
Johansson var tillbaka i startelvan när Odense mötte Bröndby (oavgjort 1-1). Byttes ut med kvarten kvar utan att ha gjort något större avtryck i matchbilden.

Erton Fejzullahu, Randers 5/0 (utlånad från NEC Nijmegen 7/0)
Precis som förra helgen blev det avbytarbänken från start för Fejzullahu när Randers denna gång mötte FCK. Byttes in i den 58:e minuten.

Louay Chanko, Ålborg, 23/0
Skadekänning höll honom borta från matchen mot Horsens (oavgjort 0-0).

Valentino Lai, Vejle 15/2

Fanns inte med i matchtruppen när Vejle föll med 2-3 mot Brönshöj.

Mikael Rynell, Vejle 16/6 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)
Rynell spelade hela förlustmatchen mot Brönshöj. Han var också den som låg bakom reduceringsmålet till 2-3 då han slog en mycket fin frispark som Erik Marxen nickade i mål i den 68:a minuten.

Eldin Karisik, Viborg 18/1
Började på bänken mot AB Köpenhamn men fick hoppa in i den 62:a minuten, då ledde Viborg med 1-0. Till slut blev det seger med 3-0.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 2/0

Spelade från start i förlustmatchen mot Viborg (förlust 0-3). Spelade på ena kanten kom till både inläggslägen och avslut.

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 16/1
Utanför matchtruppen mot Groningen (seger 2-0).

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 24/5

Femte målet för säsongen för Elm kom på straffspark i den 32:a minuten mot NAC Breda (oavgjort 1-1). Han var också nära att göra mål i början av den andra halvleken men sköt då över. Elm hann också titta på domaren Tom van Sichems gula kort innan matchen var över. 6,5/10 i betyg hos goal.com och utsedd till planens bäste spelare.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 23/4
Även Wernbloom hade en jättchans att näta, då han i slutet av den första halvleken sköt tätt utanför efter en fin framspelning av lagkamraten Brett Holman. Han spelade hela matchen och fick nöja sig med betyget 6/10 av goal.com.

Andreas Granqvist, Groningen 29/11

Inget mål för Granqvist denna helg och inget mål överhuvudtaget för Groningen, då laget föll med 0-2 borta mot Ajax. Tilldelades höga betyget 7/10 av goal.com.

Fredrik Stenman, Groningen 28/1

Stenman gjorde återigen en stabil insats, denna gång mot Ajax (förlust 0-2). 6/10 i betyg av goal.com.

Petter Andersson, Groningen 13/2

Har än en gång kämpat sig tillbaka in i matchtruppen efter alla skadebekymmer. Fick hoppa in sista sju minuterna i matchen mot Ajax.

Philip Haglund, Heerenveen 9/1

Från att ha haft svårt att platsa hos Heerenveen var Haglund med i startelvan och spelade hela matchen borta mot PSV Eindhoven (2-2). Utmärkte sig inte nämnvärt och betyget blev knappt godkända 5/10 av goal.com.

Viktor Elm, Heerenveen 25/3

Elm saknades i matchtruppen mot PSV (oavgjort 2-2).

Samuel Armenteros, Heracles 28/7
Heracles gjorde hela sex mål borta mot Willem II men Armenteros stod inte för något av dessa. Däremot gjorde den tidigare AIK-anfallaren Kwame Quansah ett av dessa sex. Armenteros hoppade in i den 72:a minuten men spelade för kort tid för betyg hos goal.com.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 30/0
Isaksson räddade tillsammans med Ola Toivonen en poäng åt sitt PSV hemma mot Heerenveen. I den sista matchminuten hade Heerenveens Oussama Assaidi ett jätteläge att säkra trepoängaren till sitt lag, han hade tidigare under matchen kvitterat till 1-1, men Isaksson gjorde en fenomenal räddning. I anfallet efter gick Ola Toivonen upp och tryckte in kvitteringen till 2-2. 5/10 i betyg hos goal.com.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 21/6 (utlånad från Hamburg)

Kvar på avbytarbänken under hela matchen när Eindhoven nådde 2-2 mot Heerenveen.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 25/14
Toivonen var äntligen tillbaka efter den långa avstängningen när PSV mötte Heerenveen. Efter att ha fått börja matchen som avbytare hoppade han i den 77:e minuten och i matchens sista minut tryckte han 2-2 och räddade en poäng till sitt lag. Strax efter målet blev han dessutom utbytt. Inget betyg av goal.com. Nu rapporteras det dock om att han har en lårskada och väntas missa lagets två kommande matcher.

