Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
PROFFSKOLLEN

PROFFSKOLLEN: Äntligen fick Gerndt sätta debutmålet

Alexander Gerndt har inte fått målskyttet att lossna efter flytten till Holland. Men i helgen kom så det efterlängtade debutmålet. Här är veckans proffskollen.

Danmark:

Mikael Nilsson, Bröndby 5/0
Ingen Nilsson i truppen när Bröndby föll på bortaplan mot Nordsjälland med 0-2.

Max von Schleebrügge, Bröndby 1/1
Schleebrügge har opererats och missade Bröndbys bortaförlust mot Nordsjälland (0-2).

Johan Wiland, FC Köpenhamn 9/0, 6 hållna nollor
Svenske landslagsmålvakten spelade som vanligt hela matchen för FC Köpenhamn när laget mötte Ålborg. Wiland hade inte så värst mycket att göra under matchen. Dock ska han i tacka stolpen då Ålborgs Nicklas Helenius sköt ett stenhårt skott som räddades av just virket. Annars var det en lugn dag på jobbet. Redan efter nio spelade omgångar leder FCK med hela nio poäng före tvåan Nordsjälland.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 9/0
Pierre Bengtsson spelade hela matchen för FCK när laget slog Ålborg på hemmaplan med 2-0. Bengtsson stod i vanlig ordning för en stabil insats i backlinjen för FCK. Han var nära att noteras för en assist när han frispelade brasilianaren Cesar Santin, men denne missade sin superchans. Segern satt långt inne och det dröjde enda fram tills den 82:a minuten innan Ragnar Sigurdsson kunde ge hemmalaget ledningen. Sex minuter senare utökade FCK. Laget ligger nu etta i tabellen, nio poäng före tvåan Nordsjälland.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 0/0
Larsson satt hela matchen på bänken för FCK när laget hemmaslog Ålborg med 2-0.

Rawez Lawan, Nordsjälland 9/0

Rawez Lawan började på bänken för Nordsjälland när man slog Bröndby på hemmaplan med 2-0. Han fick komma in i den 68:e minuten och då var slutresultatet redan fastställt. Nordsjälland gjorde två mål snabbt i den andra halvleken inom loppet av sex minuter. Lawan kunde bara vara med och bevaka lagets ledning. Nu ligger Nordsjälland tvåa i tabellen, nio poäng efter ledande FC Köpenhamn.

Andreas Johansson, Odense 9/1
Johansson började från start för Odense när laget förlorade på bortaplan mot Horsens med 4-3. Redan i den 13:e minuten blev svensken varnad. Odense tog ledningen i den 14:e minuten och det såg bra ut för laget. Men sedan vände Horsens och gick upp i en 1-3 ledning. Det såg klart ut - men Odense kom ikapp och kvitterade i den 84:e minuten. På stopptid skulle dock Horsens fastställa slutresultatet och vinna med 4-3. Johansson byttes ut i den 70:e minuten.

Louay Chanko, Ålborg 6/0

"Lollo" Chanko började på bänken för Ålborg när laget föll på bortaplan mot FC Köpenhamn med 0-2. Den förre Bajenspelaren fick komma in med drygt tio minuter kvar och bara tre minuter senare fick han se FCK ta ledningen och sedan fastställa slutresultatet, 0-2. Tufft för Chanko som tidigare fått knappt med speltid.

Dino Avdic, Köge 0/0
Ingen Avdic i HB Köge när laget föll på hemmaplan mot Århus med 0-2.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 1/0
Asanovski spelade inte när AB Köpenhamn föll på hemmaplan mot Hjörring med 1-3.

Ken Fagerberg, Viborg 5/1
Fagerberg spelade hela matchen för Viborg när laget föll på bortaplan mot Randers med 0-1. Viborg hade det svårt inför de 4206 åskådarna som tagit sig till matchen. I den 41:a minuten blev Fagerberg varnad. I den 33:e minuten var dock Fagerberg nära att noteras för en assist men Viborgs Lasse Ankjaer kunde inte förvalta svenskens fina inlägg.

Valentino Lai, Viborg, 6/0

Valentino Lai spelade även han hela matchen för Viborg när laget föll på bortaplan mot Randers med 0-1. Efter bara femton minuter kunde hemmalaget ta ledningen och resultatet stod sig matchen ut. Viborg hade några chanser att kvittera men saknade kylan. Lai blev även varnad i den 90:e minuten.

