Speluppehåll till 20 mars 2011 i den danska andraligan.

Eldin Karisik, Viborg 15/1

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 11/1

Ajax inledde 2011 med att spela en tidigare uppskjuten match mot Feyenoord förra onsdagen. Ajax vann med 2-0. Lindgren började matchen på bänken men fick göra ett inhopp när tre minuter återstod av matchen. I helgen mötte Ajax Utrecht på bortaplan och förlorade med 0-3. Lindgren satt på nytt på avbytarbänken från start men denna gång fick han inte hoppa in. Förlusten kan dock ha det positiva med sig att Lindgren kanske får chansen från start i nästa match.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 14/4
I onsdags spelade AZ Alkmaar mot NEC Nijmegen och mötet slutade 2-2. Elm låg bakom Alkmaars kvittering till 1-1 efter en halvtimmes spel. Det var på en hörna just från Elm som Stijn Schaars kunde nicka in bollen till 1-1. Han byttes ut med sju minuter kvar av matchen. 6,5/10 i betyg av goal.com. I helgen blev det 0-0 mot Heracles. Elm spelade hela matchen och var den som hade matchens bästa chans att spräcka nollan. I den 67:e minuten tryckte han av från 20 meter men Remko Pasveer i Heracles mål fick händerna på bollen och styrde den utanför målramen.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 15/2
Skadekänning gjorde att Wernbloom fick avstå både matcherna mot NEC Nijmegen och Heracles.

Andreas Granqvist, Groningen 20/8
Granqvist fick ingen trevlig återstart på säsongen när Groningen föll med 1-2 hemma mot Twente. Svensken var det nämligen som drullade bort bollen till Theo Janssen i den 81:a minuten. Denne serverade därefter Marc Janko som kunde göra sitt andra mål för eftermiddagen och fastställa slutresultatet med 2-1. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Fredrik Stenman, Groningen 19/0
Även Fredrik Stenman var inblandad i en del saker i förlustmatchen mot Twente. I den första halvleken serverade han Thomas Enevoldsen med en fin djupledsboll men dansken sköt utanför. Stenman orsakade i matchen slutskede en straffspark, som togs av Marc Janko. Denne drog dock straffen i stolpen och fick nöja sig med två mål. 6,5/10 i betyg av goal.com för Stenmans insats.

Petter Andersson, Groningen 9/2
Började på avbytarbänken mot Twente men fick hoppa in i den 72:a minuten. Kunde inte förändra matchbilden nämnvärt med sitt inhopp. För kort speltid för betyg hos goal.com.

Philip Haglund, Heerenveen 5/0
Fick tillbringa hela bortamatchen på avbytarbänken mot Ado den Haag (förlust 1-3) i fredags.

Viktor Elm, Heerenveen 16/3
Spelade från start mot Ado den Haag men hade svårt att komma till bra lägen. Byttes ut i redan i den 58:e minuten. Utsedd till matchens flopp hos goal.com med knappt godkända betyget 5/10.

Samuel Armenteros, Heracles 17/4
Armenteros spelade hela matchen när Heracles förlorade med 0-5 borta mot Twente förra onsdagen. 5/10 i betyg av goal.com. Spelade också hela matchen mot Alkmaar (0-0) i helgen. 5,5/10 satte goal.com i betyg för den insatsen.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen 7/0

Satt på bänken under hela matchen när NEC Nijmegen startade om säsongen förra onsdagen mot AZ Alkmaar (2-2). Även matchen mot NAC Breda i helgen slutade 2-2 med Fejzuallhu på avbytarbänken under hela matchen.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 20/0
Höll nollan när Eindhoven startade om säsongen med att vinna borta mot VVV Venlo med 3-0. 6,5/10 i betyg av goal.com för den svenske landslagskeeperns insats.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 13/4 (utlånad från Hamburg)

Spelade från start mot VVV Venlo men utgick redan i halvtid. Då hade han hunnit med att dra på sig ett gult kort. Goal.com satte låga betyget 5/10 på Bergs insats.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 17/11

Toivonen spelade från start och spelade fram till ett av PSV:s tre mål mot VVV Venlo. Byttes ut i den 76:e minuten och tilldelades betyget 6,5/10 av goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente 5/0

Blev kvar på avbytarbänken under hela matchen när Twente i onsdags mötte Heracles och vann med 5-0. I helgens match mot Groningen (seger 1-2) blev det ett inhopp – dock i den sista matchminuten, då han bytte av tvåmålsskytten Marc Janko.