Rasmus Bengtsson, Twente 9/0
Bengtsson spelade på nytt från start när Twente spelade 1-1 mot Roda. Svensken spelade stabilt utan att glänsa och gjorde det som förväntades av honom. Tillhörde Twentes bättre spelare i den här matchen och belönades med betyget 6,5/10.

Emir Bajrami, Twente 18/1
Var tillbaka på avbytarbänken från start när Twente mötte Roda (oavgjort 1-1). Hoppade in i den 78:e minuten utan att låta tala om sig. För kort speltid för betyg hos goal.com.

Andreas Landgren, Willem II 10/2 (Utlånad från Udinese)

Missade den målrika matchen mot Heracles, som Willem II förlorade med 2-6

Esad Razic, OSS 4/0
Skadade sig 3 oktober mot JVC Cuijk och har inte spelat sedan dess. OSS leder Topklasse-serien som är den tredje högsta serien i Holland.

BELGIEN

Marcus Andreasson, Lierse 2/0
Lierse förlorade med 1-2 mot Mechelen i fredags och är därmed sist i sin playoffgrupp till Europa League. Andreasson fanns inte med i matchtruppen mot Mechelen.

Patrick Amoah, White Star Woluwé 26/21
White Star Woluwé vann med 3-0 mot Liége förra helgen. Amoah spelade hela matchen men lämnade planen utan tillverkat mål. Men i helgen mot serieelvan Verviers var det dags för Amoahs namn att synas i målprotokollet igen. Tre gånger om dessutom! Amoah gjorde 2-1, 3-1 och 4-1 för White Star Woluwé. Hans sista fullträff fastställde slutresultatet i matchen.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 28/1
Precis som förra helgen mot Bolton var Larsson på vippen att göra sitt andra mål för säsongen när Birmingham mötte Blackburn (oavgjort 1-1). Larsson slog nämligen en frispark som tog i stolpen och det målet hade betytt 2-0 och kanske hade matchen fått ett annat utseende om den bollen hade gått in. Han spelade hela matchen och varnades med tio minuter kvar. 7/10 i betyg och omdömet "fantastiska frisparkar".

Martin Olsson, Blackburn 22/1

Olsson spelade hela matchen mot Birmingham och nästan det första minnesvärda som hände i matchen var att han gick in mycket hårt i en närkamp mot Sebastian Larsson. Det slutade med att Olsson blev visad domarens gula kort redan i den andra matchminuten. 6/10 i betyg av Skysports och omdömet "snabb men allt för hårdför ibland".

Johan Elmander, Bolton 30/10
Bolton vann med klara 3-0 mot West Ham. Elmander stod inte för något av de tre målen men samlade en assistpoäng, då det var han som serverade Daniel Sturridge i den 14:e minuten så att denne kunde göra 1-0. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: "Gjorde skapligt ifrån sig i en djupare roll".

Jonas Olsson, West Bromwich 18/1
West Bromwich vann med 3-2 borta mot Sunderland och Olsson var inblandad i det första målet, då det var han som fick bollen vidare i offensivt straffområde till Peter Odemwingie som kunde kvittera till 1-1 i den 29:e minuten. 7/10 i betyg av Skysports.com och omdömet "vann många nickdueller"

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)

Väntar på att få bli utlånad för att få speltid.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0

Tillbaka i reservlaget igen.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)

Får hålla till godo med spel i reservlaget så länge konkurrensen är så hård som den är i Manchester City.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 23/1
Majstorovic missade onsdagens match mot Hibernian (seger 3-1) och helgens match mot St Mirren (seger 1-0) på grund av skadekänning.

Fredrik Ljungberg, Celtic 6/0
Ljungberg fick säsongsdebutera från start i helgen mot St Mirren, när Celtic valde att vila några nyckelspelare från onsdagsmatchen mot Hibernian. Ljungberg byttes ut i den 70:e minuten efter en stabil insats men utan några större åthävor. Mot Hibernian i onsdags blev det bara åtta minuters spel, då han byttes in i den 82:a minuten.

Billy Berntsson, Kilmarnock 3/0

Ingen Billy Berntsson i matchtruppen när Kilmarnock spelade 1-1 mot Inverness på hemmaplan.

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 18/1
Nürnberg mötte Bayern München på hemmaplan och nådde oavgjort, 1-1. Nilsson fick tillbringa hela matchen på avbytarbänken.