NORGE:

Andreas Landgren, Fredrikstad 4/0
Det blev väldigt knappt med speltid för Landgren när Fredrikstad hemmaföll mot Molde med 0-1. Han fick vänta fram tills den 86:e minuten innan han fick hoppa in och kunde då inte göra något åt resultatet.

Alexander Nadj, Lilleström 1/0, 0 hållna nollor
Nadj fick inte plats i truppen när Lilleström förlorade på hemmaplan mot Vålerengen med 0-1.

Mattias Moström, Molde 18/3
Den förre AIK-spelaren spelade hela matchen för Molde när laget vann på bortaplan mot Fredrikstad med 1-0. Även fast Molde vann gjorde Moström en ganska dålig match. Han fick inte uträttat i offensiven för Molde och var inte inblandad i särskilt mycket, en anonym insats med andra ord, 4/10 i betyg av VG. Däremot var segern desto viktigare för Molde som nu leder norska Tippeligan med 48 inspelade poäng, sex före tvåan Tromsö som har en match mindre spelad.

Mattias Andersson, Odd Grenland 7/2
Ingen Andersson i matchtruppen för Odd Grenland när laget bortaslog Stabaek med 3-1.

Mikael Dorsin, Rosenborg 20/1

Mikael Dorsin spelade hela matchen för Rosenborg när laget hemmaslog Start med 4-1. Dorsin och Rosenborgs försvar i övrigt hade inte så mycket att göra utan kunde se när förre Häckenspelaren John Chibuike hade stor uppvisning och gjorde tre mål och i stort sett avgjorde matchen på egen hand. Dorsin spelade helt okej men eftersom att sysselsättningen var låg så fick han 5/10 i betyg av VG.

Mikael Lustig, Rosenborg 21/3
Lustig spelade hela matchen för Rosenborg när laget hemmaslog Start med 4-1. Lustig hade tillsammans med bland annat Mikael Dorsin inte så mycket att göra i Rosenborgs försvar utan kunde mer bevaka lagets ledning, som till stor del berodde på John Chibuike som gjorde tre mål. Det lilla Lustig hade att göra gjorde han ändå bra, fick 5/10 i betyg av VG. Rosenborg har börjat vakna till liv i den norska ligan igen och klättrar med rasande fart uppåt i tabellen. Just nu ligger laget på en fjärde plats, tolv poäng efter serieledande Molde, men med två matcher mindre spelade.

Rade Prica, Rosenborg 19/14

Prica började från start för Rosenborg när laget hemmaslog Start med 4-1. Prica såg riktigt pigg ut och ser ut att kunna fungera väl med förre Häckenspelaren John Chibuike som gjorde tre mål. Han assisterade Chibuike till både 1-0 målet och 2-0 målet. Två kyliga, exakta passningar och det ser ut att kunna bli ett giftigt offensivt par för det norska topplaget. Prica i övrigt var inblandad i mycket. Fick fina 7/10 i betyg av VG. En de klart bästa på planen. Byttes ut i den 86:e minuten.

Daniel Örlund, Rosenborg 21/0, 7 hållna nollor
Örlund spelade hela matchen för Rosenborg när laget hemmaslog Start med 4-1. Örlund gjorde det bra, även fast det var ganska lite som han behövde göra. Målet som start gjorde i den 72:a minuten var Örlund chanslös på. 5/10 i betyg av VG. Rosenborg klättrar i rask fart upp mot toppen och närmar sig serieledande Molde.

Johan Andersson, Stabaek 14/4

Andersson spelade hela matchen för Stabaek när laget förlorade mot Odd Grenland, snöpligt, på hemmaplan med 1-3. I den 74:e minuten var han nära att bli framspelare, men hans lagkamrat missade i stort sett öppet mål. I övrigt var Andersson inte inblandad i så jättemycket utan kunde bara se hur Odd Grenland komfortabelt kunde vinna matchen. 5/10 i betyg av VG.

Marcus Bergholtz, Stabaek 3/0

Ingen Bergholtz i truppen för Stabaek när laget föll på hemmaplan mot Odd Grenland med 1-3.

Pontus Farnerud, Stabaek 20/1
Farnerud spelade hela matchen för Stabaek när laget föll på hemmaplan mot Odd Grenland med 1-3. Farnerud stod för en godkänd insats men utan att glänsa. Stabaek hade generellt svårt att ordentligt komma till i matchen och Odd Grenland kunde vinna hyfsat enkelt. Farnerud blev varnad i den 82:a minuten, strax efter att Stabaek reducerat till 1-2. 5/10 i betyg av VG, godkänt men inte mycket mer.