Emir Bajrami, Twente 8/0
Bajrami började också matchen mot Heracles på bänken men fick göra ett inhopp i den 66:e minuten. Gjorde dock inget bestående intryck under matchen. Spelade då för kort tid för betyg hos goal.com. Historien upprepade sig i helgen mot Groningen – start på bänken men ett inhopp i den andra halvleken. Denna gång i den 77:e minuten. Inget betyg hos goal.com.

Lars Nilsson, Vitesse 11/2
Vitesse mötte Willem II borta i helgen och förlorade med 0-1. Nilsson fanns inte med i matchtruppen.

Andreas Landgren, Willem II 10/2 (Utlånad från Udinese)
Landgren fanns inte med hos Willem II när laget mötte Vitesse i helgen och förlorade med 0-1.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 21/1

Sebastian Larsson såg ut att vara på väg bort från Birmingham men blir nu av allt att döma kvar i klubben efter att klubbledningen ändrat sig kring en försäljning av honom. Han fanns med på avbytarbänken när matchen mot Manchester United (förlust 0-5) tog sin början i helgen. I den 65:e minuten fick Larsson hoppa in. 5/10 i betyg och hånad av lagets egna supportrar enligt Skysports.

Martin Olsson, Blackburn 15/1
Olsson var på nytt på stort spelhumör när Blackburn mötte West Bromwich och vann med 2-0. Han hade två fräsande skott som båda hade kunnat resultera om inte West Bromwich keeper Boaz Myhill gjort ett par eminenta räddningar på avsluten. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Full av energi och gjorde några bra löpningar på vänsterkanten” ansåg Skysports i sitt omdöme.

Johan Elmander, Bolton 23/9
Det var värst vad det verkar vara att nå tvåsiffrigt antal mål för Elmander den här säsongen. Mot Chelsea saknades heller inte chanser och Elmander serverade också sina lagkamrater med finurliga inspel men både han och övriga Boltonspelare fick lämna matchen mot Chelsea utan mål och en förlust med 0-4. Skysports var föga imponerad av Elmanders insats och satte betyget 5/10 och omdömet: ”Anspråkslös”.

David Elm, Fulham 0/0

Sista gången som David Elms namn syns i Proffskollen för den här gången. Han fanns inte med mot Stoke i helgen och det berodde mycket på att han gjorde klart med de sista detaljerna med Elfsborg, som han skrivit på ett femårskontrakt med.

Jonas Olsson, West Bromwich 9/1
Tillbaka i startelvan efter de hälproblem han haft när West Bromwich spelade borta mot Blackburn. Olsson spelade hela matchen och betygsattes med en sjua på Skysports tiogradiga skala efter matchen. ”Solid i West Bromwichs försvar” tyckte det stora brittiska mediaföretaget i sitt omdöme.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)
Söker ny klubb att bli utlånad till för att få spela matcher.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0
Söderberg är tillbaka i reservlaget efter att Steve Harper nu är helt återställd och åter kan vakta målet för Newcastle.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)
Har kallats tillbaka till Manchester City efter sitt utlån till Burnley. Har blivit erbjuden ett nytt kontrakt med Manchester City som han dock har tackat nej till.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 19/0

Majstorovic spelade från start i helgen mot Aberdeen (seger 1-0). Men frågan är när vi får se försvarstuffingen i startelvan igen. Det blev nämligen bara 40 minuters spel för Majstorovic innan han utgick på grund av skadekänning.

Fredrik Ljungberg, Celtic 2/0
Med kvarten kvar gjorde Ljungberg ett inhopp i matchen mot Aberdeen till publikens stora förtjusning. Ljungberg spelade stabilt utan att glänsa under den kvart han fick vara med på planen.

Billy Berntsson, Kilmarnock 2/0
Lite mer speltid för Berntsson i helgen. Denna gång i 25 minuter när han byttes in i hemmamatchen mot Hearts (förlust 1-2) efter att ha börjat matchen på avbytarbänken.

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 12/0

Inte heller mot Freiburg i helgen fanns Nilsson med i matchtruppen.

Denni Avdic, Werder Bremen 2/0

Avdic fick lite mer speltid i sin andra match för klubben. Mot FC Köln (förlust 0-3) fick han på nytt starta matchen på avbytarbänken men fick hoppa in redan i den 56:e minuten. Avdic höll sånär på att skriva in sig i målprotokollet i matchens slutskede men hans avslut från nära 5-6-meters håll gick över ribban. 5,5/10 satte goal.com i betyg på Elfsborgs färska skyttekung.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 13/0

Avstängd mot Rot-Weiss Oberhausen efter det röda kortet senast.

Matias Concha, Bochum 10/0
Fotskadad och borta till ungefär månadsskiftet april-maj 2011.

Andreas Johansson, Bochum 11/0

Återigen spelade Johansson 90 minuter. Denna gång när Bochum slog tillbaka Erzgebirge Aue med 2-0.