Denni Avdic, Werder Bremen 7/0

Avdic spelade från start när Werder Bremen spelade 1-1 borta mot Eintracht Frankfurt. Han skadade sig dock tidigt i den första halvleken och mer än 26 minuters speltid blev det inte. Avdic hann dock under tiden han var inne på planen med att bli varnad. Det blev han redan i den femte minuten.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 15/0
Dahlén spelade på nytt från start och under hela matchen när FSV Frankfurt förlorade med 0-2 borta mot Union Berlin. Dahlén som spelat en hel del på mittfältet hos Frankfurt fick denna gång spela ytterback och skötte det med den äran. 3/6 blev betyget av kicker.de (omvänd betygsskala, där 1 är bäst och 6 är sämst).

Matias Concha, Bochum 10/0

Fotskadad och väntas bli borta till månadsskiftet april/maj.

Andreas Johansson, Bochum 21/0
Bochum fick på måndagskvällen ge sig på hemmaplan med 0-2 mot Hertha Berlin. Johansson spelade från start hos Bochum men byttes ut i den 79:e minuten.

Oscar Lewicki, Bayern München II 23/0

Lewicki spelade på nytt från start och under hela matchen när Bayern Münchens andralag förlorade med 0-2 mot Rot Weiss Ahlen på bortaplan. Lewicki ska dock inte skämmas för sin insats i försvaret, då han tilldelades 4,5/6 i betyg av kicker.de.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 17/1
Ekdal fanns med från start när Bologna mötte Napoli och förlorade med 0-2. Men en mindre lyckad första halvlek från den tidigare BP-talangens sida gjorde att han blev utbytt redan i halvtid när ledarstaben bytte till en 4-3-3-uppställning. Ekdal fick betyget 5/10 av goal.com.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 28/14 (utlånad från Barcelona)
Var tillbaka efter en två matcher lång avstängning för att på nytt ådra sig en lika lång avstängning. Det var i slutet av helgens match mot Fiorentina som Ibrahimovic fällde ett par svordomar efter en avblåsning och domaren fann ingen annan råd än att hålla upp det röda kortet för svensken. 5/10 i betyg av goal.com och utsedd till "matchens flopp".

Joel Ekstrand, Udinese 0/0

Ekstrand får vänta ett tag till på sin debut i Udinese. Han fanns inte med i matchtruppen mot Roma (förlust 1-2) i helgen.

Jonatan Berg, Taranto 0/0
Taranto spelade 0-0 borta mot Foligno i helgen. Berg fanns inte med i matchtruppen.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 27/3
Lyon vann med 3-0 mot Lens och Källström spelade hela matchen. 5,5/10 i betyg hos goal.com.

Petter Hansson, Monaco 20/0

Andra matchen i följd från start för Hansson, som hjälpte Monaco att hålla nollan och vinna med 1-0 mot Lille. 6/10 i betyg hos goal.com.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 23/1
Almeria noterade sin andra raka förlust med 1-3 i den spanska ligan. I helgen blev Barcelona allt för svårt. Goitom fick, som brukligt numera, starta på avbytarbänken men fick hoppa in i den 71:a minuten. Hann dock inte utmärka sig nämnvärt under den tiden på planen.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 29/3
Tillbaka i startelvan igen när Racing spelade 1-1 mot Levante. Bakircioglü spelade hela matchen utan att kunna skapa allt för många heta chanser. Inget betyg på spelarna i matchen från goal.com.

Markus Rosenberg, Racing Santander 22/6 (Utlånad från Werder Bremen)
Ingen Rosenberg i matchtruppen hos Racing.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 6/0 (Utlånad från FC Zürich)
Tahirovic har hamnat i kylskåpet också i den spanska klubben som vill göra sig fri från sitt lånekontrakt, då de anser att Tahirovic fysiska kondition har gått från dålig till ännu sämre.

PORTUGAL

George Mourad, Portimonense 4/1
Nu vet också Portugal vem ”Mouradona” är. Han började på bänken i Portimonenses hemmamatch mot Porto (förlust 2-3) men hoppade in i den 69:e minuten. I den 84:e tryckte Mourad in 2-2-målet men bara två minuter senare gjorde Maicon 3-2 för Porto och cementerade Portimonense ännu mer på jumboplatsen samtidigt som Porto ryckte undan i toppen gentemot Benfica. 3 839 åskådare fanns på plats på Estádio do Portimonense och bevittnade Mourads första mål i den portugisiska ligan.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos 22/2
Olympiakos har redan säkrat ligatiteln i Grekland, vilket gjorde att helgens förlust med klara 1-3 borta mot Atromitos egentligen saknade betydelse. Mellberg spelade hela matchen.