Fredrik Björck, Tromsö 20/2
Fredrik Björck tog i vanlig ordning plats i Tromsös försvar när laget komfortabelt vann på hemmaplan mot Strömgodset med 2-0. Försvararen förde en tämligen anonym närvaro i matchen och syntes inte till särskilt mycket. Första målet gjordes i mitten av matchen och sista gjordes på stopptid. 4/10 i betyg av VG, en ganska blek insats med andra ord.

Marcus Sahlman, Tromsö 18/0, 7 hållna nollor

Sahlman spelade hela matchen för Tromsö när laget vann med 2-0 mot Strömgodset. Sahlman hade inte så värst mycket att göra i mål utan kunde mer se på hur lagkamraterna ganska enkelt vann. 5/10 i betyg av VG. Gjorde en bra räddning efter ett inlägg, men så mycket mer än så blev det inte för Sahlman. Hann med att bli varnad i den 90:e minuten för "maskning" när han fördröjde att sätta bollen i spel vid inspark.

Robin Malmkvist, Tromsö 5/0, 0 hållna nollor

Satt på bänken hela matchen när Tromsö hemmaslog Strömgodset med 2-0.

Björn Andersson, Viking Stavanger 16/1
Björn Andersson fick se första halvlek från bänken när Viking Stavanger slog Sogndal på hemmaplan med 2-0. Byttes in i halvtid. Fick precis 45 minuter på planen men förde en ganska anonym tillvaro på planen. När han byttes in ledde Viking med 1-0 och i den 89:e minuten kunde Viking utöka och slutligen vinna med 2-0. 5/10 i betyg av VG. Andersson får tillsvidare nöja sig med att vara inhoppare.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Ingelsten är skadad och missade Viking Stavangers match mot Sogndal när laget vann med 2-0 på hemmaplan.

Fredrik Stoor, Vålerengen 10/0

Stoor satt hela matchen på bänken för Vålerengen när laget vann på bortaplan mot Lilleström med 1-0.

Daniel Arnefjord, Ålesund 20/0

Arnefjord spelade 90 minuter rakt igenom för Ålesund när laget enkelt vann på hemmaplan mot Sarpsborg 08 med 2-0. Arnefjord såg riktigt pigg ut i matchen var ofta delaktig offensivt för Ålesund. I den 72:a minuten lyckades han komma fri med Sarpsborgs målvakt men han fick en dålig träff och sköt bollen långt över målet. I defensiven var Arnefjord - precis som vanligt - lugn och säker, men ställdes kanske aldrig på några ordentliga prov. 6/10 i betyg av VG.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor
Satt hela matchen på bänken för Ålesund när laget vann med 2-0 på hemmaplan mot Sarpsborg 08.

HOLLAND:


Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 6/4

Rasmus Elm fortsätter leverera i Holland och för AZ Alkmaar. När laget mötte Waalwijk på bortaplan spelade Elm från start på mittfältet tillsammans med Pontus Wernbloom. I den 10:e minuten fick AZ straff - och som vanligt var det Rasmus Elm som tog hand om den. Han gjorde inga fel från straffpunkten och skickade bollen i mål. Minuter efter blev han varnad. Spelade hela matchen utan att bytas ut. 6,5/10 i betyg av Goal.com. AZ ligger nu delad etta i Eredivisie tillsammans med Twente, på samma målskillnad.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 5/2
Wernbloom tog plats på AZ Alkmaars innermittfält tillsammans med Rasmus Elm när laget bortaslog Waalwijk med 2-1. Spelade matchen igenom för AZ och gjorde det bra. I den 10:e minuten fick han se Rasmus Elm göra mål på straff. På tilläggstid i den första halvleken kvitterade hemmalaget, men i den andra halvleken fastställde AZ slutresultatet. Wernbloom fick fina 6,5/10 i betyg av Goal.com. AZ ligger nu delad etta i den holländska ligan tillsammans med Twente, på samma målskillnad.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 3/0, 2 hållna nollor

Är skadad och satt på läktaren när PSV kryssade på hemmaplan mot Ajax (2-2).