Oscar Lewicki, Bayern München II 14/0

Bayern Münchens andralag startade om säsongen med att förlora med 0-2 borta mot Wacker Burghausen. Lewicki fick finna sig i att sitta på avbytarbänken under hela matchen.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 13/1

Ekdal börjar låta höra om sig allt mer i Italien och Bologna. Mot Lazio i helgen (seger 3-1) var det Ekdal som spelade fram till Gaston Ramirez och dennes kvittering till 1-1. I samband med slutsignalen hamnade han i en incident med Mauro Zarate. När denne skulle ge Ekdal en smäll kom domaren i vägen och det bar sig inte bättre att domaren fick den smäll som Ekdal skulle ha fått av Zarate. Ekdal hann också själv dra på sig ett gult kort under matchen. Han fick betyget 6,5/10 av goal.com.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 18/12 (utlånad från Barcelona)
"Ibra" fortsätter att näta för Milan. Men målet mot Cesena satt dock långt inne. Först på tre minuters stopptid tryckte han in 2-0, som blev slutresultatet. Han hade också tidigare i matchen haft ett par bra lägen att näta men misslyckades. Låg också bakom Milans första mål, då han stressade Pellegrino att slå in bollen i eget. Goal.com var lyriska och tilldelade Zlatan mycket höga betyget 8,5/10 och utsåg honom till matchens lirare. I omdömet som gavs av goal.com sparades det heller inte på superlativen: "Bäste anfallaren i världen just nu? Troligen. Levererade när det som bäst behövdes."

Linus Hallenius, Genoa 0/0
Hallenius har skadekänning och får vänta på sin debut ytterligare en tid. Han missade matchen mot Chievo i helgen (oavgjort 0-0).

Joel Ekstrand, Udinese 0/0
Hann inte bli spelklar i tid till matchen mot Inter i helgen. Lär behöva några veckor på sig för att komma i matchform.

Jonatan Berg, Taranto 0/0

Berg får vänta på sin debut för Taranto. Fanns inte med när laget vann hemma med 1-0 mot Cosenza.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 18/1

Inget ligaspel den här helgen för Källström, däremot spel i franska cupen, där laget föll med 0-1 borta mot Nice efter förlängning.

Petter Hansson, Monaco 17/0
Inget ligaspel för Hansson och hans Monaco och det blev en vilohelg, då Monaco är utslaget ut franska cupen.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 13/0

För andra matchen i följd blev det inte mycket speltid för Goitom. I 3-2-segern mot Osasuna fick han åter börja på bänken och hoppa in när det återstod tre minuter av matchen.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 19/1

Bakircioglü hade på nytt svårt att övertyga när Santander förlorade med klara 0-3 mot Barcelona. Han togs av planen redan efter en timmes spel för att få in piggare och bättre krafter. 4,5/10 av goal.com och utsedd till matchens flopp. Bara att ta nya tag i nästa match för ex-hammarbyaren.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 16/5 (Utlånad från Werder Bremen)
Rosenberg kom till några bättre lägen än Bakircioglü men byttes också ut relativt tidigt. 75 minuters spel blev det för Rosenberg som kom bort i matchen allt mer ju längre den pågick. 6,5/10 i betyg.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 5/0 (Utlånad från FC Zürich)
Inget spel för Tahirovic under de två inledande matcherna under 2011 för Castellón. Tyvärr har det ännu inte gått att få fram om han spelade i helgens match mot Alcoyano (förlust 1-2).

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos 12/1

Mellberg hjälpte Olympiakos att hålla nollan och vinna mot Asteras Tripolis med 1-0.

Markus Jonsson, Panionios 4/0
Plötsligt har Jonsson fått stort förtroende hos Panionios. Spel från start för andra matchen i följd, när laget spelade 1-1 mot Panathinaikos. Hann också med att bli varnad i den 32:a minuten.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 8/0

Spelade hela matchen när Bursaspor spelade 0-0 borta mot Konyaspor. 6/10 i betyg hos den turkiska sportsajten Fanatik enligt deras nya betygsskala.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 17/0

Zengin fick chansen från start och spelade hela matchen när Genclerbirligi slogs tillbaka med 1-0. Blev varnad i den 81:a minuten. 2/5 i betyg enligt Fanatiks gamla betygsskala.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 8/0
Skadekänning gjorde att Harbuzi missade matchen mot Eskisehirspor.

Samuel Holmén, Istanbul B.B 17/2

Andra målet för säsongen för Holmén när Istanbul förlorade med 2-3 borta mot Kayserispor. Holméns mål var reduceringen till 1-3 i den 55:e minuten. 2/5 i betyg av Fanatik.