Markus Jonsson, Panionios 13/0
Panionios spelade 0-0 hemma mot jumbon Panserraikos inför 2 661 åskådare. Jonsson började på avbytarbänken men byttes in mot Bosko Balaban i den 65:e minuten.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 15/0
Svensson spelade från start i fredagskväll när Bursaspor förlorade med 2-3 hemma mot Antalyaspor. Han fick se de sista 20 minuterna av matchen från avbytarbänken, då han byttes ut i den 70:e minuten. Inget spelarbetyg av fanatik.tr. från denna match.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 26/0
Fenerbahce var på besök på Atatürkstadion i Eskisehir och Zengin var tillbaka i startelvan. Det blev förlust med 1-3 och Zengin byttes ut i den 63:e minuten. Inget spelarbetyg av fanatik.tr från matchen.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 14/0

Utanför matchtruppen när Genclerbirligi vann med 4-1 hemma mot Kayserispor.

Samuel Holmén, Istanbul B.B. 24/4
Istanbul BB förlorade med 1-2 hemma mot Sivasspor i söndags. Holmén spelade hela matchen på mittfältet. Inget spelarbetyg hos fanatik.tr från matchen.

Emir Kujovic, Kayserispor 11/4
Bänkad från start när Kayserispor mötte Genclerbirligi på bortaplan. Förlust med 1-4 och Kujovic fick nöja sig med ett inhopp i den 78:e minuten, då hade Genclerbirligi ledningen med 2-1 och Kayersispor slängde in Kujovic i jakten på kvittering.

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)
Djordjic har varit sjuk och missade matchen mot Zalaegerszegi TE (seger 3-0) i fredags.

KROATIEN

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 4/0 (utlånad från Dynamo Zagreb)
Lokomotiv Zagreb mötte samarbetsklubben Dynamo Zagreb och förlorade med 0-1 inför 1 693 åskådare på Maksimir Stadion i Zagreb. Huruvida Atta spelade i matchen har tyvärr inte gå att få fram i skrivande stund.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 20/0
Safari var äntligen tillbaka efter de skadeproblem han haft och spelade från start när Basel spelade 3-3 borta mot Young Boys. Men mer än en timmes spel orkade inte Safari denna gång. 4/6 blev betyget hos sport.ch.

Andres Vasquez, Grasshoppers 2/0 (utlånad från FC Zürich)
Missade matchen mot Zürich (förlust 0-1) på grund av skada.

Dusan Djuric, FC Zürich, 20/4
Djuric fanns med på planen under hela matchen när Zürich vann med 1-0 hemma på Letzigrund mot Grasshoppers. 5/6 i betyg av sport.ch.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 9/1
Utanför matchtruppen mot Sion (förlust 0-1) på grund av skada.

Alexander Farnerud, Young Boys 9/4
Spelade från start men byttes ut i den 74:e minuten mot Basel (oavgjort 3-3). 4,5/6 i betyg av sport.ch.

Linus Hallenius, Lugano 2/1 (utlånad från Genoa)

Efter det framgångsrika inhoppet senast fick Hallenius chansen från start när Lugano mötte jumbon Yverdon. Lugano vann med 2-1 men inget av målen gjordes av Hallenius, som byttes ut i den 66:e minuten, bara minuten efter att Pascal Schürpf gjort 2-0 för Lugano.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 6/0
Gustafsson spelade hela matchen i Salzburgs mål. Men inte ens en hel första halvlek fick han hålla nollan i matchen mot LASK Linz, då LASK:s anfallare Kragl slog till på två minuters stopptid. Det blev också matchens enda mål.

USA

Erik Friberg, Seattle 4/0
Friberg fortsätter få förtroendet från start hos Seattle. I helgen fanns han med i startelvan i segermatchen på hemmaplan mot Chicago Fire (seger 2-1). Hela 36 223 åskådare på Qwest Field bevittnade Fribergs framfart på mittfältet hos Seattle.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal 19/6
Al-Hilal vann med 2-1 hemma mot Al Shabab. ”Chippen” gjorde det första målet i matchen, då han tryckte in 1-0 i den 39:e minuten.