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 6/4

Toivonen spelade hela matchen för PSV Eindhoven när laget kryssade på hemmaplan mot klassiska storklubben Ajax (2-2). Toivonen gjorde en bra insats på planen. PSV ligger i och med resultatet på en femte plats i tabellen med 11 poäng på sex matcher. Toivonen är lika ordinarie som alltid och fick fina 6,5/10 i betyg av Goal.com.

John Guidetti, Manchester City 0/0 (utlånad till Feyenoord säsongen ut 2/2 )
Nya karriären i holländska Eredivisie har börjat utmärkt för den svenske supertalangen. När Feyenoord mötte De Graafschap på hemmaplan spelade Guidetti från start, tillskillnad från förra matchen då han började på bänken. Han spelade riktigt bra och i den första halvleken var han flera gånger nära att näta och oroade ständigt bortalagets försvar. Han skulle få göra mål, återigen på straff, i den 59:e minuten. Feyenoord ligger nu på en delad tredjeplats i Eredivisie tillsammans med Ajax, med 14 inspelade poäng.

Petter Andersson, Groningen, 6/2

Petter Andersson spelade från start för Groningen när laget mötte Excelsior på hemmaplan och vann med 2-0. I den första halvleken tog Groningen ledningen. Sex minuter in i den andra skulle då Petter Andersson kliva in i handlingarna och fastställa slutresultatet med sitt 2-0 mål. En riktigt bra match för Andersson som fått en halvknackig inledning på säsongen. 7/10 i betyg av Goal.com, en av de bättre spelarna på planen. Groningen ligger nu på en tionde plats i tabellen med sju poäng.

Emil Johansson, Groningen, 1/0

Ingen Johansson i truppen för Groningen när laget vann på hemmaplan mot Excelsior med 2-0.

Viktor Elm, Heerenveen, 6/0
För Heerenveen har det nu lossnat ordentligt. När laget mötte VVV Venlo på bortaplan fanns Elm med i startelvan, Heerenveen vann enkelt med 3-0 och Elm gjorde en riktigt bra match och såg pigg ut. Han spelade 90 minuter rakt igenom. Heerenveen avgjorde dock sista kvarten då man gjorde sina tre mål. Elm såg spelsugen ut och belönades med fina 7/10 i betyg av Goal.com. Heerenveen kan efter en dålig säsongsinledning börja blicka uppåt i tabellen, nu ligger laget på en nionde plats.

Samuel Armenteros, Heracles 6/0
Armenteros spelade hela matchen i Heracles anfall när laget kryssade på bortaplan mot Utrecht (2-2). Armenteros får fortsatt vänta på sitt första mål för säsongen men såg ändå relativt pigg ut offensivt för Heracles. I den första halvleken kvitterade laget och gick om Utrecht, men hemmalaget kom tillbaka en bit in i den andra halvleken och fastställde slutresultatet 2-2.

Emir Bajrami, Twente, 3/2
Efter att ha gått stundtals småskadad var Bajrami tillbaka i Twentes trupp när laget hemmslog Den Haag med hela 5-2. Bajrami började på bänken och kom in i den 75:e minuten. Två minuter senare gjorde han Twentes 4-2 mål. Twente leder nu Eredivisie med femton poäng på sex matcher. Bajrami spelade för kort tid för att betygsättas.

Rasmus Bengtsson, Twente, 1/0
Ingen Bengtsson i matchtruppen för Twente när laget vann på hemmaplan mot Den Haag med 5-2.

Alexander Gerndt, Utrecht, 5/1
Äntligen fick Gerndt näta för Utrecht. När Gerndt mötte Samuel Armenteros Heracles fick han en fin inledning på matchen. I den 19:e minuten gav han Utrecht ledningen. En kvart senare kvitterade Heracles och strax därefter gick bortalaget om. I andra halvlek kunde dock Utrecht kvittera. Skönt för Gerndt som fick göra det han kanske är mest känd för i Sverige - mål. Utrecht ligger nu på en åttonde plats i tabellen med nio inspelade poäng. Fick klart godkända 6,5/10 i betyg av Goal.com.

Johan Mårtensson, Utrecht, 4/0
Mårtensson var tillbaka i Utrechts startelva när laget kryssade på hemmaplan mot Heracles (2-2). Mårtensson verkar inte vara helt varm i kläderna i Holland än så länge stod för en halvblek insats. Han spelade 66 minuter för Utrecht. Den förre Gaisspelaren fick 5,5/10 av Goal.com. i och med krysset ligget nu Utrecht på en åttonde plats i tabellen med nio poäng.

Marcus Nilsson, Utrecht, 4/0
Nilsson var tredje svensk i Utrechts startelva när laget spelade 2-2 på hemmaplan mot Samuel Armenteros Heracles. Proffskarriären kunde ha börjat bättre för Nilsson som inte såg helt hemma ut i matchen. Utsågs i efterhand till matchens flopp av Goal.com med betyget 5,5/10 i betyg av Goal.com.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0

Trstena tog inte plats i Fortuna Sittards trupp när laget föll på bortaplan mot MVV.

ENGLAND:


Martin Olsson, Blackburn 5/0
Martin Olsson började på bänken för Blackburn när laget mötte Arsenal på hemmaplan. Innan matchen såg det dystert ut för Blackburn. Olsson byttes in i den 56:e minuten vid ställningen 3-2 och det var han som skulle bli matchvinnare. Efter att ha tagit med sig bollen och slagit en inlägg fick Arsenals Koscienly benet på bollen och slog in den i eget mål. Arsenal reducerade till 3-4 senare och Olsson "framspelning" blev därmed avgörande. Blev utsedd till matchens lirare av Skysports och fick fina betget 8/10 i betyg av samma sajt.

Sebastian Larsson, Sunderland 5/2
Sebastian Larsson var andre svensk att göra succé i Premier League i helgen. Han spelade från start för Sunderland när laget krossade Stoke City på hemmaplan med 4-0. Efter fem minuter slog han den hörna som Titus Bramble förvaltade, det innebar 1-0 till Sunderland. Han skulle även fastställa slutresultatet efter en riktigt snygg frispark som gick i mål. Precis som Martin Olsson blev Sebastian Larsson utsedd till matchens bästa spelare och kammade hem fina 8/10 i betyg av Skysports.

Jonas Olsson, West Bromwich 5/0
Olsson spelade hela matchen för WBA när laget förlorade på bortaplan mot Swansea med 0-3. West Bromwich fick det oväntat tufft mot nykomlingen. Dock ska inte Olsson misströsta alltför mycket då han ändå var en av West Bromwichs bästa spelare. Han fick fina 7/10 i betyg av Skysports. däremot ligger nu WBA sist i Premier League med bara tre poäng på fem matcher.

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0

Fick inte plats i den trupp som kryssade mot Manchester City på hemmaplan (2-2).

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Adjei fick inte plats i truppen för Newcastle när laget kryssade (1-1) på bortaplan mot Aston Villa.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0, 0 hållna nollor
Inte heller Söderberg spelade eller satt på bänken för Newcastle när laget kryssade på bortaplan mot Aston Villa (1-1).

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor
Ingen Jansson i truppen för Tottenham när laget krossade Liverpool på hemmaplan med 4-0.

Bojan Djordjic, Blackpool 0/0
Ingen Djordjic i Blackpool när laget kryssade på hemmaplan mot Cardiff (1-1).

ITALIEN:


Mikael Antonsson, Bologna, 0/0
Antonsson satt på bänken när Bologna mötte Lecce på hemmaplan och förlorade med 0-2.

Andreas Granqvist, Genoa, 1/0
Granqvist blev inbytt redan i den 23:e minuten för Genoa när laget smått sensationellt bortaslog Lazio med 2-1. Det var Granqvists debut i Serie A och rent resultatmässigt kunde det inte ha börjat bättre för landslagsbacken. Gjorde en stabil match i försvaret för Genoa och fick fina 6/10 i betg av Goal.com. Genoa gjorde båda sina mål i den andra halvleken, tufft för storsatsande Lazio.

David Stevic, Genoa 0/0

Ingen Stevic i Genoa när laget bortaslog Lazio med 1-2.

Albin Ekdal, Cagliari 0/0
Ingen Ekdal i matchtruppen för Cagliari när laget vann på hemmaplan mot Novara.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Är skadad och fanns inte med i truppen för Cagliari när laget vann på hemmaplan mot Novara.


Tibor Cica, Cesena 0/0
Ingen Cica i truppen för Cesena när laget förlorade mot Catania med 0-1 på bortaplan.

Carlos Garica, Juventus 0/0
Ingen Garcia i Juventus när laget vann på bortaplan mot Siena med 1-0.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 1/1
Zlatan är skadad och missade Milans förlustmatch mot Napoli på bortaplan, slutresultatet blev 1-3.

Joel Ekstrand, Udinese, 1/0

Ekstrand satt på bänken för Udinese när laget vann på hemmaplan mot Fiorentina med 2-0.

Linus Hallenius, Padova, 0/0 (utlånad från Genoa)
Hallenius har problem med ett knä och missade Padovas match mot Hellas Verona på bortaplan (2-2).

André Möllestam, Lumezzane, 1/0
André Möllestam började på bänken för Lumezzane när laget förlorade på bortaplan mot Carpi med 0-3. Han byttes in i den 59:e matchminuten. Oturligt nog gjordes alla hemmalagets tre mål när Möllestam spelade. En tuff start för Lumezzane, nu ligger laget näst sist i sin division.

Jonatan Berg, Taranto, 0/0
Ingen Berg synlig i matchtruppen för Taranto när laget vann på hemmaplan mot Pavia med 2-1.

GREKLAND:


Markus Jonsson, Panionios, 3/0
Markus Jonsson spelade hela matchen för Panionios när laget föll på hemmaplan mot PAOK med 1-2. Jonsson gjorde trots förlusten en godkänd match i backlinjen och såg delvis till att laget inte förlorade med mer. Panionios ligger efter tre matcher sjua i tabellen med fyra poäng.

Olof Mellberg, Olympiakos, 1/1
Vilken smakstart för Olympiakos och Olof Mellberg i deras första match för säsongen i den grekiska ligan. Bortalaget Xanthi ledde länge matchen med 0-1. I den 87:e minuten kvitterade Olympiakos. Drygt sju minuter senare skulle Mellberg bli stort matchhjälte. Han satte det avgörande 2-1 målet. Mittbacken hann även med att bli varnad i den 59:e minuten.

Tyskland:


Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 0/0
Satt återigen på bänken för Mönchengladbach när laget vann på bortaplan mot Hamburger SV.

Marcus Berg, Hamburger SV, 1/0
Berg började på bänken för Hamburger SV när laget föll på hemmaplan med 0-1 mot Borussia Mönchengladbach. Berg fick dock äntligen göra säsongsdebut för Hamburg när han byttes in i den 69:e minuten, tre minuter efter bortalagets ledningsmål. Han kunde dock inte göra något åt resultatet och får nöja sig med en mållös comeback i Hamburg. Laget ligger nu sist i Bundesliga med bara en poäng på sex matcher.

Per Nilsson, Nürnberg, 0/0

Är skadad och missade Nürnbergs kryss på hemmaplan mot Werder Bremen (1-1).

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0
Är skadad och missade Werder Bremens kryss på bortaplan mot Nürnberg (1-1).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 4/3
I helgen fick Rosenberg nöja sig med att sitta på bänken hela matchen mot Nürberg när laget kryssade (1-1).

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 2/0
Efter att ha kastats rakt in i hetluften i förra omgången fick Jönsson nu börja på bänken för Wolfsburg när laget föll på bortaplan mot Hoffenheim med 1-3. I halvtid byttes dock Jönsson in, då var ställningen 2-0 till hemmalaget. Han gjorde en helt okej andra match och fick klart godkända 6/10 i betyg av Goal.com. Wolfsburg ligger nu på en 14:e plats i Bundesliga efter sex matcher med lika många poäng.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 0/0

Ingen Dahlén i truppen för FSV Frankfurt när laget föll på bortaplan mot 1860 München med hela 0-4.

Matias Concha, Bochum 0/0
Ingen Concha i matchtruppen när laget förlorade med 0-4 på hemmaplan mot Paderborn.

Andreas Johansson, Bochum 5/0
Johansson satt hela matchen på bänken för Bochum när laget förlorade mot Paderborn med 0-4.

FRANKRIKE:


Kim Källström, Lyon, 6/0
Källström började på planen för Lyon när laget mötte Marseille och vann med 2-0. Hemmapubliken fick se Källström göra en fullt godkänd match på Lyons mittfält då laget tog tre viktiga poäng. Han byttes ut i den 68:e minuten och fick stabila 6,5/10 i betyg av Goal.com.

Petter Hansson, Monaco, 6/0
Petter Hansson spelade 90 minuter för Monaco när laget tog tre extremt viktiga poäng mot Arles. Monaco som har gått trögt i den franska andra ligan plockade viktiga poäng i bottenstriden och kan nu blicka blygsamt uppåt i tabellen. Nu ligger laget på en 14:e plats i tabellen med åtta poäng.

BULGARIEN:


Fredrik Risp, Levski Sofia, 0/0
Ingen Risp i matchtruppen när Levski Sofia vann på hemmaplan mot Lovech med 3-2.

JAPAN:


Fredrik Ljungberg, Shimizu S-Pulse 2/0
Fredrik Ljungberg, som har bytt Skottland mot Japan, spelade från start när Shimizu S-Pulse mötte Urawa Reds på hemmaplan. Laget vann med 1-0 efter mål från japanen Genki Omae. Ljungberg gjorde en bra match och blev utbytt i den 76:e minuten. Annars en stabil match från den förre Arsenalstjärnan.

AZERBAJDZJAN:


John Pelu, FK Revan Baki, 3/1
John Pelu spelade hela matchen för FK Revan Baki när laget kryssade på hemmaplan mot bottenkonkurrenten och tabelljumbon Sumqayit. Pelu gjorde en helt okej match i en ganska färglös tillställning. Revan ligger nu näst sist i tabellen med tre poäng på sex matcher.

IRAN:


George Mourad, Mes Kerman, 4/1
George Mourad spelade 80 minuter för Mes Kerman när laget föll på bortaplan mot Saipa med 4-2. Mourad blev utbytt, men gjorde en godkänd insats trots allt. Mes Kerman ligger nu sist i den iranska ligan, med 2 poäng på sju matcher.

TURKIET:


Gustav Svensson, Bursaspor, 0/0
Ingen Svensson i truppen när Bursaspor vann med 3-1 på bortaplan mot Mersin Idamanyurdu.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 2/0
Zengin fick börja på bänken när Eskisehirspor vann med hela 4-0 på bortaplan mot tabelljumbo Sivasspor. Zengin kom in i den 72:a minuten vid ställningen 3-0 och fick se sitt lag utöka och fastställda slutresultatet i den 88:e minuten på straff. Bra start av Zengins lag som nu ligger på en andra plats i tabellen, bakom Bursaspor som leder.

Johan Elmander, Galatasaray, 1/1

Elmander började på bänken för Galatasaray när laget slog Samsunspor med 3-1 på hemmaplan. Elmander fick komma in i den 61:a minuten och drygt tio minuter senare skulle han bli matchhjälte då han satte det viktiga 2-1 målet för sin nya klubb. En bra start för Elmander som värvats in till Galatasaray som en målskytt. Det var Galatasarays första trepoängare för säsongen efter två spelade matcher.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 2/0

Harbuzi började denna match från start för Genclerbirligi när laget vann på hemmaplan mot Karabükspor med 2-1. Harbuzi gjorde en helt okej match på mittfältet för sin turkiska klubb. Blev utbytt i den 63:e minuten, en bra start för Harbuzi i år i den turkiska ligan.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 2/0
Samuel Holmén tog återigen plats från start för Istanbul när laget slog Trabzonspor med 1-0 på bortaplan. Holmén gjorde precis som i förra omgången en mycket bra insats för Istanbul och har börjat oerhört starkt den här säsongen. Laget ligger nu fyra i tabellen efter två matcher med sex poäng. Holmén hann även med att bli varnad i den 71:a minuten.

Emir Kujovic, Kayserispor, 1/0
Kujovic började på bänken för Kayserispor när laget föll på hemmaplan mot Antalyaspor med 0-1. Kujovic blev inbytt i den 77:e minuten och cirka tio minuter senare gjorde Antalyaspor det avgörande 0-1 målet. Trist för Kujovic som fick börja säsongen med en förlust.

BELGIEN:


Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0
Är skadad och missade lagets bortaseger mot Gent med 1-0.

Behrang Safari, Anderlecht, 3/0
Safari satt hela matchen på bänken för Anderlecht när laget vann med 1-0 på bortaplan mot Gent.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 0/0
Stenman är skadad och fanns inte med i matchtruppen för Club Brügge när laget bortaslog Lokeren med 2-1.

Michael Almebäck, Club Brügge, 7/0
Almebäck tog i vanlig ordning plats i Club Brügges mittlås. Denna gång bortaslog Brügge Lokeren med 2-1. Michael Almebäck gjorde en bra match. Återigen drabbas Almebäck av en fraktur i ansiktet. Denna gång var det en smäll mot käken som ställde till det för backen, men han lyckades fullfölja matchen. Han missar heller inte lagets nästa fight.

Marcus Andreasson, Lierse, 0/0

Ingen Andreasson i Lierse när laget kryssade bortapla mot Cercle Brügge (0-0).

Patrick Amoah, Oud-Heverlee Leuven, 4/1
Amoah började på bänken för OH Leuven när laget föll på bortaplan mot Kortrijk med 0-2. Amoah byttes in i den 83:e minuten och då var slutresultatet redan fastställt, 0-2. Amoah har märkbart svårt att etablera sig i sin nya belgiska klubb. Nu ligger OH Leuven på en 11:e plats i tabellen med nio poäng.

KROATIEN:


Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0
Ingen Atta i truppen för Dinamo Zagreb när laget vann på hemmaplan mot Varazdin med hela 7-0 (!).

Luka Mijajlevic, Istra 1/0
Ingen Mijajlevic i Istra när laget kryssade på hemmaplan mot Zadar (1-1).

PORTUGAL:


Marcus Pereira, CS Maritimo, 0/0
Ingen Pereira i truppen när Maritimo vann på bortaplan mot Uniao de Leiria med 1-3.

SERBIEN:


Philip Milenkovic, Radnicki Obrenovac, 0/0
Ingen Milenkovic i truppen när Obrenovac kryssade på hemmaplan mot Dorcol.

SCHWEIZ:


Benjamin Kibebe, Luzern 0/0
Det var spelledigt i Schweiz i helgen, läs mer om Kibebe i nästa veckas proffskoll.

Alexander Farnerud, Young Boys 7/3
Young Boys hade spelledigt i Schweiz i helgen. Läs mer om Farnerud i nästa veckas proffskoll.

Dusan Djuric, FC Zürich 7/3
FC Zürich hade spelledigt i Schweiz i helgen, läs mer om Djuric i nästa veckas proffskoll.

SKOTTLAND:


Daniel Majstorovic, Celtic, 3/0

Satt återigen på läktaren för Celtic och missade stormatchen mot Glasgow Rangers. Celtic förlorade med 2-4.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0
Ingen Berntsson i truppen när Kilmarnock kryssade på bortaplan mot Aberdeen (2-2).

SPANIEN:


Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 1/0

Dras med en skadad och missade Racing Santanders bortaförlust mot Atletico Madrid (0-4).

Henok Goitom, Almeria, 4/0
Goitom får fortsatt gott om speltid i Segunda Division. Denna gång mötte Almeria Celta de Vigo på hemmaplan och vann med 1-0 efter ett sent mål i den 73:e minuten. Goitom spelade drygt 80 minuter och gjorde det fullt godkänd. I och med resultatet placerar sig nu Almeria på en sjätte plats i tabellen.

ÖSTERRIKE:


Eddie Gustafsson, Salzburg 8/0, 5 hållna nollor
Red Bull Salzburg och Eddie Gustafsson tog en enkel seger på hemmaplan mot tabellåttan Wiener Neustadt med 3-0. Gustafsson spelade som vanlig hela matchen mellan stolparna och det lilla han hade att göra gjorde han bra. Salzburg leder nu tabellen med 18 poäng på 8 matcher. Mycket tack vare stabila målvakten Eddie Gustafsson.

Rasmus Lindgren, Salzburg 5/0
Lindgren satt hela matchen på bänken för Salzburg när laget vann enkelt på hemmaplan mot Wiener Neustadt med 3-0.

FINLAND:


Markus Olofsson, IFK Mariehamn 19/0
Markus Olofsson spelade nästan hela andra halvlek för Mariehamn när laget kryssade på bortaplan mot Haka. Han blev inbytt i den 47:e minuten och då var resultatet redan spikat. Matchen slutade 1-1 och Olofsson gjorde en klart godkänd halvlek. Laget ligger nu på sjunde plats i tabellen med 30 poäng.

ISLAND:


Adam Larsson, Keflavik 17/0

Adam Larsson spelade 90 minuter för isländska Keflavik när laget förlorade på bortaplan mot bottenlaget Fram med 0-1. Larsson gjorde dock en stabil defensiv insats och kan inte klandras något speciellt för förlusten. I övrigt en ganska tam inställning som Fram avgjorde i den 53:e minuten.

USA:


Erik Friberg, Seattle 21/1
Ingen Friberg i truppen för Seattle Sounders när laget vann på hemmaplan mot DC United med 3-0.

Publicerad 2011-09-20 kl 22:42
Annons
Annons
Annons